43tilføjet af

hjælp til hash misbrug

Jeg er en ung pige der har et problem! Jeg har i de sidste 2 år været hvad nogen "hashoman" Mit problem er at det er blevet en del af min hverdag. Jeg bliver nød til at ryge en god bongfed hver aften. Eller, nød til er måske så meget sagt. Men hvis jeg ikke gør det bliver jeg ulidelig at være sammen med, jeg kan heller ikke sove. Jeg klare mig virkelig godt i skolen på trods af min lille last. Jeg kæmp, der vikelig også for at blive dygtig. Men det er jo blot en facade. Jeg vil for alt i verden skjule mit misbrug for omverdenen, derfor knokler jeg sådan i skolen, men mit spørgsmål er: er det et problem når jeg klare mig så godt og ingen mærker det? Hvis det er, hvor kan jeg få hjælp? Jeg ville blive meget glad hvis en ville skrive! Tak!
tilføjet af

HJælp dig gennem.....

Du skriver, du er ung...så kald mig gammel=31 år.
Kender det fra dengang jeg boede sammen med min ex. Min søster startede ligsom mine brødre i en ung alder under 18.
Jeg selv faldt i, da jeg var 25....start med at lade være med at ryge i weekenden. Pas dog på ikke med at drikke dig for fuld (ingen løftede pegefingre her).
Find nogen fortrolige, der ikke dømmer dig!!! Eller: mit bedste tip...motion, rejser, male - hvad du nu kan blive "høj" af uden at ryge det. Husk på, der findes værre stoffer og ting i livet!
tilføjet af

EXIT

mindre smart. du betegner det som en last, hvilket det øjensynligt er. ingen skal nøjes med at gemme sig bag tåger af hash. det er klart ikke et problem for "os". vi skal ikke knokle for at holde facaden i orden. det du mere skal tænke på, om det er et problem for dig. der er vel en grund til starten af dit misbrug? med hensyn til skolen - er det virkelig energien værd, altså at arbejde hårdt, når det kunne være 100% lettere hvis du bare cuttede din titel som "hashoman"? selvfølgelig kræver det krafter at stoppe, men mellem linierne er det forståeligt det du virkelig vil. det er ikke et værdig liv, ikke at kunne være sig selv. tag ligt afstand fra venner og gå på nedtrapning. hvis du ønsker det nok, kan du uden tvivl og problemer klare det. HUSK - handling taler højere end ord! kh.
tilføjet af

har det på samme måde

hejsa lotus...
Jeg har eller har haft det meget på samme måde som det du beskriver. Røg hash hver eneste dag over en periode på 2 år, mens jeg gik på htx. Klarede mig også skide godt i forhold til så mange andre, og det gik også fint nok... Men det holder bare ikke i længden.. det gjorde det i hvert fald ikke for mig. Med tiden blev mit humør dårligere og dårligere. Jeg følte pludselig at jeg ikke kunne overskue noget -jeg kunne bare ikke have det hele i hovedet. Desuden gjorde mit dårlige humør, at jeg til sidst havde svært ved at tage mig sammen til at få lavet noget. Verden var bare grå og kedelig, og jeg kunne ikke se nogen mening med livet -vi var jo bare en samling molekyler allesammen, så hvordan kunne der være nogen mening med at leve.. dette er bare et eksempel på de negative og pessimistiske tanker, der ligeså stille begyndte at fylde mere og mere i mit hoved.
Jeg blev dog færdig med htx og begyndte at læse fysik på Aalborg uni.... der krakelerede det simpelthen og jeg besluttede at droppe rygningen. I starten var det umådeligt svært i og med at mit humør var meget dårlig. Jeg kunne ALDRIG falde i søvn og tilbragte mange timer på at ligge og vende og dreje mig om natten. Men efter et par uger forsvandt disse gener ligeså stille og verden begyndte pludselig at se lysere ud.
Når du spørger om det er et problem, må jeg svare ja!... i længden bliver det et problem.. tro mig.. kan desværre ikke henvise til noget hjælp, for jeg klarede (eller klarer) det selv, men kan da fortælle dig at det kræver en ny indstilling til livet... og så er det også en god ide at finde et eller andet du kan lide at lave, som så kan få dine tanker væk fra hashen.
mvh sh
tilføjet af

ingen problem

Først og fremmest skal Du ikke tænke på det som misbrug og Du skal ikke ha` dårlige tanker om Dig selv.......
Vær klar over hvad det er Du gør i hverdagen............og hvis Du ryger så NYD det.........for det er der noget koks.....at ryge og have dårlig camvittighed........
Man kan vane sig til alt og blive "afhængig" af det........kaffe, te, alt muligt......

Vær fornuftig og hvis/når Du ryger.......så : NYD DET !!!!!!!!!!
tilføjet af

Det er et kendt problem OG du kan få hjælp!

Hej! Jeg ville bare lige gøre dig opmærksom på, at der findes forskellige tiltag for hashrygere rundt om kring i landet, f.eks. hashafvænning her i Ungeafdelingen i Odense. Du kan søge oplysninger via vores hjemmeside www.fab-unge.dk Der kan du både teste dig selv, online og se hvor du ellers kan søge hjælp for at komme ud af dit misbrug.
Pøj, pøj med det!
tilføjet af

Gå herhen

http://www.na-kbh.dk/
Der er også en forening til hashomaner, der hedder ma, men jeg har ikke kunnet finde dem på nettet.
Prøv at snakke med dem. Jeg har set dem hjælpe en meget tæt på mig med samme problem. Det er virkelig en god ting.
tilføjet af

Marijuana Anonymous

Jeg er en del af MA - Marijuana Anonymous, eller Anonyme Hashafhængige om du vil - Du kunne prøve at besøge vores hjemmeside, der finder du info om hashrygning, skrevet af rygere... altså folk der har været, eller er i samme situation som dig. Du kan også finde ud af hvor og hvornår der er møder. Surf derhen, der er en løsning på dit problem.
KH.
Jonas - hashafhængig
tilføjet af

Linket

Jeg er ikke helt god til at huske...
Her er linket
http://www.ma-kbh.dk
tilføjet af

sådan skal du gøre

du skal bar lade vær med at gå sammen med dem der gør det og hvis du ikke kan lade vær med at gå sammen med dem så sig at de skal hjælpe dig med at lade vær eller sig at de ikke skal bydde dig på noget og hvis de gør det så er de ikke rigtige venner

kys en der her ondt af dig
tilføjet af

jeg skal nok prøve

hej jeg vil sige til dig som jeg gør med de andre du skal lade værmed at gå sammen med dem der gør det ellers også skal du sige til dem at se ikke skal give dig noget eller også skal du sige til din ven en du stoler på at han skal hjælpe dig med at sige nej til det hvis han ikke vil det så er han ikke en ven
tilføjet af

Der er hjælp at hente her

Hvis du synes at hash fylder for meget i dit liv, eller er pårørende til en, der ryger for meget, kan du få hjælp via DCAA (Dansk Center vedr. Alkoholisme og andre Afhængighedssygdomme), som er en humanitær organisation, der giver gratis og anonym rådgivning.
DCAA har også udgivet en brochure: "HASH - Brugere, pårørende og behandlingsmuligheder."
Brochuren beskriver den indvirkning Hash har på de 7 kognitive evner: sproglig formåen, evne til at drage konklusioner, tankefleksibilitet, hukommelse, evne til at tænke i helheder og kombinere, situations-fornemmelse/orienteringssans og gestalthukommelsen. 
Der oplyses også om behandlingsmuligheder, samt gives oplysninger og råd til de pårørende.
Brochuren kan bestilles på DCAA´s hjemmeside: www.dcaa.dk
Via email på: dcaa@dcaa.dk
Eller telefonisk på: 33 23 33 03 
Hvor der også gives gratis og anonym rådgivning.
KH En pårørende
tilføjet af

Hej lotus

Jeg er en pige på 16 år der har det på samme måde som dig .
Den eneste forskel er bar at jeg ikke kan koncentrere mig i skolen og det bekymrer mig .
Jeg har inset at jeg har en hash misbrug , og agter ikke at gøre noget ved det PT.
Jeg har det nemlig aller bedst når jeg har røget en joint .
Det er ret usmart og det ved jeg godt , men alle mine venner ryger det så hvorfor skulle jeg stoppe❓Er der andre end mig der går ind for lovliggørelse af hash❓Hvor mange mener det burde være lovligt i danmark ?
tilføjet af

Hjæælp !

Har det på præcis samme måde.. Jeg er bare i lære som mekaniker og har et job ved siden af i en føtex. Jeg ryger bare joints.. Jeg søger også i den grad hjælp..
tilføjet af

Et par forslag

Efter det du skriver, så har du røget så meget, at din krop efterhånden ikke kan fungere uden et dagligt tilskud af hash (ikke at jeg helt kan gennemskue, hvor meget du ryger).
Skal du ud over dette fysiske aspekt, så skal du skære ned i mængden af hash du ryger eller helt holde op i en periode. Ikke alle kan finde ud af at trappe ned, og for dem er et rygestop at foretrække. Brat rygestop er dog lidt hårdere, men de allerfleste oplever at det alligevel kun tager en uge med negative symptomer (og sammenlignet med afvænning fra alkohol er det meget milde abstinenser). Hvis du er viljestærk - og det lader det til ud fra din beskrivelse - så kan du sagtens stå dette igennem.
De fleste, der har været det igennem, anbefaler at du begynder at dyrke sport. Det er selvfølgelig altid sundt, men det påvirker også kroppen positivt ved afvænning. Bl.a. ved at forbedre din søvn. Det fjerner også psykologisk fokus fra din trang til at ryge. Overvej også at besøge (ikke rygende) venner for at fjerne fokus fra røgen.
Din læge kan måske også hjælpe dig, hvis du vil have hjælp til afvænningen. Nogle læger kan udskrive nogle ganske få benzodiazepiner (som Zolpidem), altså sovepiller til at få dig igennem de første dage, der er værst. Jeg har også kendskab til læger, der har udskrevet Truxal (et antipsykotisk præparat, der har en tendens til at fjerne rygetrangen). Men igen - det er bare en lille uge, du skal stå igennem. Herefter er alt nemmere og du vil hurtigt komme tilbage i føresædet på dit liv.
Du har selvfølgelig også muligheden for at selvmedicinere dig med lidt ekstra smøger (hvis du ryger i forvejen) eller alkohol. Jeg behøver næppe sige, at du selvfølgelig ikke skal erstatte det ene misbrug med det andet ;)
tilføjet af

Tænk

Når jeg læser din indlæg, så tænker jeg, er det ikke vores evige dårlige samvittighed,
når vi helst skal ryge hver dag. hvorfor kan man ikke nøjes med at ryge en gang om ugen?
Jeg er 43 år, har røget hash de 25 år. jeg er død træt af mig selv at jeg ikke kan holde
op. så et råd. stop nu, det bliver ikke nemmer med åerne.
tilføjet af

hjælp

hej
jeg er ked af at høre om dit problem men her er nogle råd.
du kan jo snakke med dine forældre om det eller dine venner de vil sikkert forstå det (altså hvis det virkelig er dine venner) sig for det første til dig selv når du for lyst TAG DET IKKE! hvis ikke det hjælper så rig til dette nummer (det er ikke mit) 86 43 14 15 hvis ikke det er det rigtige nummer så søg på nettet venlig hilsen Kriss
tilføjet af

gør det samme

hejsa
jeg er en kvinde på 28år har røret hash i mange år, men er begyndt at ryge bong, jeg ryger stort set hver dag, vågner op og kan lige spise morgenmad og så tænker jeg på hash og der SKAL bare være noget i skålen ellers puha!
har ikk godt af at ryge for lider af en depretion, men har sku svært ved at stoppe. hva kan jeg gøre!!!!!????? tak :)
tilføjet af

misbrugskonsulenterne

ring til misbrugs konsulenterne købmagergade. de kan hjælpe dig.
tlf. 3317 3316.
tilføjet af

du kan...! -måske med hjælp fra U-turn!!!!

Hej lotus.
Puha, det lyder som mig selv for en 4 år tilbage.. Jeg har røget hash i alt i seks år (mellem 3-6 gram pr dag) og de sidste 3 år er det bare gået rigtig galt. Jeg har ellers altid haft en fornemmelse af at have kontrol over røgen, indtil den dag jeg ville stoppe.. Sidder nu med en svær depression som 19 årig. Jeg kan ikke fungere i samfundet, hverken på job eller i skole.. Og det har jeg ellers altid kunne! Selv det at gå i netto og handle er en stor anstrengelse.. langt ude hva!?
Jeg er nu stoppet, men sidder kun på 8. dagen.. Har det af h til og har lyst til at slå hele verden ihjel. Har haft kontakt med en behandler og vi er nu blevet enige om at jeg skal på afgiftning i en måned, måske mere.. Jeg glæder mig! men er samtidig også skræmt fra vid og sans.. og jeg vil bare ryge! NU!!
Jeg er i de sidste seks år blevet kastet rundt mellem forskellige behandlere og behandlingssteder uden særlig virkning.. indtil jeg fandt U-turn! Nu ved jeg ikke hvor du bor, men det er tilknyttet til Kbh's kommune.. Det er en åben rådgivning hvor du kan komme ind fra gaden og få en snak med en behandler. Først efter 6. møde (så vidt jeg husker) bliver du skrevet ind, således at kommunen altså også kan se at du går i behandling, indtil da er det helt anonymt. Og det er det fedeste sted. Den første gang jeg kom, følte jeg mig hjemme. Her kunne jeg være som jeg var uden løftede pegefingre eller noget. De fleste behandlere har selv været ude i misbrug og forstår virkelig hvilken situation du sidder i.
Der er en del tilbud, bl.a. en aftengruppe jeg selv har gået i og har været rigtig glad for! Synes du sku tjekke det ud for det er et fedt sted!
Hjemmesiden er: uturn.dk og selvom du ikke bor i kbh's kommune, tror jeg godt du ka ta derind alligevel hvor de så, om ikke andet kan hjælpe dig hen til et sted der passer til dig! Jeg havde Sonny og Lotte Bajer som kontaktpersoner og havde det rigtig godt med dem.. Men det kan sef. være anderledes for dig! Husk at du altid kan sige til den behandler du blir sat i kontakt med at du ikke føler for ham/hende og vil have en anden!!! Dette er MEGET vigtigt for at du får et ordentlig forløb!
Jeg håber at du finder din sti og det der føles godt for dig. Jeg mener selv at hash er fint, så længe det er dig der har kontrol over hashen og ikke omvendt! Den snyder og bedrager dig, det skal du vide! Du får også min msn/mail: tkrs@live.dk og du må meget gerne skrive til mig hvis du har brug for det!
Held og lykke fremover ok!? Og pas på dig selv og dit liv...
Mange hilsner fra T (er forresten en pige, hvis det sku være rart at vide :))
tilføjet af

absolut ikke enig

"hvis Du ryger så NYD det"
fedt råd til en der vil stoppe...det må jeg sige!
det her kan lyde hårdt men jeg synes man skal have det dårligt med det men kun fordi det hjælper en til at ville stoppe.

jeg er selv afhængig så nogen vil måske mene jeg er den sidste til at give gode råd.
men jeg går igennem lortet på egen krop. og det er noget lort, ikke noget man skal nyde og have det godt med.
lige på det punkt her tror jeg at man er nød til at se på de dårlige sider
f.eks hvad det har af dårlige bivirkninger.
den liste er meget lang, og jeg ser det klogt at gå den igennem når lysten kommer og så spørge sig selv om det er det værd.
og nej, jeg siger ikke du skal se ned på dig selv. slet ikke. du fortjener langt bedre end at leve sådan et liv, du er ung og det er desværre noget mange unge går igennem så du er ikke alene
tilføjet af

hmm

som det lyder på mig. har du ikke det store problem lige pt. det er først et problem når folk, kan mærke det på dig, såsom skæderier med forældre, og venner, om ting som, ernlig kunne være ligemeget... jeg ryger også selv, og har da også planer om af stoppe mit misbrug. det er bare pisse svært af komme igang.
tilføjet af

fra misbruger til misbruger

Hej
Jeg er en pige på 26, der nu har været afhængig ligesom dig, men i 8 år. Jeg har røget godt hver aften af mit liv.
Nu er jeg ikke sikker på du læser dette, så jeg vil ikke svælge i alle de dårlige virkninger det har haft på mit liv. Jeg kan blot opsumere, at det virkelig har øådelagt meget for mig. Jeg lever ellers et normalt liv, men nu hvor min studietid er ved at være færdig og de sidste vigtig eksaminer skal bestås ser jeg den fulde omfang af mit misbrug.
Hashen har ikke blot afskåret mig og gjort mig social handicappet. Den har også forhindret mig i at udvikle dele af min personlighed i 8 år. Jeg står nu overfor problemer jeg stod overfor i gymnasiet da jeg startede, problemer som har forringet mit liv, min livslkvalitet og min glæde. Jeg er på antidepressiver, men tænker stadig på selvmord. Jeg har koncentrationsbesvær, virkelighedsforflygtigelse og generel afstand fra omverdenen. Jeg har mistet evnen til virkelig at gøre en indsats i uddannelsen og i andre asspekter af mit liv. Jeg stoppede for 2 dage siden og er sikker på jeg nemmere kunne have stoppet for 6 år siden.
Så ven: - du ødelægger dit liv, du ødelægger dine muligheder for alt hvad verden kan byde dig. Du vil møde mange der argumentere for at det er fint nok og ryge. MASSER. og detr er sikkert fint nok for dem. Men hvis du er ambitiøs, ikke blot i forhold til din uddannelse, men i forhold til din livskvalitet, så stopper du NU inden du begår den samme fejl som mig.
Jeg håber du og andre misbrugere læser det her. Jeg vil ikke udgive min identitet, for ellers ville jeg meget gerne snakke med dig, måske har jeg bare behov for at gøre godt, for noget hvor jeg skadede mig selv
De bedste ønsker om en bedre tilværelse uden hash fra mig
tilføjet af

misbruger til misbruger

jeg er en ung gut på 18 der er afhængig af kokain og cannabis, pot skunk og hashish.. du skal være klar over konsekvenserne ved at stoppe, jeg drak alkohol hver dag istedet og tog alt for mange sovepiller og midstede appetitten.. det er helt normale effekter man for, men de er ikke rare, og jeg vil råde dig til at få en RIGTIG god ven til at støtte dig igennem hele den meget lange proces da det er yderst krævende og ekstremt hårdt at stoppe med et misbrug, jeg selv har opgivet da hende der kan hjælpe ikke rigtig gider mere :)
det kan godt gøres alene, men jeg ville råde dig til at få en god ven/veninde til at hjælpe dig, så vær 100% sikker på at din ven også kan klare det, for det kræver meget af begge.. det skal være en person der kan tage fat når det gælder, og en der gider gøre noget ved tingende.
håber det gav et indblik, men det er kun mine erfaringer.
lykke til
tilføjet af

det er fucking svært

jeg er en dreng/mand på 23 år, jeg har haft et heftigt misbrug i cirka 5 år + byture hver weekend og jeg begyndte at stoppe for tre uger siden men er faldet i 5 gange, senest igår, jeg tog endda ned til min eks kæreste for at snakke med hende, da hun kender min situation, men dum som jeg er, gik jeg i seng med hende og nu er det ligesom ødelagt... og min mor vil gerne forstå mig, men kan ikk rigtig tror jeg , kender ikk rigtig nogen mere der ikk ryger, så det er også svært.. har allermest lyst til at lukke mig selv inde i et rum og lade folk komme med mad og drikkke til mig, men sådan hænger verden ikk sammen, har jo også arbejde der skal passes...
tilføjet af

Og så så jeg lige indlægget er 5 år gammelt!

Der var sku en Pointe!
tilføjet af

Til Rattata

Hej Der er godt længe imellem nogen skriver på denne side, men jeg synes du fortjener et svar.
Håber du finder modet til at stoppe, det fortjener du og din familie, og ikke mindst dine børn.
Jeg har en søn, der nu er clean på tredje uge og denne gang tror vi alle på det. Jeg glæder mig hver dag over at jeg får ham tilbage bid for bid. Han er et ufatteligt dejligt menneske.
Du kan få hjælp til at stoppe og jeg ved der skal meget støtte til, men den vil dine familie, venner og arbejde give dig den dag, du åbent fortæller at du har brug for den.
Held og lykke.
tilføjet af

Gammelt, ja, men relevant

Er 37 og har været som de unge i tråden her - perioder med lidt, perioder med meget, men hash har altid været i mit liv. Når jeg skulle vælge mellem alkohol og hash så har jeg altid ment hash skadede mindre. Men hasg sniger sig ind i din psyke, du har svært ve at se det og det føles bare som om gnisten slukkes. Du bliver mindre glad - og til sisdt er du i en tilstand hvor du kun kan slappe af når du er påvirket.
Jeg kan ikke tåle alkohol, min far er alkoholiker og jeg har genet også tror jeg. Så for mig handler det ikke om at stoppe med hah - men generelt at stoppe med rus. Det er en skræmmende tanke som jeg ikke har turde tænke til ende, men er nødt til det nu.
Ryger man på ugentlig basis er det misbrug, hash ophobes i hjernen og påvirker din hukommelse og indlæringsevne i op til 6 uger efter du har røget. Skræmmende ikke?
Man har ikke deciderede fysiske symptomer ved at stoppe - andet end måske søvnbesvær og humørsvingninger. Men psykisk - puha.
Held og lykke til alle Jer der vil ud af misbruget - hellere idag end i morgen,
tilføjet af

Jeg tror ik du har et problem

Jeg tror ikke du har et problem, du burde måske bare skære lidt ned på rygningen.
hvor meget ryger du om ugen? For hvis du virkelig gør det hver dag så er det måske et problem?
tilføjet af

Det er dog det mest sande jeg har læst om dette.

Jeg er gammel ryger selv (i 20 år) og med et forbrug på 2-4 gr. dagligt.
Jeg har stoppet et par gange på perioder på et ½ år, men alligevel faldet i med at starte med en weekendjoint som så udvikler sig til mere og mere.
Denne beskrivelse af symptomer/afvænning m.m kan jeg kun sige er 100% korrekt.
Jeg er nu stoppet igen og er på 6 dagen idag, og har fucking svært ved at sove om natten, så det bliver til mange morfar'er hver dag på sofaen, svedeture og diarre og ellers bare nogle rigtig trælse dage....Denne gang skal det være..... gider sku ikke igennem dette flere gange.
Den 1 uge er svær, men jeg er ved at være over den nu, og kan se "lyset" fremfor mig nu, og jeg håber alle derude som gerne vil ud af det DYRE og SELV DESTRUKTIVE forbrug kan kæmpe sig igennem den første uge, herefter er det meget nemmere.
held og lykke derude.
Gammelryger
tilføjet af

people

Farvel til din bedste ven
Hvor meget hash man ryger og dermed hvor meget man bliver ramt af de negative konsekvenser kan opdeles i tre grupper.
1) Dem der ryger en gang i mellem svarende til 1-2 gange pr. måned
2) Dem der ryger ofte svarende til 1-2 gange om ugen
3) Dem der ryger fast svarende til flere gange om dagen
Pointen med hashrygning er, at uanset hvilken gruppe du tilhører, vil du på et tidspunkt mærke de negative konsekvenser af dit hashforbrug. Det sker imidlertid snigende og uden at du opdager det. Derfor vil du også opleve, at det er andre der gør dig opmærksom på problemerne først. Herefter går der nogen tid før du selv begynder at stille spørgsmål ved hashens indvirkning på dit liv. Der hvor konsekvenserne får direkte indflydelse på hvordan du lever dit liv, kan man tale om et hashmisbrug.
Konsekvenser kan ofte være:
Manglende energi til at gøre noget – både i forhold til daglige gøremål og fremtidige planer.
Dårlig hukommelse – glemmer aftaler og har svært ved at samle tråden op hvis du bliver distraheret.
Svært ved at forstå andres synspunkt. Du føler dig anderledes.
Svært ved at gøre dig forståelig over for andre.
Vanskeligt ved at løse problemer.
Svært ved at afslutte opgaver og projekter.
Vanskeligheder i forhold til at vide hvordan du skal opfører dig i sociale sammenhænge (uden for din rygerkreds).
Vanskeligt ved at falde i søvn om aftenen og komme i gang om morgenen uden at du har røget.
Efter et stykke tid oplever du ovenstående konsekvenser, men samtidig at de bliver mindre eller forsvinder helt når du ryger. Du er altså havnet i en tilstand, hvor du ikke kan fungere uden hashen. Hashen er blevet ”en god ven”, der hjælper dig med at holde sammen på dit liv. Hashen sender problemerne på ferie og får dig til at glemme hverdagens besværligheder.
Når du på et tidspunkt kommer frem til den erkendelse, at hashen har overtaget dit liv og at du gerne vil have magten tilbage, vil du i dit arbejde med at bryde ud af hashmisbruget, måske opleve det som om at du må sige farvel til din bedste ven. Det er hårdt, men bedst som det er allermest besværligt (angst, uro og rastløshed) oplever du også en række positive ting vende tilbage i dit liv:
De positive ting er:
Mere energi.
Større selvtillid.
Lettere ved at tale med andre mennesker – du kan udtrykke hvad du føler.
En oplevelse af at kunne sætte ord på og dermed bedre forstå dine følelser.
Lettere ved at være sammen med andre mennesker.
En væsentlig forbedret hukommelse.
Lære af dine erfaringer.
Bedre til at løse problemer.
Et tættere og bedre forhold til nære relationer.
Disse ting giver dig magten i dit liv tilbage og er helt afgørende for at du kan nå dine drømme og mål.


jeg har røget i 11 år og så en dag besluttede jeg mig selv for at stoppe.. det gjorde jeg så og ved du hvad.. mit liv er blevet så perfekt siden den dag stoppede.. hold kæft hvor en lettelse.. jeg føler mig ikke tung længere den der kæmpe klump klistende op i ens hoved.. den har jeg ikke mere.. og hold kæft hvor det bare er dejligt.. ubeskrivelig.. tag og stop det hvis du vil blive 99 procent mere lykkeliger end du er nu...
tilføjet af

Den rigtige vej >>

Tak T:)
Tak fordi at du gad at ligge et super godt og bund-ærligt indlæg til Lotus.
Ja, jeg nægter faktisk næsten at tro du er så mærket af din depression som du selv siger;) Men én ting er ihvertfald sikkert. Du har stort talent for at hjælpe andre! OG kan finde mange fede positive ting i en masse lort. Hvilket jo er super vigtig, hvis man skal ud af en depression;)
Og jeg håber du får ligeså god vind i dine sejl som Lotus og alle de andre der bare gerne vil være fri for den daglige slave og i stedet komme ud og se alle de andre sider af livet end fucking sofaen og de lorte nedrullede gardiner..:) Mig selv iblandt. For vi kan jo for fanden ikke blive ved med at ryge hash?? eller kan man?? hahaha NEEEEEEEJ!!!! Det kan man sgu ikke..:)
Kom ud og nyd solen, alle de glade mennesker og det at være fri for noget som føles så tabu-belagt, taber-agtigt og bare totalt nederen når man så meget, bare gerne vil være foruden!
1 uge er sgu hård (søvnbesvær, manglende appetit, diare og svedeture er en del af den regning du sagde ja til da du tændte jointen, hovedet whatever! Det er den pris du må betale for at blive fri:) MEN det er en meget fin pris taget tingene i betragtning. Det kunne være langt værrere. OG allerede efter 3 uger er hashen helt ude af kroppen!!!!! OG dermed 1. etape i mål. Og så i en god tid endda:)
_________________________________________________________________________________________
DU SKAL IKKE VÆRE BANGE FOR AT STOPPE, MEN FOR HVAD DER SKER HVIS DU BLIVER VED.
Og ja jeg ved godt det er totalt stereotypt at sige, men så kan i jo få dette hindu mantra med på vejen (fra en religion som faktisk er bygget op omkring hash)
ÉT UDISCIPLINERET SIND BLIVER SLØVET AF HASH. ÉT VEL-DISCIPLINERET SIND BLIVER FOKUSERET AF HASH.
(Og ja, om dén sidste her så er rigtig eller ej, det har jeg mine egne ideer om:) Men helt forkert er det ihvertfald ikke:)
_________________________________________________________________________________________
Knæk og bræk alle jer der bare gerne vil VIDERE i livet og ikke være slave af hash og fucking pushere og dealerer der tjener boksen på dig og dine dumme fejltagelser!
Sig farvel en gang for alle og ta' styringen tilbage over dig eget liv. Lad dig aldrig styre af noget eller noget - Aldrig!
Kram
tilføjet af

lol

Ryg du bare videre min pige - Men bare vær klar på, at det ikke er sjovt når man endelig har indset man har et kæmpe misbrug og skal stoppe igen😉Men det er du vel nok klar over..
tilføjet af

MSN

Alle der prøver at stoppe, må meget gerne adde min MSN - Så kan vi jo følges ad😉
MarkPolano@gmail.com
P.S
Er på 10 dagen nu, Gogo mig!!
tilføjet af

Ved du .......

- at (hash) misbrug opstår ved rygning mere end 1 gang ugentligt
- at det lægger helt op til 20 % af dine kognitive egenskaber i dvale - dvs din indlæring, koncentration, sprogudvikling og mange andre egenskaber
- at du selv skal indrømme dit misbrug før nogen kan hjælpe dig
- at dine forældre skal lære at respektere dig, vide mere om rusmidler og i skal lære at tale sammen, før de kan hjælpe dig ud af dit misbrug
Henvis dine forældre til www.stophash.dk og lad mig hjælpe dine forældre, med at hjælpe dig. jeg har selv stået i møg til halsen med min søn - han er nu clean og under uddannelse og meget glad for min indsats !
Men jeg kunne ikke alene, uden hjælp udefra, dengang .........
Mvh
stophash.dk
tilføjet af

Blodsprængte øjne

Ja, jeg har ofte haft blodsprængte øjne, når jeg har røget hash. Det stemmer også overens med de symptomer, som sundhedsportaler foreskriver. Ifølge http://www.sundhedslex.dk/blodspraengte-oejne.htm er blodsprængte øjne et typisk symptom for os rygere. Jeg har døjet meget med blodsprængte øjne - og det er jo ikke så smart, når man skal møde kunder på arbejdet. Jeg har altid undskyldt mig med, at jeg er træt fordi vi arbejder så hårdt og går meget op i en god kundeservice. På den måde er blodsprængte øjne en indikation for min ihærdighed på arbejdet - det vækker tillid blandt vores kunder og potentielle kunder 🙂
tilføjet af

MISBRUGER!

Jeg ville forslå at du snakkede med dine forældre om det, ikke skjule det, det er bedst at snakke, aldrig gå og skjul det og få det dårligere og dårligere.. har du nogen veninder så snak med dem om det hvis det er for hårdt at snakke med dine forældre om det.
- Så tag en snak med nogen af dine venner og hvis de ikke gider lytte skal du først og fremmest tænke på at de ikke er rigtige venner. Det er meget på en gang men tænk over det.
SNAK med nogen!?
Ring til nogen profecionelle.
tilføjet af

Hash

Ryg noget mere
tilføjet af

Det er ikke hashen der er farlig

😉For det første er hash ikke et problem ! men man skal vente med at ryge for meget af før man er færdig med at gro. For mig er hash ikke problemet , det er økonomien fordi det er blevet så dyrt,jeg kan godt undvære hash uden jeg bliver syg,så hvis du får det dårligt når du ikke ryger,ville jeg gå til lægen.
Jeg vil ikke anbefale nogen unge til at ryge i det hele taget,det ødelægger mange forhold og er den vej med til at gøre det surt for brugeren. Udover det er min bror lige død af KOL .Det var ikke rart at se på,så stop det der flip og få en anden hobby Fx. surfing-svømning eller noget helt andet.De gamle venner vil aktseptere det, hvis ikke er det ikke venner men kun bekendte.
Ha et forsat godt liv, men pas på dit helbred [f]
tilføjet af

hjælp til hash misbrug

Et ganske slemt hashmisbrug. En meget ærgelig historie. Såfremt andre står i den samme situation, kan I læse mere om hashmisbrug ved linket.
tilføjet af

Et par forslag

Efter det du skriver, så har du røget så meget, at din krop efterhånden ikke kan fungere uden et dagligt tilskud af hash (ikke at jeg helt kan gennemskue, hvor meget du ryger).
Skal du ud over dette fysiske aspekt, så skal du skære ned i mængden af hash du ryger eller helt holde op i en periode. Ikke alle kan finde ud af at trappe ned, og for dem er et rygestop at foretrække. Brat rygestop er dog lidt hårdere, men de allerfleste oplever at det alligevel kun tager en uge med negative symptomer (og sammenlignet med afvænning fra alkohol er det meget milde abstinenser). Hvis du er viljestærk - og det lader det til ud fra din beskrivelse - så kan du sagtens stå dette igennem.
De fleste, der har været det igennem, anbefaler at du begynder at dyrke sport. Det er selvfølgelig altid sundt, men det påvirker også kroppen positivt ved afvænning. Bl.a. ved at forbedre din søvn. Det fjerner også psykologisk fokus fra din trang til at ryge. Overvej også at besøge (ikke rygende) venner for at fjerne fokus fra røgen.
Din læge kan måske også hjælpe dig, hvis du vil have hjælp til afvænningen. Nogle læger kan udskrive nogle ganske få benzodiazepiner (som Zolpidem), altså sovepiller til at få dig igennem de første dage, der er værst. Jeg har også kendskab til læger, der har udskrevet Truxal (et antipsykotisk præparat, der har en tendens til at fjerne rygetrangen). Men igen - det er bare en lille uge, du skal stå igennem. Herefter er alt nemmere og du vil hurtigt komme tilbage i føresædet på dit liv.
Du har selvfølgelig også muligheden for at selvmedicinere dig med lidt ekstra smøger (hvis du ryger i forvejen) eller alkohol. Jeg behøver næppe sige, at du selvfølgelig ikke skal erstatte det ene misbrug med det andet ;)

Hov er du herinde? Nice🙂Jeg har læst din hjemmeside med stor velbehag, en mand der sætter sig ind i sagerne er til at have respekt for. Og så går du diplomatiets vej, for at brede budskabet. Jeg har stor respekt for dig!
tilføjet af

Ved du .......

- at (hash) misbrug opstår ved rygning mere end 1 gang ugentligt
- at det lægger helt op til 20 % af dine kognitive egenskaber i dvale - dvs din indlæring, koncentration, sprogudvikling og mange andre egenskaber
- at du selv skal indrømme dit misbrug før nogen kan hjælpe dig
- at dine forældre skal lære at respektere dig, vide mere om rusmidler og i skal lære at tale sammen, før de kan hjælpe dig ud af dit misbrug
Henvis dine forældre til www.stophash.dk og lad mig hjælpe dine forældre, med at hjælpe dig. jeg har selv stået i møg til halsen med min søn - han er nu clean og under uddannelse og meget glad for min indsats !
Men jeg kunne ikke alene, uden hjælp udefra, dengang .........
Mvh
stophash.dk

Så jeg har simpelthen taget min uddannelse med 20% mindre indlæring? På trods af at jeg var blandt dem der havde nemmest ved at lære materialet? Det passer måske i en ung alder, men begynder man efter 18-19 års alderen er det overhovedet ikke noget problem.
Min kæreste er forresten også igang med en universitetsuddannelse som kemiker, så hun har både matematik, fysik, kemi og biologi på højt niveau. Hvordan hænger det sammen med at man mister 1/5 af indlæringsevnen?
tilføjet af

hjælp til hash misbrug

Haha, ser lige at det er en ældgammel tråd. Der burde være en advarsel eller noget når en post er så gammel [ide]
tilføjet af

kvitcannabis.dk

Jeg er holdt op bare ved at læse en bog og siden forstå hvordan fælden virker...
Engelsk: www.quitcannabis.net
Dansk: www.kvitcannabis.dk
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.