20tilføjet af

Han gider kun sove og se TV

Jeg er en kvinde på 41 som har været gift i 20 år, med den samme mand. Vi har 2 børn på 18 og 15 som begge bor hjemme. De opholder sig dog ikke meget hjemme, da de begge har fritidsinteresser og venner at passe.
I de sidste 2-3 år er min mand gået mere og mere i stå. Han gider ingenting. Får ikke passet haven som ellers altid har været hans domæne og orker kun sit job og sofaen.
Når vi har spist smider han sig foran TV´et ofte med sin dyne og så ligger han ellers der indtil han vågner ud på natten og går i seng.
Når jeg foreslår ham at vi kører ud til venner eller en tur i biffen og lign. så gider han ikke. Det eneste han kan tage sig sammen til er at besøge sine forældre. Familiefester og fødselsdage er noget han kun tager til af pligt, og tit og mange gange kører han tidligt hjem mens jeg bliver.
Jeg er ikke klar til at sidde hjemme foran fjernsynet altid, og han kan ikke forstå at jeg ikke gider sidde og se TV sammen med ham.
Det har også betydet at det seksuelle er gået helt i stå, for jeg gider altså ikke når han kommer i seng ud på natten og så lister en hånd over for at vække mig.
Jeg har forsøgt at sætte mig og se en film sammen med ham, men efter 10 minutter snorksover han så hvorfor skal jeg så siddde og spilde min tid på en film jeg ikke er interesseret i.
Efterhånden er det sådan at han ligger på sofaen i den ene stue mens jeg sidder ved computeren i den anden.
Vi lever hvert vores liv, fordi jeg ikke er indstillet på at opgive mit ud udadvendte sociale liv, og derfor ofte tager afsted til forskellige ting alene. Hvis en veninde f.eks. spørger om vi skal tage til koncert, ja så siger jeg ja uden at spørge om det passer herren først. For hvorfor skulle jeg det, han sover jo alligevel imens!
Jeg ved godt vi er kommet ind i en ond cirkel, men jeg gider ikke længere bruge tid og kræfter på at forsøge at ruske op i ham. For min skyld kan han sove fra nu af og til dommedag, det bliver uden mig.
Hilsen fra den sårede og utilfredse kone.
tilføjet af

Godt gået..

Du spørger ikke nogen til råds her..du har selv det rigtige svar..du lyder til at være en selvsikker og selvstændigt tænkende kvinde..
Ja hvad pokker skal du falde i søvn for så tidligt i livet..du valget vel ikke ægteskabet med ham, hvis i bare skulle sove...sammen eller hver for sig.
Fyrreårs alderen er en "krisealder"..mange vender bunken på det tidspunkt og starter noget nyt..det kan være job..men også partnere..der er mange skilsmisser i netop jeres alder, og du bliver måske en lille brik i statistikken..men hellere det end at kede sig ihjel...jeg beundrer dig for at du bare går i byen..til fest osv...
Du får et klap på skulderen af mig..du er en gæv pige/ kvinde..
Venlige hilsner
tilføjet af

Ja...

Vil ikke bruge udtryk som "godt gået"...
Uden en længere historie, så fortæl din mand om det er retfærdigt han ikke er mere "sammen" med dig. Han vil i starten sikkert sige : åh neeejj bla bla.. gider ikke diskuterer.. hvortil du tilføjer, jeg gider ikke os mere hvis dette er livet, som det skal være de næste mange år.
Han vil uden tvivl være medgørlig så.. og i kan snakke om det. Desuden er ægteskab ikke for sjov, og set i alvorens perspektiv er dette "problem" af en så lille en karat at det ville være en synd ikke at løse det.. Man skal blot rense luften, ikke stikke halen imellem benene.
tilføjet af

Sæt trumpf på....

Kære "sårede kone", fænomenet du beskriver med din mand er vist mere udbredt en man forestiller sig, uden at det er nogen undskyldning. Men jeg syntes du indtil nu har klaret det rigtigt fint ved ikke bare at lade dit eget liv gå i tomgang. Men hvis vi som udgangspunkt går udfra at du elsker eller mindst holder meget af din mand, så syntes jeg, at du skulle sætte dig sammen med ham og fortælle at der er et problem som SKAL løses, og at hvis I ikke kan det, så vil du leve videre uden ham. Altså sæt trumpf på....Måske er der nogen ting som tynger ham og har fået ham til at kravle ind i sig selv...find ud af det. Ingen af Jer er jo tankelæser....så der skal tales sammen. Ta' det så derfra, og få ham til at forstå alvoren.
Held & lykke
tilføjet af

Kender det godt.

Tænk,jeg har haft en kærste der var som din mand,og du skal forberede dig på,at det nok ikke blive anderledes med ham.Det er strengt at se på med del flyden i sofaen aften efer aften,og samtidig ikke gide noget,men bare ligge der og blive mere og mer doven og fed.Dette stod på i mange år med min kærste,jeg måtte bare væk fra ham,for jeg blev mere og mere led ved ham.Han pruttede også,og var egentlig ligeglad med sine omgivelser,han skulle bare ligge der og flyde,og han blev mere og mere frastødende.Det glæder mig at du lader dit liv gå videre,og ikke lader dig bremse af din dovne og ugidelig mand.Lykke til dig fremover.
tilføjet af

ikk så godt

hej ja det lyder da ikk så godt at du skal til at leve single i et ægteskab, men en ting slog mig, da jeg læste dit indslag, hvorfor vender du ryggen til ham, når han rækker en hånd ud efter dig, om natten?? han du prøvede at række hånden ud efter ham??? han du prøvede at gøre ham intresseret i dig?? er du spændende nok?? eller er du blomstede op uden at lade ham forstå at det er nu i skal nyde hinanden?? tag ham evt. med til parterapi, HVIS du altså stadigvæk gerne vil have ham, så giv ikke op, han gør det sikkert ikk for at straffe dig, det kunne jo være at manden har fået en lille depression, det kan jo komme fra jobbet eller noget andet han går og bære på.. held og lykke
tilføjet af

TAG DIG SAMEN KVINDE!!!!!!!

Der er altid flere grunde til det Du skriver om..........
Grunden kan være......................DIG
Du sidder nok ved komputeren hele tiden og er lige glad med ham....
Du laver sikkert hellere ingenting for at han måske tænder på Dig igen.........
Husk at dufte godt !!!!
Husk at gør noget "sødt" overfor ham.......
Husk ...........at elske ham............ja..........det er nok dt der er problemet.........
At I ikke elsker hinanden mere................og måske har aldrig gjort det..........
Husk at mænd kommer også i OVERGANGSALDEREN.........det snakker man bare ikke så meget om.............
Husk, at han måske knokler på arbejde og kan sagtens være træt........

Når en mand ikke tænder på sin kvinde længere, så er der kun en grund til det : HUN ER IKKE APETITLIG NOK !!!!!!!!!!!
Venlig hilsen
tilføjet af

Magen til lort skal man lede længe efter..

Jeg takker min gud og skaber for at jeg ikke lever med en af jer..sådan en gang følelseskold gylle at lukke ud.
Håber bestemt ikke i opgiver jeres børn lige hurtigt som i åbentbart opgiver manden der har ofret alt for jer.
I lider af det man kalder alderspanik i vil ikke se i øjnene at over det halve af livet faktisk er gået, i er ikke teenager mere og i blir det aldrig, men i vil patou leve som en.
Kvinde erkend din alder lev dit liv som en ældre kvinde på din alder skal.
tilføjet af

Til soulmate og måske-utopist

har i det godt nu?
Fik i styrket jeres mande ego?
Husk at dufte godt skriver du, måske-utopist, og fortsætter: Husk at gør noget "sødt" overfor ham, Husk, at han måske knokler på arbejde og kan sagtens være træt.
Som jeg skrev i mit indlæg, har det stået på i 2-3 år, så tror du ikke jeg har forsøgt på alle mulige måder at få ham op af den sofa?
Ja, jeg dufter godt, ja, jeg forsøger at gøre noget "sødt" for ham og jeg er altså også træt efter en lang arbejdsdag!
Men nogle skal jo holde hjulene igang hjemme. Maden laver ikke sig selv og vasketøjet bliver altså ikke rent bare man kigger på det.
Mænd kommer også i OVERGANGSALDEREN.........det snakker man bare ikke så meget om. Netop, det snakker man ikke om, og der er der hunden ligger begravet i forholdet til mange af jer mænd.
I vil ikke snakke om problemerne. I lukker øjnene og tror at når i åbner dem igen, så er problemerne pist væk.
men sådan forholder det sig ikke i den virkelige verden. Det eneste der er pist væk når i slår øjnene op er konen!
Og dig soulmate, du skriver:
Kvinde erkend din alder lev dit liv som en ældre kvinde på din alder skal.
Fortæl mig så lige hvordan jeg skal leve mit liv?
Tilbage til kødgryderne og så ellers kun leve for at behage manden og passe ham op i hoved og røv? Er det det vi skal tilbage til?
Min mand har ofret alt for mig...... Hvornår holder jeg mon op med at grine? Hvad bygger du den påstand på? Kender du mig og min mand? Det modsatte kunne jo også være tilfældet, men det taler vi ikke om vel.
Hvilken mand gider en kone som ikke giver modspil i dagligdagen og som et lille mæhlam bare siger ja og amen?
I to gør måske, og hvis det er tilfældet har jeg virkelig medlidenhed med jeres eventuelle koner og kærester.
Hvor må i have et kedeligt liv.
I nursens indlæg skriver hun om præcis de samme problemer og tro mig, hende og jeg er ikke de eneste. Og hvorfor mon? Tror i ikke, at i mænd har en ret stor del af skylden for at det går sådan?
Prøv at lette røven fra sofaen og kom jeres forsømte koner i møde, så kan det jo være vi gør det forbi med elskeren. Og hvemn ved måske kommer vi ligefrem til at holde af de gamle skægstubbe, den uvaskede krop og ølvommen.
Elskeren....nååå glemte jeg at nævne ham?
Han får alt det min mand ikke er interesseret i længere, og tro mig, det er SÅ godt.
Hilsen fra en, snart, ex. kone.
tilføjet af

Har fulgt slagets gang.....

og jeg beundrer dig for din styrke, at du stoler på dig selv og din afgørelse...ikke lader dig skræmme af andres domme...fra nogen som end ikke aner hvem du er.
Den der med, at du skal opføre dig som en kone ..med den alder du nu har, er lige til at småfnise af..jeg er 9 år ældre end dig, og lever stadigvæk mit liv...man bliver da først grå og trist den dag man ikke længere gider sex....mænd bliver dårligere ydende med alderen, stik modsat kvinderne, men det er de måske for unge til at have erfaret endnu..i så fald skulle de lige klappe hesten og vente med deres skråsikre formaninger.
Jeg ønsker dig held og lykke på DIN VEJ...
Hilsen..LOnni
tilføjet af

Hej Lonni

Tak for din opbakning.
Det er dejligt at høre fra andre kvinder på nogenlunde samme alder. Og som jeg skrev i det foregående indlæg, er jeg sikker på at der er rigtig mange der slås med de samme problemer som jeg.
Mændene glemmer at der skal holdes liv i et forhold for at få det til at fungere hele livet. Hvis de prøvede at score deres koner lidt oftere gik det måske meget anderledes.
Mange hilsener fra
Dorthe
tilføjet af

NEMLIG

Hej....
At såre Dig er det sidste jeg ønsker.............
En pind har to ender.............fejlen ligger ALDRIG kun hos den ene.........
Mange mennesker bliver sammen i mange år UDEN at de RIGTIGT elsker hindanden....
OFTEST ER DET ØKONOMI OG BØRN SOM HOLDER PÅ FORHOLDET!!!!
Det er dEn rene PROSTITUTION.............!!!!!!!!!!!!!
HVORFOR???.........fordi : Man sælger ud af sin SJÆL...............
Hvorfor har Du ventet i så lang tid????
Du er vel ikke masochist???..............man kan da bare gå...........hvis man ikke kan lide lugten i bageriet.........
Jeg fatter det ikke...............
Hvad venter Du på???
Er det økonomien der holder forholdet på plads???

Er Du bange for at Du ikke kan klare Dig alene???

Tænk------------------tænk......................
Venligste hilsener
tilføjet af

Soulmate fik ret igen

Egoist til fingerspidserne det er du.
Åh den dejlige skønne elsker....din gamle rynkede krop burde ikke elske mere..du skulle varte din mand lidt op og husk hvad du i tidernes morgen lovede herren.
Der er mange som mig..fabler du om...ja der er rigtig mange og det skyldes at i kvinder har fået noget galt i halsen ..frihed og det kan i bare ikke tåle.
Når alt kommer til alt så burde mænd og kvinder slet ikke bo sammen kun udveksle sex 5 gange om dagen, for vi har intet tilfælles hvis alle kvinder var som du er.
Skam dig liderlige gamle kone!!!!!
tilføjet af

kvinder og sex

Kvinder bliver ikke mere ydendende med årene her tager du helt fejl...du gør måske, men generelt så bliver kvinder tørre som støv i kønsorganerne når de kommer ud af overgangsalderen.
Mændene bliver trætte af den samme gamle skede, men modsat kvinden så er manden tro imod ægteskabet til døden dem skiller.
Du tror måske du har fundet *prinsen* men du ender som de andre enlige *frigjorte *kvinder alene og ensom.
tilføjet af

Jeg undres

Først blev jeg irriteret, men siden fik jeg ondt af dig - din stakkel!
Med dit underlige forkvaklede syn på kvinder og sex, må du have oplevet noget dybt traumatisk!?
Lyt til et godt råd og søg hjælp, ellers tror jeg du får det meget svært i livet. Med dine holdninger og meninger må du have oplevet, at mennesker vender dig ryggen?
Håber ikke det er for sent for dig
Katten
tilføjet af

Ak og ve`

at man skal læse sådan noget lort fra de to bønder(mænd) går jeg ud fra. Jeg har det samme problem som du beskriver med en mand der er kørt helt af sporet. Ja, man skulle næsten tro, at vi var gift med den samme! Det kan kun være mænd der kommer sådanne stupide svar som egnetlig burde ties ihjel. Så det vælger jeg at gøre.
tilføjet af

Hvis jeg tager fejl *SS*

Nej..jeg har ikke fundet "PRINSEN"..jeg tror nemlig ikke på det der med, at der er nogen Prins....der er mange Prinse, jeg har været gift med et par stykker.
Jeg ved godt der er forskel på mænd og kvinder...men kan du så fortælle mig, hvorfor unge mænd..fra 19 til 30..tænder helt vildt på modne kvinder...det er i al fald ikke på grund af "tørke"..da jeg var ung, var det modne mænd jeg tiltrak..i dag er jeg over 50..og har for første gang i mit liv sex med mænd som ikke er fyldt 30....
Nu ved jeg ikke hvor gammel du er...men det er ikke nogen nyopdagelse, at modne kvinder er gode elskerinder..det hørte jeg allere som 17 årig..hvor jeg dengang tænkte...gab..her står jeg, ung flot og spændstig, hvad vil de med "gamle kællinger" på 40 og derover...lever man længe nok, får man til sidst svar på de ??? man stillede sig selv som ung.
bare det..Lonni
tilføjet af

har aldrig

tændt på modne kvinder !! Heller ikke da han var 17...
tilføjet af

DU HAR RET I....

..at mænd og kvinder ikke burde befinde sig under samme tag, udover den tid sexagten tager..og gerne 5 gange dagligt.....men det kan en mand ikke klare alene..så vi nyder det store udbud af mænd....rigtige mænd, som går når de har ydet det, som de blev budt på*SSS*
Tak for din stor forståelse...du har ikke lvet livet helt forgæves..
Hurra..............;-)))))))))))))))
tilføjet af

elsker

Jeg syntes at du skulle få dig en elsker, så skal du se ham komme op af sofaen
tilføjet af

HER er genial hjælp!

Hej sårede og utilfredse kone.
Jeg vil klart anbefale dig at læse nogle af John Grays bøger og bruge hans logiske løsninger. Du vil via hans bøger helt sikkert finde ud af hvad du skal gøre med din mand, forstå både ham og dig selv bedre. Du kan prøve at læse Mænd er fra Mars, Kvinder er fra Venus. Jeg tror fuldt ud du vil få nytte af hans bøger.
Jeg har selv stået i lignende situation. Faldt en dag over hans bog og den vækkede min nysgerighed. Jeg er i dag dybt taknemmelig for at jeg læste den bog. Jeg kunne pludselig se hvad der måske havde gjort at min mand også bare hang på sofaen og var gået helt i stå.
Det er total ændret nu ved at jeg har læst den bog og brugt John Grays eksempler. Og det er pærelet. Der skal så lidt til -når det er det rigtige.
Det var mit forslag :)
Held og lykke!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.