10tilføjet af

Gulv knirker

Hej!
Jeg har et gammelt trægulv i min stue, som er afhøvlet fyr. Desværre knirker det, hvilket ikke gør mig så meget, men desværre har jeg en sur madamme som underbo. Er der noget man kan gøre, så det knirker mindre? Tænkte på en eller anden form for behandling.
tilføjet af

lægge

læg et tykt tæppe på
tilføjet af

Det holder det ikke op med at knirke af

- og vil ikke afhjælpe generne hos underboen. Det skal lægges om, men da det i sagens natur ikke er noget man gør alene for sin underbo, så stik hende et par ørepropper.
tilføjet af

giv hende en rusketur

en gang imellem
tilføjet af

mætte det

En snedker kan let gøre det med et par kiler.
at stramme det op.
Du kunne mette det enten med brun sæbe el sæbespåner. så træet udvider sig.
Alså mætte det med et tygt lag sæbe.
tilføjet af

knirker

tag en dorn, og hammer sømmene længere ned. det hjælper et års tid.
tilføjet af

Skruer

Man kan få en ganske særlig skrue som kan løse problemet for dig....🙂
tilføjet af

sæbe hjælper ikke

brun sæbe tørrer ind, hvad sker der så
tilføjet af

Skrue?

Okay.. jeg tror jeg først vil prøve med en hammer og banke lidt på sømmene, men hvis det ikke hjælper.. Hvad er det så for en skrue?
tilføjet af

Gulvskrue

Det duer ikke at blive ved med at slå på sømmene. I givet fald skal du købe gulvskruer som jo som bekendt holder væsentligt bedre en søm; søm er jo glatte... Ellers skal du evt. bruge kamsøm som har en hel masse modhagere som effektivt kan holde fast modsat gamle, almindelige søm som er helt glatte...
tilføjet af

Du skal absolut ikke bruge kamsøm!

Hvis du kan se hvor de gamle søm er skal du som tidligere beskrevet bruge en dyknagel eller dorn og give alle de søm du kan se, et par slag så de igen holder gulvet nede tæt til bjælkerne. Løses problemet ikke med ovenstående skal du købe nogle skruer der hedder montaflex 65mm. det er en skrue med et lille hoved så du næste uden skrammer på brædderne kan skrue dem ned i feren på skrå, og ned i de underliggende bjælker. Det vil ikke hjælpe dig at mætte gulvet med vand eller lign.
Jeg er i ovenstående beskrivelse gået ud fra det drejer sig om et ældre bræddegulv hvor der ofte er større fuger imellem brædderne.
De´t nemt..... :o)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.