7tilføjet af

MR-Scanning i Sverige (udlandet)?

Hejsa!
Jeg er en ung gut på 26 år, der i mere end 7 år har haft lændesmerter :-(
Jeg har prøvet stort set alle behandlingsformer - desværre uden den store effekt :-( Jeg har vel sammenlagt brugt ca. 15.000 på behandlinger.
Min nuværende fysioterapeut mener, at der er tryk på mine nerverødder. Dette vil kunne be-/afkræftes med en MR-Scanning, men en overlæge har lige afvist min læges henvisning.
DERFOR.....må jeg jo gå egne veje. Selvfølgelig har jeg tænkt mig at snakke med min læge igen, men sker der ikke mere, så overvejer jeg selv at punge ud for en scanning.
Er der nogen, der kender til steder i DK eller Sverige (bor selv i København), hvor man kan få foretaget en billig MR-Scanning? Det billigste jeg har fundet indtil nu, er kr. 3800 i Odense.
Håber meget at få nogle svar! :-)
Hejsa!
Lasse
tilføjet af

Privathospitalet Danmark

I charlottenlund laver også MR- scanning, beløbet er det samme som du selv omtaler. 3.800.
Men så sparer du jo Fynturen
Ring og aftal en tid..¨du kan finde det på nettet.
Pøj pøj..
tilføjet af

En afvisning er ulovligt

Du kan tage kontakt med en patientrådgiver, da regeringen har givet en frist på max. 3 måneder, for behandlingsgaranti, herefter har du krav på, at få scanningen foretaget i udlandet på statens regning.
Nu ved jeg ikke om Venstre vil vedstå sig sine valgløfter, da de ofte er ikke to spegesild værd efter valget, nu hvor du ikke kan optræde på deres valgplakater som en kvinde gjorde mod, at blive opereret i Hamburg.
Overlægen har ikke ret til, at nægte dig scanningen, han kan kun afvise den, hvis han kan dokumentere, at deres scanner ikke har den fornødne kvalitet til, at spore symptomet.
Gem din henvisning og gør kravet gældende på statens regning.
tilføjet af

Det beror på et skøn

Det er en lægelig vurdering, og man kan godt blive nægtet en scanning.
Det er ikke ulovligt.
tilføjet af

:-(

Min mor har samme problem og har haft det i 2 år nu... hun har også prøvet mange behandlinger, hun er nu blevet førtidspensioneret. men nu har endnu en læge kigget på en MR-scanning og sagt at hun skal opereres. så der er håb endnu..
tilføjet af

Det lægelige skøn?

Vedkommende er henvist af egen læge, der har foretaget et skøn, herefter kan en overlæge ikke negligere dette skøn, men kun afvise den hvis scanneren ikke er egnet hertil.
Henvisningen står ved magt juridisk.
Overlæge arrogancen er velkendt, symptomet er ofte, at deres arrogance dominerer over almen omtanke.
Jeg har også oplevet de arrogante overlæge typer, i en livsvigtig situation med ekstremt højt blodtryk, hvor patienten blev hasteindlagt af sin læge en fredag. Arrogancen kender ingen grænser, så overlægen ville ikke give den livsvigtige blodtryksmedicin en fredag, da de ikke havde normal weekend bemanding.
Først efter en telefonsamtale fredag kl. 13, hvor overlægen fik sine rettigheder oplyst via en advokat, der ville udtage stævning mod overlægen mandag, hvis patienten døde grundet manglende behandling.
En time efter kom overlægen optil patienten og gav den livsvigtige medicin, han lignede en kogt krebs i hovedet, og undskyldte sin embedssvigt, som han lovede ikke ville gentage sig.
tilføjet af

Tja.

Måske skulle du prøve at få en henvisning til skejby sygehus, har ikke hørt nogen blive afvist der. Mener heller ikke det er lovligt at afvise dig når du har en henvisning fra lægen, men det må din læge da også vide lidt om.
tilføjet af

Så blev jeg endelig henvist.....

Hejsa!
Hurra.....så blev jeg langt om længe henvist til en Mr-scanning! Ventetiden er "kun" 5 uger. Jeg har dog allerede fået en tid d. 1. juni.
Nu håber jeg bare, at scanningen giver svar på, hvorfor jeg har smerter.....!
Lasse
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.