9tilføjet af

Er "julen" kommet for at blive?

"Native" har - uden at jeg har opdaget det - skrevet et og andet om julen.
Faktisk har jeg aldrig tænkt dybere over fænomenet. Men "Native" tvang mig til at tænke over det.
Er "traditionen" med juleaften ikke bare et ydmygt vingeslag om "at komme hinanden ved", på en ret kunstig måde?
Jo dyrere gaver man giver, jo dårligere samvittighed. (Kinesisk ordsprog, jeg selv har opfundet).
Men tilbage til begyndelsen. Jo, jeg elsker at hade julen. Det er lidt som med Melodi Grand Prix og Jørgen Mylius.
At indkøbe gaver/lingeri til kvinder har jeg forlængst opgivet!.
"Hvad fanden stoder, tror du jeg er så tyg!"
Det plejer at udløse røde kinder.
Man kan også prøve at købe det for småt. Hvad der kommer ud af det, nægter jeg at skrive om i SOL.
tilføjet af

Jul 2004

Julen er vel det man selv gør det til. Jeg elsker julen, og har ikke været så meget i julehumør i mange år. Gaveræset er jeg forlængst stået af, så kun min datter bliver forkælet lidt mere end hun plejer.
En tur ned ad gågaden i denne tid er en fryd for øjet og øret. Alle lysene, Frelsens hær der står og spiller julesalmer, ungerne der farer rundt i højt gear osv osv...
Og når så endelig julefreden sænker sig, er der ingen stress, og jeg kan i fulde drag nyde at være sammen med mine nærmeste..
Jo.. Jeg glæder mig afsindigt til næste fredag :-)
tilføjet af

Jeg er ganske enig

Jeg er ganske enig i, at julen er hjerternes fest. Og hjerternes sprog fortæller om de indre og varige værdier, som ikke kan købes for penge, men som frivilligt skal gives, fordi følelsen er til stede.
Selv har jeg valgt at arbejde juleaften, da jeg ikke har haft mulighed for at være sammen med mine kære. Så kan jeg være noget for andre, og samtidig glæde mig selv ved at give et indhold.
Indhold er nok et nøglebegreb, da gavernes indhold er af kortvarig glædegivende karakter, men hjertets indhold er af livsvarig.
Tænk over det, når du farer rundt, og køber noget, du ikke har lyst til. Prøv at gøre, hvad du finder rigtigt, så vil glæden osse kunne ses i modtagerens øjne.
Jeg ønsker alle en rigtig glædelig jul!
MVH
tilføjet af

Alene i Julen

Første år som Single i Julen efter mange mange år´s ægteskab.
Julen uden en at elske, uden børn, Julefeén for travlt
tilføjet af

Det går over.....

Mandag d. 27. december er det overstået for i år. Og jeg skal heldigvis på arbejde imellem jul og nytår.
De sidste par år har vi rejst udenlands hen over d. 24. og det kan anbefales, hvis man har et anstrengt forhold til julen som jeg.
I år er vi dog hjemme, men det er kun fordi at vi skal overtage et hus d. 1/1.
Men til alle dem, som får et "kick" ud af julen siger jeg: Glædelig jul, håber den bliver kanon!
Og til de andre, der som jeg har en anstrangt forhold til denne højtid: Hold ud venner, det er snart overstået!
tilføjet af

Jeg fristes til at spørge....

Hvorfor er julen så anstrengende ?. Er det fordi du bare ikke gider jul, eller er det fordi du lader andre om at sætte normen for din jul ?.
Tak for ønsket om en glædelig jul. JEG glæder mig :-)
tilføjet af

Jul, jul, jul

Ja det er jul, og det er ikke til at komme udenom. Julen er efter min mening i dag ikke noget med at komme af med sin dårlige samvittighed eller komme hinanden ved. Om det det var sådan det startede, kan jeg ikke svare på, men julen i dag er tradition og ikke mindst kultur! Forstå mig ret. Jeg holder meget af jul (ikke mindst fordi min fødselsdag er d. 24.)men det er ikke så meget os mennesker der ønsker at holde jul, som det er kulturen, der nærmest tvinger os til det. Vi kan ikke gøre for det -vi lader os rive med. Og at benægte eller ville ændre den danske kultur (i dette tilfælde julen) er som at tro på, at dommedag er nær eller at der bliver fred i verden. Ret naivt, ik'? Så julen er kommet for at blive. Det er det sørgelige forsøg på at bevare vores tro på, at alt går som det skal. Acceåter det og nyd det -det kan aldrig laves om.
tilføjet af

sikke du piver

Det er blevet mere eller mindre moderne at hade julen.. hvilket jeg slet ikke forstår, julen er en dejlig højtid.. Så kan man jo ligge i det hvad man vil.. Maåske gir du gaver for at få renset din samvittighed, jeg gør det for at glæde.. er det meget unaturligt??
/Karina
tilføjet af

Du er velkommen til at spørge.

Jeg er nok bare blevet lidt træt af alt det hype og ræs, der er omkring den, men jeg vil for alt i verden ikke tage glæden fra jer andre. Så endnu en gang: Glædelig jul!
tilføjet af

Nu har vi altså jul igen!

Jeg elsker julen og den traditioner.
At gå ned ad strøget til juleudstillingerne i sne-vejret minder mig om barndommen. Da vi tog i teateret for at se Nøddebo præstegård. Gik i stor-magasinerne som kaldte der periode noget særligt men hvem kalder års indkøb for eventyrets jul i ....?
Julen er også kirkegang for at mindes dem man har tabt i året løb og forhåbentlig har sat sig i himlen mens man mindes Jesus og Josefine.
Det er dejligt at hører de gamle julesalmer i de gamle toner men også nyere melodier til nye sange fra Pyrus.
Så er der nogle som ikke kan finde på hvad de skal give fordi de ikke har hørt efter når de var sammen med familien i året løb og ikke har nogle idéer. Ja, men de kan jo ta´ til grisefest i det vestlige Middelhavs-område.
Det er også i juletiden samvittigheden skal renses og må skal huske at få betalt sin gæld for at gå ind i det nye år med god samvittighed og være istand til at hilse på sine. Men hvorfor skal det skydes ind?
Har vi ikke krig nok i forvejen rundt om i verden?
For det lyder jo som om krigen var udbrudt i gamle DANMARK.
Juletidens nøgleord må være hjerternes sprog med varige idéer til dine. Men hvis der er nogen som ønsker at arbejde alle året 360 dage så lad dem dog.
Vi får brug for dem på fremtidens arbejdsmarked.
God jul og fredeligt nytår.
herollen
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.