3tilføjet af

Der advares mod antioxidanter?

Kosttilskud med antioxidanter er i bedste fald penge ud af vinduet. I værste fald risikerer vitaminerne at øge dødeligheden for hjerte-kar-sygdomme og lungekræft.
Sundhedschef i Hjerteforeningen, Lars Ovesen, anbefaler folk at holde op, fordi stort set alle undersøgelser viser, at de ingen effekt har.
Motions- og Ernæringsrådet advarer direkte mod at indtage store doser af E-vitamin og betakaroten, da flere undersøgelser tyder på, at det kan føre til øget dødelighed for blandt andet hjerte-kar-sygdomme, herunder hjerneblødninger, og lungekræft.
Hvilke erfaringer har du med at tage antioxidanter? Og får disse nye oplysninger dig til at ændre adfærd?
tilføjet af

Vi får for lidt....

Medicinalindustrien SKAL arbejde imod kosttilskud og naturlægemidler, idet disse bygger på stoffer fra naturen. Disse Stoffer kan der ikke tages patent på, dvs. at der er ingen, der kan fremstille f.eks. vitaminpiller eksklusivt. Og dermed er der ingen penge idet. Derfor!!
Penge er der til gengæld i medicinske præparater.
Det betyder egentlig - såre simpelt - at folk hellere skal blive syg, gå til lægen og få en recept, istedet for at forebygge sygdom ved sund kost, motion OG kosttilskud.
Derfor bliver kosttilskud af medicinalindustrien konstant hængt ud som virkningsløst.
Der er virkeligt behov for meget mere ærlig oplysning i den danske befolkning om vitaminernes og mineralernes betydning for sundheden og forebyggelsen af sygdomme.
Endnu et lille argument: Enhver landmand ved, at han skal tilsætte dyrfoderen tilskud af vit. og min. for at holde sine dyr sunde, indtil de er klar til slagtning. Svage og syge dyr giver ingen penge på kødmarkedet.
Hvorfor er det så at vi mennesker ikke skulle have behov for kosttilskud for at styrke vores sundhed????
Mennesket er (sammen med få andre dyrarter) det væsen, der ikke af sig selv kan producere vit.C i sin egen krop. Den anbefalede mængde for vit. C f.eks. lyder på mellem 60 og 90 mg pr. dag, men i virkeligheden har vi brug for meget mere. Stress, rygning, for lidt frugt og grønt på spiseseddlen, og endda præstationssport, gør at vi konstant er underforsynet med dette vigtige antioxidant, og kroppen kan sluttelig reagere med sygdom på denne mangel.
Man skal selvfølgelig ikke tro at kosttilskud kan tages i ubegrænsede mængder efter mottoet "Lidt er godt, men meget er bedre". Dette skader lige så meget som at lade være. Den rette dosering, samt viden om hvad der sker i vores krop og hvad den har behov for, viser virkning.
Man skal simpelthen skaffe sig viden omkring det.
Bogtip:
Henrik Dilling: Klar besked om vitaminer og mineraler
Her gennemgås, hvordan vitaminer, mineraler og andre kosttilskud kan hjælpe som supplement til en god og sund kost samt hvor meget det anbefales at tage. Anvisninger på, hvoran man kan beskytte sig mod den stadigt stigende forurening fra tungmetaller og sprøjtemidler i luft, vand og fødevarer.
Aschehoug, ISBN 87-11-12759-7
tilføjet af

tja

Jeg har læst de undersøgelser der ligger til grund for "skræmmekampagnen" imod antioxidanter og de er helt sikkert overdrevne. Der er ikke fundne nogle entydige resultater der siger at store doser C eller E vitamin er godt for noget, men store mængder E vitamin samt beta-caroten forkorter levetiden for rygere og asbestarbejdere. Men alle undersøgelserne omhandler de nævnte vitaminer som kosttilskud hvilket ikke kan sammenlignes med indtagelse af samme stoffer igennem frugt og grønt.
tilføjet af

C-vitaminer mod forkølelsessår

Herpes kan klares med C-vitaminer i megadoser!
Jeg har erfaret, at hvis jeg indtager store mængder c-vitamin så snart jeg mærker det prikker( opstart på herpesinfektion) på læben . jeg tager 2 g. når jeg mærker prikken- så går der et par timer, hvor jeg ikke mærker noget- når det så priker igen tager jeg yderligere 2 g- op til 8-10 g/dag. dette gentager jeg i 1-2 dage indtil der ikke er mere. - på denne måde undgår jeg at der kommer sår på læben
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.