11tilføjet af

Anti-inflammatorisk - hvad er det?

For nogen tid siden fik jeg af en læge at vide, at jeg havde ødelagt et ledbånd i knæet og skulle have noget anti-inflammatorisk. Jeg fik en recept, købte medicinen og så var det fint.
Men lige siden har jeg tænkt på hvad anti-inflammatorisk egentlig betyder. Jeg har fundet frem til, at det er noget, "der hæmmer flammation", men hvad det så er, aner jeg ikke.
Jeg håber, der er nogen, der kan hjælpe mig
Sololife
tilføjet af

det betyder

Inflammation betyder betændelse. Anti infalmmatorisk betyder så anti betændelse. Normalt bruges ibuprofen som er det man kalder NSAID, Non Stereoid Antiinflammatory Drug, altså et anti betændelses middel uden fx. binyrebarkhormon. Det findes fx. i Ipren som kan købes i håndkøb.
Var det svar nok:-)
tilføjet af

svar til sollife

Det betyder at det hæmmer en irritations/betændelsestilstan. eks. hvis man sprøjter kortison ind i et knæ pga. en betændelsestilstand.
tilføjet af

Det kan du tro...

Antiinflamatorisk betyder, at dit ledbånd er irriteret, og reagerer som om det er inficeret (ren betændelsesreaktion), hvilket det ikke er. Altså der er ikke infektion af bakterier eller virus. Vævet er blot irriteret og reagerer med hævelse og ømhed.
Medicinenen virker netop på denne hævelse (som trykker på nervebanerne, og derfor giver smerter). Derfor anti (mod) betændelsesreaktion (inflammatiion) Sic!
tilføjet af

Rettelse...

Antiinflamatorisk betyder, at det er 'noget' mod din betændelsestilstand...
tilføjet af

Betændelse

Hejsa
Flammation betyder betændelse,og bliver ofte brugt i forbindelse med ledskader osv. Anti-inflammatorisk kan man vel sige betyder lettere betændelseshæmmende. Det lyder så voldsomt at sige betændelse,men det er altså ikke en infektion (ligesom sygdomme man får penicilin for).
Tror de fleste gigtmidler er anti inflammatoriske ;o)
Håber du forstår hvad jeg mener ;o)
Kh Karina
tilføjet af

Inflammation

Inflammation er traditionelt defineret af de fire latinske ord: calor, dolor, rubor og tumor oversat til dansk: varme, smerte, rødme og hævelse.
Det er en måde at kroppens immunforsvar bekæmper inflammation, som kan skyldes diverse årsager.
Antiinflammatorisk medicin virker hæmmende på kroppens naturlige reaktionsmekanismer. Derfor vil antiinflammatoriske midler nedsætte bekæmpelsen af eventuelle betændelsestilstand. Hvilket kan være ok i nogle tilfælde og ikke så godt i andre tilfælde..
Ved allergi er det ok.
Hvorimod ved bakterieinfektion er det mindre godt, men kan selvfølgelig være ok.
tilføjet af

Nonsense

Sikke noget nonsense
tilføjet af

infektion og inflammation

En infektion er når mikroorgganismer inficerer kroppen, hvro de formerer sig. Der imod er en inflammation netop den forsvarsmekanisme kroppen igangsætter ved eksempelvis en infektion. Symptomer ved en inflammation er typisk hævelser, rødme, irritation osv. Med andre ord betændelse er eksempelvis inflammation. Men ikke mange kender forskellem mellem inflektioin og inflammation. Ifølge http://www.sundhedslex.dk/infektion-inflammation.htm er der på dansk en sprogforvirring mellem infektion og inflammation på dansk, da ordet "inflammation" ikke bruges i daglig tale og ofte forveksles med betændelse.
tilføjet af

anti-inflammatorisk

Hej.
Når en smerte er inflammatorisk, betyder det, at der er rødme og hævelse (som dit knæ nok var). Det betyder oftest at smerten er ledsaget em betændelse, altså det der gør, at det rødmer og hæver på stedet. Derfor har du højest sansynligt fået medicin med lægemiddelstoffet Ibuprofen (ex. ipren) eller Acetylsalicylsyre(ex. kodimagnyl).
En smerte der ikke er inflammatorisk, er eksempelvis hovedpine. Her er lægemiddelstoffen mere behageligt for kroppen (især maven), og er eksempelvis Pamol, Pinex eller Panodil Disse har også færre bivirkninger, men virker ikke ligesågodt på smerter med hævelse og rødmen.
tilføjet af

Anti-inflammatorisk - hvad er det?

-Og det bringer mig videre til næste emne;
Al den medicin mod inflammation, virker det ikke yderligere inflamerende?
Altså en form for ond cirkel.
Hvis jeg tager medicin mod inflammation i musklerne, føles det helt fantastisk i den periode.
Når jeg så holder inde med at sluge piller, kan musklen virkelig mærkes -den er meget irriteret.
Nogen med en interessant teori?
tilføjet af

Anti-inflammatorisk - hvad er det?

I stedet for at tage skadeligt medicin næste gang, så tag kolloidt sølv. Det virker mindst ligeså godt, og så helt uden bivirkninger.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.