23tilføjet af

benzodiazapiner????

Der køres en hetz mod benzoer i Danmark og i udlandet. Af grunde jeg sagtens kan forstå. Men der er også positive ting ved præparatet. Søger folk med positivt indblik i spørgsmålet. De negative er der nok af. KH
tilføjet af

hvorfor

Hvorfor søger du kun folk med positive erfaringer? Det er da en sjov måde at blive klogere på;) Selv har jeg ikke dårlige erfaringer med benzodiazepiner (oxazepam i mit tilfælde)
tilføjet af

prøv at gætte!

Sikken et spørgsmål 😃
tilføjet af

???

det skulle være, fordi man selv spiser dem og ikke har lyst til at høre noget dårligt? Men hvis man selv har gode erfaringer, kan man vel være ligeglad!
tilføjet af

nej ikke ligeglad

for der køres en hetz mod folk, der spiser dem, og lægerne må dårligt udlevere dem til deres patienter for sundhedsstyrelsen. Ligeglad? Nej!! Nedtraoning af benzoer er utrolig hårdt at komme igennem, og mange mennesker er kommet i klemme i systemet, fordi lægen vil ha dem ud af pillerne, trods patienterne lider af angst o.m.a. og har fået benzoer i mange år. I stedet skal vi alle over på lykkepiller, som godt nok ikke er vanedannende fysisk, men som har mange bivirkninger,og som også er svære at trappe ud af.
eg har rejst denne debat, netop fordi der er nogle blindgyder i dette univers af piller, hvor man synes det er forfærdeligt, at folk får benzoer, til trods for, at de har de godt med dem og virker mod deres angst. Så ligeglad?? Nej. KH Rikke51[l]🙂
tilføjet af

Giver dig ret.

Pludselig skulle det også gå stærkt med at få mig trappet ned og ud af alopam, er trappet ned, men ikke færdig med at trappe ud endnu.
Og da jeg bad om en forklaring fik jeg at vide, at det var blevet pålagt af sundhedsstyrelsen (mener det var dem)
Og det er til trods for, at jeg er inde i en depressiv periode med selvskade. Jeg får i forvejen efexor, men når tankerne myldrer og jeg er oppe at køre psykisk, kan de ikke dæmpe mig eller give mig ro, men det bruger jeg så alopam til.
Jeg har i forvejen en del bivirkninger af efexoren, og jeg ønsker ikke på nuværende tidspunkt at skulle trappes ud af alopamene, fordi jeg kender virkningen af dem. Orker ikke at skal begynde med andre præparater, hvor jeg ikke kender virkningen og med risiko for yderligere ubehagelige bivirkninger. Absolut ikke det jeg har brug for lige nu, hvor jeg prøver at holde mine voldsomme selvskadetrang på afstand.
tilføjet af

præcis sådan

Og det er det jeg mener med, at folk kommer i klemme i systemet. Begrundelsen fra sundhedsstyrelsen er, at for mange med kørekort, kører rundt med benzo i blodet, og det er farligt, fordi det er sløvende. Men når det er sagt, hvad så med alle andre, der ikke kører bil? Jeg skal selv til at trappe ud af benzo snart, og jeg er virkelig bange for alle de abstinenser, der vil komme efter 22 år !! Jeg forstår godt, at du har det skidt med din situation. Du har brug for ro, og ikke at skulle igang med en udtrapning, som gøre dig bekymret for det der skal komme, og ikke at vide, hvordan du kan klare din hverdag osvosv. Man burde kunne vælge selv,-det er trods alt vores eget liv. KH rikke
tilføjet af

på den måde

Så forstår jeg bedre.. har ikke fulgt med i pressen de sidste par dage, læser til eksamen. 🙂
tilføjet af

Benzoer

Hvad er det for noget med nedtrapning af benzoer nu? Kan man miste sit kørekort eller hvad?
tilføjet af

kørekort

Det kan jeg ikke sige dig. Men kritikken af benzoer fra lægemiidelstyrelsen går mest på, at det er farligt, at have folk med kørekort på benzo præparat. Tal med din læge. Hvis du tør...?? Vi er mange der pludselig skal på nedtrapning. Ku de ikke ha sagt det noget før..? KH😖
tilføjet af

Afhængig

Jeg kunne også godt tænke mig at høre noget positivt om Benzoer, det er et helvede at være afhængig af sådan en omgang tørsprit, og jeg er i gang med at trappe ud, hvilket er forfærdeligt svært efter et "misbrug" i 30 år.
Mht. kørekort kan I læse her:
http://www.sst.dk/Nyheder/Seneste_nyheder/vejledning_ordination_afhskblaegemidler2008.aspx?lang=da
Jeg vil meget gerne beholde mit kørekort, hvorfor jeg forsøger udtrapning. Er nu på 2 Benzoer om dagen (før 4). Hvor er det svært at trappe ud, når man skal have dagligdagen til at fungere. Jeg tror, at det er de sidste, som er værst at trappe ud af.
Kunne godt tænke mig at høre fra en el. anden, som ER kommet ud af misbruget?
God lørdag til alle
tilføjet af

Mange læger vil gerne

mange læger vil gerne give benzoer. Men de har fået pistolen i nakken af sundhedsstyrelsen. Det skal nok vise om 10-20 år, at de ssri produkter, de vil have os over på i stedet, er meget mere eller lige så skadelige. Benzo er et ugiftigt stof, som ikke påvirker lever og nyrer som ssri,. Det eneste er, at man blir afhængig. Men for nogen betyder det jo ikke noget,-selv lever jeg fint på 22´år med benzoer, har ikke abstinenser eller er nået til toleransfasen. Endelig kan lægen skifte over til et benzo med længere halveringstid. Hvis man har det godt med pillerne, så lad os dog selv bestemme. Lægen har ikke et andet præparat, som på samme måde tager angsten. Jeg savner, som du, nogle positive meldinger om disse her udskældte piller. KH
tilføjet af

hvor meget

trapper du ned med? Er det en kvart pr måned eller hvordan❓Får du så hjælp til det af din læge? KH
tilføjet af

Ja, ca. 1/4 pr. måned.

Hej.
Ja, jeg trapper ca. en lille kvart ned pr. måned, og får ikke hjælp hos læger, kan bedst styre det selv, det er ved tiden igen, men jeg synes lige at ville vente lidt, men vil bare så gerne beholde mit kørekort, som mine læger truer mig med at miste, hvis jeg ikke trapper ud. Hvis jeg skal noget, tager jeg 1 ekstra :-( men det gjorde jeg også før jeg begyndte nedtrapning, så jeg synes selv, at det er store fremskridt, men hårdt og svært er det.
Du skulle prøve at gå ind på www.benzoinfo.dk, der er rigtig meget at læse, også om bivirkningerne ved at have taget dem i så mange år. Man siger jo, at en bivirkning er de samme symptomer, som man i sin tid fik de dumme piller for, hvilket jo så kan diskuteres.
Hav en god søndag
tilføjet af

benzoinfo

hej igen. 1/4 pr måned er også det, jeg vil foreslå min læge.Men abstinenser kommer vel også an på hvilken styrke pillen har? Jeg har været på benzoinfo, og jeg har også printet forslag ud til nedtrap. Men jeg blev også meget forskrækket over at læse de erfaringer, som to personer har skrivet om derinde. Det lyder som et helvede at komme igennem. Nu du er halvvejs, hvordan vil du så beskrive de måneder, du har været igennem? Er du svimmel og ryster og har indre uro og kan ikke sove? Har du prøvet øreakupunktur? Det skulle kunne tage noget af ubehaget. Hvad hedder dine piller? KH
tilføjet af

Til orientering...

tilføjet af

Du må gå i gang...

Hej igen.
Hvis du havde spurgt mig for ½ år siden, ville jeg ALDRIG have troet, at jeg kunne trappe ned. Jeg tror, at du skal starte ganske langsomt, jeg synes ikke det har været så slemt, men en sejr hver gang jeg trapper 1/4 ned. Tænk på at du jo altid kan tage en pille, hvis det kniber.
Ja jeg er svimmel og ryster og har indre uro, men sådan havde jeg det også, før jeg startede på nedtrapning, hvilket min læge siger er bivirkninger til pillerne, fordi jeg har fået dem i så mange år. Jeg kan godt sove. Mine piller er Diazepam på 5 mg.
Held og lykke til dig.
tilføjet af

Tak...

Hej.
Det var da et godt skema, TAK for det, jeg kan se, at man godt må køre på Oxazepam🙂
tilføjet af

Oxazepam

Hej.
Jeg kan se i skemaet, at man må køre på 2x15 mg Oxazepam, det må blive mit spørgsmål til min læge næste gang, så vil alt jo være super :-)
tilføjet af

Benzoer

Hej. Jeg skal til at møde personlig op hos min læge for at få mine Benzoer.Er der nogen som har prøvet det og hvordan foregår det? Jeg tager 6 af 0,25 mg alprox daglig og smertestillende piller pinex comp.Jeg har det fint med det. Hvis jeg ikke må køre bil har jeg et problem med at komme på arbejde. Er der nogen, der ved, om lægen kan nægte mig dem fra den ene dag til den anden uden videre nedtrapning. Har jeg ikke som patient nogle rettigheder? Misforstå mig ikke. Jeg vil gerne trappes ud af dem,,men jeg er bange for abstinenserne. Hvad med arbejdet. Det gælder også alle andre.Skal folk sygemeldes? Så tror jeg ikke, at der er ret mange som kommer på arbejde i Danmark.
tilføjet af

Benzoer

Åh jo - jeg kender benzoer - jeg har selv haft dem i mange år, dog uden at bruge dem regelmæssigt, måske kun et par stykker på et halvt år. Og jeg har da haft glæde af dem, når det var.
Derimod har jeg måtte trappe min mand ud af dem, det var så endt som et misbrug.
Han er bipolar og fik dem imod angst.
De virker fint på angsten det første stykke tid, men så vender bøtten og benzoerne giver dig symptomerne tilbage, bare meget værre.
Når jeres læge vil udtappe jer, så tag det alvorligt, for lægen er pålagt dette skridt og ingen ansvarlig læge vil give jer en kold tyrker - det kan resultere i alvorlige kramper m.m. og indlæggelse.
Ingen pille kan kurere angst og vrangforestillinger - det er kun jer selv og jeg ved, at i nu synes, at det lyder for nemt, men det er sandheden.
Tager i benzoerne for angst og "stemmer" så er det uden tvivl pillerne der giver jeg symptomerne i dag, men selv dette kan man komme af med, det koster personligt arbejde.
Det ville blive en længere redegørelse her, men vil i vide noget om det, så kontakt mig på mail.
tilføjet af

Benzo -nedtrapning

Hej. Jeg har taget benzodiazapiner i 10 år og prøver nu nedtrapning.Jeg fandt et skema på nettet - et sepometer. Jeg tager nu 6 alprox 0,25mg dgl.og trapper ned med en halv hver 7.dag. Min læge synes lige i taget at det var for hurtigt en udtrapning,men ved nærmere gennemsyn er det ca.2 tbl. om måneden. Indtil videre er det gået godt nok.Jeg håber,at det lykkes. Jeg er bange for at miste mit kørekort. Men hvad med alle dem ,der er selvmedicineret? Jeg tænker her på sundhedspersonalet, som har let adgang til medicin.Hvorfor har lægerne ikke råbt op noget før? Hvad med medicinalindustrien? Jeg vil da mene de har en stor del af skylden af afhængigheden? Det er bare nogen tanker jeg gør mig. For hvem er ofrene? Jeg vil gerne høre fra andre.
tilføjet af

Benzoer

Hej. Er der nogen der ved, om man kan nægte at få foretaget en blodprøve eller urintest i forbindelse med bilkørsel. Er der noget lovkrav om det. Har man som borger ikke nogen rettigheder?
tilføjet af

Benzo nedtrapning

Hej. Jeg har taget benzoer i 10 år,og er nu på nedtrapning.Jeg tager nu 5*0,25mg alprox om dagen. På to måneder har jeg trappet 2 piller ned. Jeg prøver at trappe en halv ned,men har svært med det. Jeg er begyndt at få indre uro.Jeg synes det er utrolig svært.Jeg har arbejde,mand,hus børn og jeg synes,det er umuligt at overkomme det hele.Har du et godt råd?Jeg vil være utrolig glad for det.Ind imellem føler jeg mig helt alene om det.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.