7tilføjet af

Dagpenge - hvor meget må man arbejde ved siden af?

Hej.
Jeg er ikke så ferm til at læse papirer fra diverese bestemmlser, derfor ville jeg høre om der nogen der umiddelbart ved lidt om hvor meget man må arbejde som evt vikar uden der sker et greb i dagpengene?
Er der andre her som har problemer med at få det til at løbe rundt? Ved ikke om det er bare mig men synes der dumper flere ting ind man skal betale men dagpengene stiger ikke en øre.
tilføjet af

Den fatter jeg ikke

Dagpenge er mig bekendt ikke et økonomisk tilskud, men noget man kan bruge som sikerhed for at man har en indtægt mens man søger job.
Hvis du har mulighed for at få et vikarjob, hvorfor gør du det så ikke? Også selv om du bliver trukket for det hele... Det er bedre at være i arbejde end ikke, da det øger chancerne for at få et fuldtidsjob..
tilføjet af

arbejdsløshedsforsikring ?

... er det den slags DP du taler om, sker der en modregning time for time. Du skal have en frigørelsesattest for at kunne modtage supplerende dagpenge. Det er en erklæring hvor arbejdsgiveren skriver under på at du kan ophøre arbejdet med dags varsel, for at påtage dig fuldtidsarbejde andet sted. Du kan kun modtage supplerende dagpenge i et vist antal uger inden for en tidsramme. Men spørg i din a-kasse og få de præcise regler at vide.
martin
tilføjet af

Du bliver modregnet i timer

- På dit dagpengekort oplyser du, hvor mange timer hvilke dage du har arbejdet, og så modregnes der timevis.
Hvor mange ledighedstimer der SKAL være inden din understøttelse helt bortfalder kender jeg ikke de nye tal på, men tidligere var det som fuldforsikret 32 timers arbejde der skulle til at få understøttelsen til helt at bortfalde.
- Så hvis du kan få et vikariat på 32 timer om ugen, ville jeg lige forhøre mig, hvis jeg var dig. Desuden er der kommet nye regler for supplerende dagpenge, så det ikke længere er 52 men 30 uger, du kan modtage det.
- Der kan så igen være nogle specifikke forhold, der gør sig gældende i din branche, så vent til mandag med de store regnestykker, så du kan få fat i din fagforening og få præcise svare.
tilføjet af

Jeg ville da gerne have et job hvis jeg kunne

men måske du ikke har hørt der er stor arbejdsløshed for tiden og har været en tid?
Men jeg er så en af dem der er arbejdsløse, men der var en der mente at jeg kunne tage lidt vikarjob hvor de søger.
Tro mig hvis jeg kunne var jeg i arbejde for længst og aldrig stået arbejdsløs!!
tilføjet af

Intet

dagpenge er noget du får når du i en periode er UDEN arbejde, så er det jo ikke så svært at forstå at man ikke kan arbejde uden at blive modregnet. For hver time du arbejder bliver der taget en time af dine dagpenge...
tilføjet af

ikke helt korrekt

hvis det er løse vikartimer der er tale om, så kræves de ringen frigørelsesattest, det er kun hvis det er en fast deltidsstiling
tilføjet af

Lidt om regler

Hej slankepigen
For det meste modregnes du i dagpengene time for time fra første arbejdstime.
Pengemæssigt er din fortjeneste (udover det du får i dagpenge) derfor din timeløn minus timelønnen på dagpenge. Får du den højeste dagpengesats, har du en dagpengetimeløn på 97,97 kr. (3.625 kr./uge)
Eks. Du får et arbejde 10 timer om ugen til en timeløn på 180 kr./timen. Alle tal er bruttotal.
Fra arbejdet får du pr. uge:
10 timer x 180 kr./timen = 1.800 kr.
Fra akassen får du pr. uge:
3.625 kr. - (97,97 kr-/timen x 10) = 2.645,3 kr.
I alt ved at arbejde de 10 timer: 2.645,3 kr. + 1.800 kr. = 4.445,3 kr. pr. uge.
Uden arbejdet ville du få: 3.625 kr. pr. uge.
Månedlig forskel (gennemsnit)
Med arbejdet: 19.262,96 kr.
Uden arbejdet: 15.708,33 kr.
Kun hvis du har et opsigelsesvarsel, skal du bruge en frigørelsesattest. Det er en blanket som arbejdsgiver skal underskrive. På denne blanket fritager arbejdsgiveren dig fra dit opsigelsesvarsel (men hvis arbejdsgiver vil af med dig, skal du stadig have det gældende varsel). De opsigelsesregler der gælder for dig, vil fremgå af din kontrakt eller evt. overenskomst. Alternativt spørg arbejdsgiveren. A-kassen kan som udgangspunkt IKKE fortælle dig, om du har et varsel eller ej.
Du har 5 uger fra ansættelsens start, til at afleverer frigørelsesattesten.
Retten til supplerende dagpenge er begrænset til 30 uger indenfor en periode på 104 uger. Kun uger hvor der udbetales supplerende dagpenge tæller med i de 30 uger. Dvs uger hvor du ikke arbejder og derved får fulde dagpenge, tæller ikke med. Uger hvor du arbejder så meget, at du ikke kan få dagpenge, tæller heller ikke med.
Altså er det kun uger, hvor du får lidt fra arbejdsgiver og lidt fra a-kassen, der tæller med.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.