9tilføjet af

Cykl efter reglerne!

Det er dybt tragisk, når der sker dødsulykker på de danske landeveje. Jeg kender ingen af de implicerede i dagens dødsulykke ved Århus, så der er intet personligt i dette indlæg.
Men jeg bor i søhøjlandet, og her er der meget tit cyklister på træningstur ... de forveksler måske Himmelbjerget med Alpe d'Huez?
Når jeg møder disse søndagscyklister (måske tror de, at de er cykelryttere?), så fylder de hele vejens bredde ude på de smalle kommuneveje. Hvis man som bilist vil forbi, får man fingeren, hvis man laver signal med hornet. Og flytte sig gør de ikke. Så måske var det alligevel nødvendigt med lig på bordet? Der trænges i hvert fald til en holdningsændring blandt de cyklister, der tror de er Bjarne Riis.
tilføjet af

Rart at se vi er enige

Det er lidt pudsigt at se dit ordvalg, som er næsten identisk med et par indlæg jeg skrev tidligere på dagen Feltet.dk's debatforum!
Nu er jeg selv cyklist, pt. dog ikke i klub, men jeg kan nikke genkendende til situationer hvor en flok cykelmotionister åbenbart skal lege professionelle og i deres iver skabe nogle utilsigtede fjendebilleder, i form af billisterne.
Men jeg har også oplevet, det går den anden vej, jeg havde engang en næsten-bekendt, som bandede og svovlede hver gang han så en flok cykelryttere og han kørte meget provokerende og uansvarligt i de tilfælde. Sådan en mand burde prompte fratages kørekortet, mener jeg!
Krig mellem cyklister og billister ude på landevejene er ikke ligefrem noget, der øger sikkerheden i trafikken!
tilføjet af

Bilisterne har selvfølgelig også ansvar

Tak for responsen på mit indlæg. Det er første gang jeg laver et indlæg, og jeg troede ikke det gik så hurtigt at få respons. Jeg er selv lidenskabelig cyklist, hver dag 6 km til og fra arbejde, så jeg er rigtig glad for at se andre cyklister på vejene. Men det er vel her som i så mange andre sammenhænge: Når flokmentaliteten tager over, så taber fornuften. Når in-spe cykelryttere slår sig sammnen til en gruppe, så gælder færdselsreglerne ikke længere, man tror at man er tete de la course....
tilføjet af

Regler

er til for at blive overtrådt.
Men det viser de foreløbige undersøgelser at det IKKE er tilfældet i dagens ulykke.
Tværtimod viser de foreløbige undersøgelser at alle kørte pænt og stille og roligt, cyklisterne helt inde i vej kanten, to og to.
Men I har ret, det sker tit at cyklister fylder det hele og tror at de ejer alt.
tilføjet af

Jamen hvad med bilen?

Jeg kender heller ingen af de involverede i ulykken så dette er ikke en frustrationens overgreb på billisten som havde skylden! Jeg er helt enig i, at cykelrytterne kan være ekstremt arogante overfor bilister, ryttere og andre cyklister og nogengange til fare for dem selv. Men i dette tilfælde cyklede de to og to og kan altså umuligt fylde hele vejen! Bilisten kørte rent faktisk 80 km/timen på den lille vej, hvilket helt sikkert ikke har været lovligt. Når man kører 80 km/timen opad bakke hvor man ikke kan se hvad der kommer på den anden side, er man så ikke skyld i at der sker en ulykke? Helt sikkert! Bare fordi en ung dreng på 18 år skal ud og prøve sit kørekort af i sin potensforlænger kommer en masse mennesker til skade! Han er mordbillist ingen tvivl derom!
tilføjet af

Hmmm

Hvis det er en landevej må man i følge loven godt køre 80 km/t også selv om det er over en bakketop. Vi kan godt blive enige om, at højst sandsynligt er bilisten der har kørt uforsvarligt, men han behøver altså ikke at have overtrådt færdelsloven, med mindre han da har kørt i den forkerte vejbane - og det må da være noget i den stil der er sket, hvis cyklisterne virkelig har kørt så pænt som det påstås.
tilføjet af

færdselsloven

Står der ikke i færdselsloven at du skal afpasse farten efter forholdene, så selv om det er tilladt at køre 80 km, er det ikke sikkert det er forsvarligt. Venligst dalimill
tilføjet af

2 & 2?

Er det overhovedet tilladt at cykle 2 & 2?
tilføjet af

Ehm.

Det hedder max. 80 km/t eller efter forholdene.
Desuden skal du som udgangspunkt nå at kunne bremse for det, du kan se - og da der ofte er begrænset oversigt ved bakketoppe, er du forpligtet til at sætte farten ned!
Jeg håber virkelig, for min egen skyld, at du ikke har kørekort.
ZB, "ny i trafikken".
tilføjet af

Nogle bilister er ikke rigtig kloge

Som både inkarneret bilist og motionscyklist er jeg ikke i tvivl om hvem der trænger til at få lidt respekt, det er bilisterne, nogle er kraft e....... ikke ved deres fulde fem, ja undskyld udtrykket, jeg cykler alene, der er bilister der overhaler samtidig med at der er modkørende, de har ikke tid til at vente, nej så hellere køre på en cyklist med død og lemlestelse til følge, kommer man på cykelstien så kører de bare ud så man skal bremse så hårdt op at man er lige ved at vælte, de overhaler ikke mere end en halv meter fra en med mindst 100 km i timen, evner ikke engang at køre udenom selv om der er plads, man kan ikke cykle så meget som bare en tur uden at man bliver udsat for et eller andet halsbrækkende fra bilister, man skal passe på konstant ellers bliver man sgu kørt ned, det virker som om de er fuldstændig ligeglad med om de kører nogen ihjel, disse bilister skal af med kørekortet, muligvis skal de aldrig have det igen, prøv at spørge motorcykelfolket hvad de oplever fra bilister.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.