7tilføjet af

Celleforandringer??

Jeg er ikke klar over om jeg ligge dette indlæg det rigtige sted, men jeg er en smule fortvivlet, da jeg i dag har modtaget et brev fra min læge, hvori der står; ......er der fundet mindre celleforandringer. ....."
Er der nogen her der kan forklare mig hved dette betyder?
Hvad vil det sige at have celleforandringer dernede?
Skal have en ny celleprøve om et halvt år, men ville da gerne vide om det på længere sigt kan være noget farligt?
Håber inderligt nogen her kan give mig et svar, mange tak på forhånd.
Venlig hilsen Uvidende Kvinde 25
tilføjet af

Det vil sige..

...at der er forandringer som KAN være forstadie til kræft, men ligeså vel bare være.. ja! celleforandringer! Derfor holder de lige lidt ekstra øje med det og tager prøve nu igen om et halvt år istedet for at vente de tre år der normalt går mellem celleprøvetagning. Jeg har selv fået konstateret celleforandringer næsten hver gang jeg har fået taget prøver siden jeg var 15 (er nu 32!) og det har været 'falsk alarm' hver gang, men rart at de lige tjekker det op!
tilføjet af

Min mormor

døde af kræft for 22 år siden. Ingen i familien har haft det, men jeg tænker bare om der måske kan være en risiko for, at det er arveligt? og altså at jeg vil eller kan risikere og få dette også?
Prøvede at snakke med min mor om det, men hun afviste mig blankt, og jeg forstår ikke hvorfor. Er ikke sådan jeg tror det væreste men et eller andet sted kan jeg ikke lade være med at tænke på at jeg vil få kræft som min mormor havde.
Må vist hellere tænke på noget andet.
tilføjet af

Brev

Min kæreste fik samme brev. Det er sgu ikke rart at de bare sender det ud på den måde. Vi blev også nervøse, men det viste sig at der ikke var noget i vejen. Når de tager prøven kan "celleforandringen" også skyldes en virus eller bakterie, som vist er gange ufarligt. Derfor skulle hun også vente 3 måneder før de kunne tage en ny.
tilføjet af

Rolig nu!

Men det er fint nok at have det i tankerne!!!!! Men tro på at du er i gode hænder når du nu bliver tjekket. Så gør dig selv det tjeneste at få taget celleprøven når du bliver indkaldt og så kan du slippe for at rende rundt og tænke på det hele tiden. Synes iøvrigt det er en dårlig læge du har som ikke har informeret dig bedre?!?!!? Tag om muligt en god snak med ham/hende og bliv beroliget der også.
tilføjet af

Har selv prøvet det

Jeg fik samme besked for ca. 15 år siden. Jeg læste alt hvad der fandtes om emnet og fandt ud af, at man på det tidspunkt anbefalede enten frysetørring eller en keglesnitsoperation, hvor man fjerner en lille bitte del af livmoderhalsen. Jeg valgte det sidste, så var skidtet væk. Har ikke fortrudt, alle celleforandringerne blev fjernet og de er ikke kommet tilbage.
Jeg blev også vildt forskrækket over brevet og ringede fluks til min læge med tårerne trillende, og forventede næsten at få min dødsdom. Men det er altså ikke så slemt, som man frygter!
Held og lykke.
tilføjet af

Et godt råd

jeg har erfaring med i dit tilfælde.
Indtag Folsyre 400mcg x 1 dgl.
+ Mega B complex x 1 dgl.fra Healtcare eller Healtcraft
tilføjet af

rolig rolig

....Ok. Du skriver ikke hvilken type cancer din mormor doede af. Var det livmoderhalskraeft? Du kan sagtens tage det helt roligt. FOr det foerste er der sket utrolige fremskridt inden for forskningen, hvilket tillader os at kurere mange forskellige typer kraeft som ikke kunne kureres for bare 10 aar siden. Med andre ord: Du er meget bedre stillet end din mormor var. For det andet er livmoderhalskraeft langt mindre arveligt end f.eks. brystkraeft, saa du er ikke paa samme maade i risikogruppe som efterkommere af brystkraeft patienter (primaert dem man hoere om i medierne). For det tredje, som allerede naevnt i tidligere indlaeg, celleforandringer behoever ikke at have noget at goere med cancer. Celleforandringer kan ogsaa skyldes virus, bactusser, eller bare hormonaendringer i din krop (f.eks. induceret af p-piller). Der kan vaere mange forskellige aarsager. I langt de fleste tilfaelde er celleforandringerne momentaere og gaar i sig selv igen, dvs. at de aldrig udvikler sig til naeste stadie. Hvis du oensker mere info om livmoderhalskraeft, saa gaa ind paa kraeftens bekaempelses hjemmeside (www.cancer.dk). De har alle de fakta du skal bruge for at faa ro. Jeg kan ikke huske de konkrete tal her paa staaende fod. MEN! jeg kender tallene godt nok til at vide, at du bare skal tage det stille og roligt, og saa faa foretaget dine celleskrab hver 6 mdr. for en sikkerhedsskyld.
Igen, held og lykke, og tag det bare stille og roligt.
Kh Abo
Kh Ak
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.