14tilføjet af

Roundup

Hejsa.
Ved nogen her, eller har nogen prøvet at anvendt roundup i haven - Er roundup giftig for hunde, eller kan jeg bare sprøjte løs til foråret.
Jeg vil blive glad, hvis nogen her har forsøgt det.
Hilsen
Per
tilføjet af

gift

Ja naturligvis er det giftigt for dyr..og mennesker-du dør hvis du drikker det
tilføjet af

drikkevand

det forurener drikkevandet..lad være det er gift
tilføjet af

Round Up

Nej, Round Up kan faktisk drikkes, og er umiddelbart ikke sundhedsskadeligt, men det er jo en gift - og det er aldrig sundt.
En væsentlig del af Round Up-problematikken er, at parcelhusejere pladrer hele deres grund, evt. gårdsplads o.s.v. til. Højere dosis af kemikaliet giver absolut ikke større effekt, og det er vanvittig dyrt at købe.
Imidlertid findes der en langt billigere og ikke mindst miljørigtig løsnig, nemlig eddike!!! Til f. eks. bede, under hække o. lign. tager du en vandforstøver eller gammel emballage fra vinduespudsemiddel eller lignende. Heri hælder du eddike, evt. fortyndet med vand, og sprøjter det på jorden, som du du ønsker renset. Hvis du kommer tæt på planter, som du ønsker at bevare, kan du afskærme dem mens du sprøjter.
Hvis der er tale om større, åbne arealer kan du med fordel bruge den samme fremgangsmåde, evt. med en rygsprøjte eller vandkande med spreder.
Sluttelig kan jeg fortælle, at jeg gennem 15 år har brugt ovenstående metode på min landbrugsejendom; læhegn, gårdsplads på 1500 kvm og ja: ALT!!!
HELD OG LYKKE - eddike er et naturprodukt; og så er det billigt!
tilføjet af

Bambus

Hej.
Tusind tak for dit ellers så gode råd, men jeg tror ikke, at eddike kan få min bambushæk til at gå ud.
Hilsen
Per
tilføjet af

bobcat

Nej, der må du nok igang med at grave, men der skal graves langt ned og rødderne sidder bare fast. Så en bobcat er nok at foretrække.
tilføjet af

Så sandt

som skrevet står!
Nej, RoundUp er ikke giftigt for pattedyr, da det er udviklet til at ødelægge planternes aminosyrer. Og altså ikke pattedyrs.
Den med eddike er også god, men nok næppe anvendelig på en hel bambushæk :oD
tilføjet af

roundup

Du bliver ikke mere syg af at drikke et glas fortyndet roundup, som du køber i Brugsen, end du bliver af at drikke et glas gammel dansk. Og hunden bliver hverken syg eller dør.
Men, men, men roundup skal man ikke spøge med. Sprøjt kun på den plante, der skal dø.De planter, du ved et uheld rammer, vil også dø.
tilføjet af

Problemet

du ikke kommer ind på, er de kemiske forbindelser der sker mellem de relativt uskadelige kemikalier i round up... det er DET der gør skidtet giftigt!
tilføjet af

Hvad er det

helt nøjagtigt du mener?
RoundUp er ikke giftigt for pattedyr. Det eneste RoundUp gør, er at stoppe plantens dannelse af aminosyrer. Det gør så, at planten dør.
Pattedyr danner ikke aminosyrer - vi får dem fra planterne. Derfor er RoundUp ikke giftigt for pattedyr!
Jeg spørger igen: hvad er det nøjagtigt du mener???
tilføjet af

3 dage

Jeg har engang fået oplyst af en landmand, at der skal gå 3 dage, inden at dyr må gå på de sprøjtede områder.
mvh
mille
tilføjet af

Efter hvad jeg har lært

i mine biologi timer, så er problemet med roundup at det som sådan ikke er giftigt, men man fandt på et tidspunkt ud af at de ugiftige stoffer der er i roundup gik sammen i nogle kemiske reaktioner, der gjorde det giftigt...
Du må ikke hænge mig op på de specifikke reaktioner, det er bare hvad jeg har lært i skolen :)
tilføjet af

Du må komme

med noget mere præcist.
Jeg har studeret en del i RoundUp, bruger det jævnligt i min hverdag og har modtaget undervisning på to fagskoler, i forbindelse med erhvervelse af sprøjtecertifikat. Desuden har jeg haft biologi på A-niveau. Men jeg har endnu ikke stødt på noget om nogle giftige, kemiske forbindelser.
Pas på med, bare at sige "Det har jeg hvistnok hørt". Det vil svare til, at jeg fortæller alle, at du har hår på ryggen og lugter af isbjørnepis, for det har jeg hørt! (Tag det ikke ilde op. Det var bare for at lave et eksempel).
tilføjet af

Jeg taler pænt til dig

så tal venligst også pænt til mig...
Og det er ikke "bare" noget jeg har hørt, jeg har udført forsøg på saltsø krebs, og det slår dem altså ihjel.
tilføjet af

Søde chinchi

hvis du lige læser mit indlæg igen, så taler jeg egentlig også pænt til dig. Det der med hår på ryggen osv. var jo bare for at "male" et eksempel, som jeg også skrev. Jeg går ikke rundt og fortæller historier om dig. Jeg kender dig jo slet ikke.
Hvis de der krebs døde af dit forsøg, vil du så ikke godt fortælle mig noget mere konkret om det. Jeg kan ikke rigtig bruge de der flagrende konklusioner. Be om (det var da pænt, ikke?!!).
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.