4tilføjet af

Børns indlæring.

Jeg ved at størstedelen påstår at computerspil gør børn voldelige etc. Men der er også nogle der påstår at børn lærer af at spille, blandt andet mht stavning (der foregår samtaler mellem spillerne), computerførelse, kreativitet og lign. Personligt vil jeg give dette synspunkt ret, da jeg har en lillebror som er et godt bud på dette.
Men hvad er din mening? Har du selv oplevet noget positivt der viser at det med vold bare går ud på at en eller anden ting skal være syndebuk?
tilføjet af

Ups...

...Der trådte du på en af mine ligtorne...;o)
Det er ganske rigtigt, som du skriver - der er nogle positive gevinster ved at børn spiller PC og PS... Hurtigere reaktionsevne, computerførelse, strategisk tænkning for visse spil - men der hører det positive vist også op.
En PC/PS er en "envejs" underholdning, blottet for menneskelige følelser og totalt inaktivt.
Det naturlige samspil med andre mennesker, som børn lærer i leg og aktivitet, er ganske enkelt ikke-eksisterende i spillet.
At kunne aflæse den non-verbale kommunikation, at forstå humor og ironi, at opleve den ægte indføling i andre mennesker - det kan ikke læres gennem PC/PS spil..!!
De børn, der "glemmer" at lege med andre børn, og bruger størstedelen af deres tid med spil, lever i en pseudo verden, hvor de oplever sig selv som uovervindelige og i kontrol med tingene.
Jeg tror ikke, at børn lærer vold, ved at spille voldelige spil - MEN jeg tror, at de meget let kommer ud i misforståede situationer, hvor konflikter optrappes, fordi de ganske enkelt ikke har lært at omgås andre mennesker og ikke har et realistisk billede af dem selv i det sociale samspil.
En anden negativ bivirkning ved overdreven PC/PS spil er den fysiske inaktivitet - det skaber fede børn, der er motorisk underudviklede og i stor risiko for at få livsstilssygdomme i en meget tidlig alder.
Tommelfingeren kan de bevæge ekstremt hurtigt, men resten af kroppen dingler som en sæk kartofler, hvor hverken arme eller ben kan koordinere bevægelser.
Nu lyder jeg klart som en, der er stærkt imod al brug af PC/PS, men nej - det er jeg ikke! Det er udmærket til at "koble af" en halv times tid, men stadig: altid med måde.
PS/PC må aldrig erstatte det virkelige liv.
Det var så min mening - håber vi får en masse andre meninger frem i lyset, så der kan komme gang i debatten.
tilføjet af

Respons på UPS...

De ting, du nævner, med empatisk formåen, egne grænser osv er ikke blot dine synspunkter....
det er bevislige fakta, der er indiskutable.
"Tavs viden" som eksempelvis indføling med andres måde at opleve og sanse på kan kun erfares gennem praksis.
Et fornuftigt, flot og sagligt indlæg :o)
Imponeret hilsen, Titan.
tilføjet af

skole

De børn du beskriver, har de ikke gået i børnehave / skole, det meste af deres liv ??
En stor del af børnenes hverdag, er da optaget af kontakt med andre børn, og voksne i diverse institutioner - og forhåbentlig taler de da også med deres forældre og søskende i fritiden.
Jeg tror problemet er forholdsvis lille, og begrænset til nogle få, hvis forældre aldrig skulle have haft nogle børn.
tilføjet af

Sandt, men

Det er sandt hvad du siger og lyder fornuftigt nok, men mht at børn ender med at blive uselskabelige og ikke er gode til at begå sig i et samfund pga for meget komputerspil, tror jeg at vi skal lede efter flere faktorer end bare komputeren. Jeg spiller selv meget komputer, og er ret uselskabelig må jeg nok indrømme, men jeg er 19 nu og har gået 14 år i skole, så det er jo ikke ligefrem fordi jeg ikke har haft menneskelig kontakt pga mit komputerspilleri... Jeg er sikker på at der er andre faktorer der også spiller ind ;o)
mvh
DJeff
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.