9tilføjet af

æggeallergi

Hej
Jeg har en søn på 15 mdr som har fået konstateret æggeallergi. Er der nogen som kender nogle gode hjemmesider
tilføjet af

Hej

Hej Pia... Det er jeg da ked af at høre.. Men har fundet noget du måske kan bruge.. Der er en masse opskrifter uden æg... Held og lykke fremover..
www.dk-kogebogen.dk
Håber du kan bruge deres hjemmeside til noget...
Mvh Diana
tilføjet af

Tak

Hej Diana tak for dit tip. Sen er vidst en side hvor man kan finde opskrifter til en kæmpe middag. Tusind tak for hjælpen
Pia
tilføjet af

hej

Hej Pia.. Det var så lidt.. Håber du kan bruge siden..
Mvh Diana
tilføjet af

opskrifter

Hej
Min datter på 2½ har også æggeallegi, og jeg har derfor prøvet en del opskrifter af. Du kan SAGTENS bage uden æg, hæld lidt ekstra mælk eller youghurt i. Frikadellerne kan du også lave uden æg, brug bare lidt mælk istedet. Du kan ikke smage forskel.
Det eneste sted hvor jeg har problemer er med lagkagebunde, det bliver ikke helt det samme uden, men man kan leve med dem.
tilføjet af

kender det

hejsa..
Kender situationen. Min datter der bliver fem til sommer, har i lang tid har eksem, vi fandt så for ca ½ år siden ud af, at hun var meget allergisk overfor æg. Så der var mange ting hun havde været vant til at få, der pludselig skulle er erstattes. Jeg har fundet mange gode opskrifter på www.astma-allergi.dk hjemme side, linket er http://astmaallergi.regado-dev.dk/regado.jsp?type=page&id=178&domain=astmaallergi
det kan man søge på opskrifter uden æg, mælk osv. og i for kategorier, fx. dessert, kage, osv.
Håber det kan hjælpe dig.. :-)
Venligst Frøken Grøn
tilføjet af

æggeallergi

ja disse sider er ret gode www.dk-kogebogen.dk
tilføjet af

lagkagebunde

Jeg har et barnebarn på 7 år der har æg/nødder/mælkeallegi.(siden han var helt spæd)
300 g sukker, 375 g hvedemel, 2 spsk vanilliesukker,3 spsk cacao, 1½ spsk bagepulver, 150 g mælkefri marg. (Nutana)3 dl. kogende vand.
Mel, sukker, vanilliesukker, cacao og bagepulver røres godt sammen. Margarinen smeltes i det kogende vand og blandes i. Piskes godt og hældes i en smurt springform. Bages v. 200 grader i ca 40 min. Så når den er kold,flækker jeg den i 3 bunde. Nemt at skære en lille rand rundt, tag et stykke sytråd, læg det rundt og træk det igennem. Du kan undlade cacaoen. Jeg har så mange opskrifter, så bare spørg løs.
tilføjet af

lagkage

Tak for din opskrift. Jeg er også mormor til en 4½ årig med bl.a. æg, mælk, nødder. Men med fisk går det helt galt. Han er nu blevet meget bevidst om at være anderledes, og vil så gerne have det samme med i madkassen som de andre.
Har du et godt tip til creme og erstatningsflødeskum til lagkagen.
Hilsen "Fnug"
tilføjet af

Allergibagebog (uden æg)

Du kan ved boghandleren bestille bogen Allergibagebog (Charlotte Peyk) med bageopskrifter uden æg.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.