5tilføjet af

Fryseegnet mad

Vi er nogle stykker der skal på ferie efter jul. Vi har aftalt at tage mad med hjemmefra, så vi slipper for at stå i køkkenet i ferien. Men men men.... jeg er totalt tom for ideer. Hvad kan jeg lave allerede nu og putte i fryseren??
tilføjet af

Mad til fryseren

Hej. Det komme jo helt an på hvad for noget mad I har tænkt jer at I skal have med.
Men alt efter hvad I kan lide, kan du jo lave Frikadeller og fryse dem ned. Man kan også lave Chili con carne eller Gullash.
Håber det er noget du kan bruge
tilføjet af

Gryderetter

Gullash, kylling i karry, boller i karry, ragout, irsk stuvning, chili, gumbo.
Det gode ved gryderetter, er at de ofte bliver bedre af at blive genopvarmet. De er nemme at pakke i fryseren og det eneste ma skal gøre med dem, når de skal spises er at varme dem og lave ris, pasta eller kartofler - tager et kvarter...
tilføjet af

Eller også...

...hamburgryg, den behøver ikke engang at være frossen, men bare pakkes sammen med de øvrige frostvarer. Den halve time den skal koge, er der jo ikke mange ben i.
Dertil frosne grøntsager - og et par frostposer spinat eller grønlangkål. En god sennep og så et glas kartofler vendt på pande med sukker.
Det smager da lidt af jul.
tilføjet af

Du udtrykker dig ret uklart

Kære "anonym", blandt andre tusinde, der ikke gider lade sig registrere i SOL, lige så anonymt, hør her:
Du skriver: "...Vi er nogle stykker der skal på ferie efter jul. Vi har aftalt at tage mad med hjemmefra, så vi slipper for at stå i køkkenet i ferien"....".
Julen er med andre ord lagt bag jer, og nu vil i sikre jer mod hungresnød, på jeres rejse-bestemmelsessted.
Røgede fødemidler, velsaltede ditto kan anbefales.
Ål er et must. Der er faktisk ikke mange andre, end danskere og svenskere, der tør spise søslanger. Selv Nordmænd nærer skræk og respækt for denne velrøgede delikatesse.
Der er et par praktiske problemer med at indføre fødemidler under udenlandsrejser, bl.a. pga kogalskab og papegøjesyge. Ikke alt må indføres udenlands.
Men der er også vægten at tage hensyn til.
Du skriver udtrykkeligt "efter juleferien!!!".
Hvorfor så ikke prøve at spise det lokale mad på destinationen. Skriv gerne om oplevelsen efterfølgende.
Det er jo det, der gør Mad & vin til det bedste fora i SOL!.
tilføjet af

Frysemad

Jeg sidder her under solen i Spanien og læser opskrifter om frysemad, jeg synes der mangler en oplysning om (for uvidende)at noget af kryderierne forsvinder ved frysning
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.