8tilføjet af

Understøttelsen er for høj !!

For lavt lønnede, er der simpelthen ikke nogen motivation for at tage et arbejde, det kan ikke betale sig.
Er det så mindste lønen der er for lav, eller understøttelsen der er for høj ???
Løn er et spørgsmål om udbud og efterspørgsel, og så længe der er en stor gruppe af lavt lønnede, som ikke er i arbejde, kan lønen ikke være for lav (snarere tvært imod)
Løsningen er efter min mening en mere "fleksibel" understøttelse.
A-kasserne skal privatiseres, og laves om til rene forsikringer.
Indbetalingerne til A-kassen skal være individuelle, afhængig af lønforhold, det samme skal udbetalingerne.
A-kasse medlemskab skal være frivilligt, men der er nul kroner til dem der ikke er medlem.
Bistands hjælp skal kun være for reelt syge mennesker.

Man kunne forestille sig at understøttelsen, det første halve år som arbejdsløs, var højere end den er i dag og naturligvis afhængig af hvor meget man har indbetalt.
Vi kan alle blive ramt af arbejdsløshed, og der er ikke nogen grund til at folk skal kastes ud i tvangsauktioner mm. dagen efter, at de bliver fyret.
Efter et halvt år skal understøttelsen falde drastisk, og det skal den så løbende gøre, indtil man når et minimum, som skal være betydeligt lavere end det er i dag, igen naturligtvis afhængig af hvad man har indbetalt.
tilføjet af

arbejde betaler sig, arbejdet bære lønnen sig selv.

der er arbejde til dem der vil arbejde.
masser af svineri langs motorvejen, send nasserne ud og ryd op hvor svært kan det være de laver ikke en skid selv har vel folk til at tørre røven.
tilføjet af

Næææ, understøttelsen er ikke for høj, det er....

lønnen der er for lav.
tilføjet af

Skal understøttelsen ...

... så ikke også "deles op" for mand og kvinde❓Jeg mener, lønnen på arbejdsmarkedet er jo ikke ens de 2 køn imellem,- burde understøttelse og fagforeningskontingent regnes ud i forhold til det "dilemma", vi åbenbart ikke kan tage os sammen til at gøre noget ordentligt ved her i DK ?
tilføjet af

UNDERSTØTTELSEN ER IKKE FOR HØJ.

Uderstøttelsen vil altid være mindre end din løn. Du kan max få ca 90% af din løn som understøttelse, og rigtig mange får mindre end det halve af hvad deres løn har været.
Mange tror at hvis man "sulter"de ledige finder de et arbejde, altså sæt understøttelsen ned, så bliver der 180.000 flere arbejdspladser, tror du på det, jeg gør ikke.
tilføjet af

Dagpenge

Når jeg læser det du har skrevet, vil jeg umiddelbart tro at du ikke har gået ledig... For så ville du også vide at man ikke kan leve af mindre end det man får i dagpenge... De fleste er jo ikke selv skyld i at de intet arbejde har!!!
tilføjet af

den er ikke for høj

Jeg synes ikke den er for høj for får du den høje dagpenge sats er den 86.62. i timen og det er vel og mærke den høje dem der har gået for mindste lønnen får en del mindre . Hvis dagpenge satsen var mindre vil jeg da ikke stå i en fagforening så kunne man da ligeså godt løbe den risiko at hvis man så blev ledig få bistand hjælp så spare man også de penge hver måned det er jo over 1000kr hver måned .Bagerne
tilføjet af

Vedr. arbejdløshedsunderstøttelse

Altså Attila...Jeg kan ikke tro at du mener det du skriver. Jeg tror snarere at du er "stik i rend dreng" for Claus Hjort Frederiksen som også tror, foriøvrigt sammen med alle de andre nuværende regeringmedlemmer, at bare man sætter understøttelsen ned så finder folk med et trylleslag arbejde. Dén tankegang er simpelthen et enestående bevis på at de ikke ved hvad det vil sige at miste deres arbejde. Og de (regeringen) aner heller ikke noget om hvor svært det kan være at finde et nyt job, FORDI de (regeringen) intet gør for at hjælpe folk op af suppedasen igen. Gang på gang hører man at folk i hopetal fyres fordi virksomheden flytter til udlandet. Var det ikke en god ide at hjælpe der. Føre noget politik der forhindrer den slags. Nu har den siddende regering været ved magten i tre år og ubønhørligt har man jagtet manden på gulvet. Du skriver tillige at bistandshjælp kun skal være til reelt syge mennesker. Det er da en fornuftig tankegang som også jeg tilslutter mig men når man jager REELT syge mennesker ud på arbejdsmarkedet under påskud af at de ikke skal miste tilknytningen til arbejdsmarkedet, så er der noget galt i og med tankegangen. Det er første gang jeg farer i blækhuset men jeg bliver så gal i hovedet over at læse den slags som du, Attila, er kommet med.
tilføjet af

Hmmm

Jeg er selv p.t arbejdsløs og kan derfor oplyse dig om at det sagtens kan betale sig at arbejde,da dagpengesatsen trods alt er en del lavere en en alm. lønindkomst.
Derudover kan jeg også oplyse dig om, at det man betaler til en a-kasse svarer til at forsikre sig mod arbejdsløshed og derfor ikke kan sidestilles med bistandshjæl.(Ikke at folk ikke har ret til hjælp på anden måde end a-kasse).
Du har tydeligvis aldrig stået i en sådan situation.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.