13tilføjet af

hjælp til mad

på lørdag får jeg besøg af mine børn og børnebørn .
Det sker ikke så så tit , da de bor langt væk ...
Mine børnebørn er hhv. 3 ,8,10 og 16 år. og så er vi 4 voksne.
De sidste gange de har været her ,har jeg været uheldig med
lammekølle og tarteletter med hønsekød og asparges ( DET VAR VELLYKKET MEN DE havde
ikke smagt det før .( børnene)
Hvad finder jeg på , som både børn og voksne kan lide +
tilføjet af

Efterårsmad

synes du skulle lave noget rigtigt efterårsmad, hvor man bruger råvarer som passer til efteråret. Det kunne være en suppe til forret, og hovedret kunne være oksesteg stegt som vildt med rodfrugter, Waldoff salat eller forloren hare eller noget vildt fjerkræ. Desserten kunne være en æbledessert.
Oksesteg og forloren hare kan de fleste lide. Der findes så mange skønne supper, så det er svært af finde en suppe alle kan lide, men en suppe med rodfrugter og porrer plejer at smage godt.
God appetit
tilføjet af

Jeg forstår godt at du vil gøre noget ekstra

når dine børn og børnebørn kommer på besøg. Jeg synes du skulle spørge dine børn om hvad dine børnebørn godt kan lide.
Med venlig hilsen, ftg.
tilføjet af

En mulighed er

gammeldags grydestegt kylling med agurkesalat. Det plejer alle at kunne lide.
Men jeg lurer lidt på det du skriver, at "De sidste gange de har været her ,har jeg været uheldig med lammekølle og tarteletter med hønsekød og asparges ( DET VAR VELLYKKET MEN DE havde ikke smagt det før .( børnene) " Jeg synes jo ikke, at det er spor uheldigt at servere noget for børn, de ikke har smagt før. Selvfølgelig skal de da smage noget nyt ellers udvikler de sig til at blive en flok pizza/burger unger - og det er for trist.
Selvfølgelig skal man til en hvis grad tage hensyn til hvad ens gæster kan lide og ikke lide men de dør bestemt ikke af at prøve noget nyt. Heller ikke børnebørn - og lammekølle og tarteletter smager altså godt.
PS vi har selv haft en rigtig kræsenpind i familien - nu har hun lært at spise andet end agurk og kødpølse med remoulade når hun er på besøg her hos os og der er ingen problemer længere, for det viste sig jo, at andet mad også godt kunne spises og at det smagte godt.
Server du bare din gode mad for dem, de har godt af at prøve lidt nyt. 🙂 [l]
tilføjet af

hvad

med at lave ristaffel...lav en karrysovs med kyllingestykker i.. og kog ris til.. og så sæt små skåle med ananastern, ristet kokos, banantern, agurketern, løgtern, rosiner osv. så kan folk tage det de vil have ovenpå.. jeg har erfaring med at unger synes at det er sjovt selv at vælge
tilføjet af

Hmm ara12

nu er lammekølle lidt speciel, de fleste tilbereder det med en del hvidløg og det er nok ikke lige det de fleste børn elsker, men ok, hvis man mener at "maddiktatur" er ok, så skal de bare spise det, personlig bryder jeg mig ikke om lammekød, enten smager det af "Islandsk sweeter eller af gammel uld og hvis ikke man lige ved 100% hvordan man tilbereder den ret, kan det let få børn til at rynke på næsen 😕
tilføjet af

Havde ikke smagt det før ?

Det er ingen undskyldning for ikke at spise det, medmindre de ikke kunne lide det.
Mange kender typen, især børn, som siger bvadr uden at have smagt på maden først.
Du kunne jo tale med børnenes mor om hvilke råvarer de ikke eller kan lide og så bruge det som udgangspunkt for menuen, det kunne have været de asparges som de ikke kunne snuppe, hønsekød burde alle kunne lide, ihvertfald i den sammensætning, det er vel efterhånden kun "vi gamle" der har spist høns som hovedret.
Og nej, du skal heller ikke servere lammekølle for mig.....yagh. 😃😃
tilføjet af

Hov hov fruppe

hvis jeg laver høns (hans) i asparges i tarteletter tør jeg ikke fortælle det til mine unger, for så kan jeg godt forberede mig på at lave 5-dobbelt portion, selv da de var små (mellem 6 og 12 år) åd de til gryden var tom 😃
tilføjet af

tusind , tusind tak til alle

det er så skønt at så mange svarer.
Jeg har ikke bestemt mig endnu , men det bliver
en af jeres foreslåede retter . <<<<<<<<
<<<<måske ristaffel, krebinetter . Jeg har noteret
dem alle .
Tak, tak
vh Clarissa
tilføjet af

Rijstaffel

Det er IKKE en stavefjel, da det er et hollandsk navn for en indonesisk ret.
Du skal lave bunden meget let krydret, krydderierne kommer jo fra de utallige små skåle med tilbehør som gæsterne selv tilsætter.
De yngstes mor eller far skal nok selv hælde tilbehør på portionerne så ikke ungen bare tømmer skålen med det stærkeste oveni 😃
tilføjet af

Også suppen ?

Mums.....
tilføjet af

Hej

Tarteletter plejer ellers altid at være et hit, hos både store og små i min familie.
En gryderet med bla. oksekød og pølser i, plejer også at være et hit hos store og små.
Jeg serverer det med ris og pommes Frits til.
tilføjet af

det hedder så Rijsttafel

Rijst = ris, tafel= bord
du ka' jo checke på google eller wikipedia
ikke at det gør så meget, men siden du var inde og korrigere kan du ligesågodt gøre det ordentligt;-)
tilføjet af

En gammel uldsweater

er der vist ikke ret mange, der kan lide - heller ikke mig. Men når det så er sagt, så kan børn faktisk godt lide krydret mad, inkl hvidløg.
Spagettisovs som de fleste børn uden videre skovler ind uden protester, er nok en af de retter med mest hvidløg i og det plejer nu ikke at være noget problem. Heller ikke pizzaerne, der også tit er garneret med hvidløg. Eller frikadellerne.
Hvis du vidste, hvor mange krydderier de bruger i dag i hjemkundskab på skolerne, ville du blive overrasket. Der er ingen berøringsangst der.
Men det er altsammen et spørgsmål om, hvad børn er blevet vænnet til hjemmefra - hvis det er kotume i hjemmet, at alt nyt mad er farlig mad og ulækkert fordi det er nyt, ja, så skal det gå galt.
Det er umådelig trist fordi man går glip af mange gode madoplevelser.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.