4tilføjet af

Ude godt men hjemme bedst

Er det lige så godt at tage PADI dykkercertifikat i udlandet som at tage det hjemme i trygge danmark? Jeg har hørt at det skulle være billigere at tage i udlandet..
tilføjet af

PADI

Hej marie !
Jeg tog mit cert. ude i Thailand. Jeg tror det var lige lidt over 2000 kr. for undervisning med 5 dyk. Alle tiders. Du skal gøre det. Det er en rigtigt speciel oplevelse som du ikke må snyde dig selv for. Jeg ved ikke hvad det koster i Danmark .. der bruger de vist noget som hedder CMAS .. vist nok fransk. Nok et lidt mere grundigt kursus hvor der gås meget op i sikkerhed, førstehjælp og bedre teknik.
tilføjet af

CEMAS contra Padi.

Hej Maria.
For en del år siden tog jeg et Cemas certifikat her i Danmark. Undervisningen tog omkring et halvt år. I den periode blev vi undervist grundigt både i teori og i praktisk dykning, i basin og i åbent vand.
Vi blev undervist efter Dansk sports dykker forbunds materiale, af uddannede dykkerindstruktørere. I dette materiale, er der taget højde for næsten alle tænkelige situationer man kan komme ud for som dykker. Der er en afsluttende prøve, den kræver en del af den enkelte at bestå.
Både praktisk, og ikke mindst teoretisk.
Efter min opfattelse, er der overhovedet nogen sammenligning kvalitetsmæssigt mellem Padi og Cemas. Cemas er langt mere grundigt, går meget højre op i sikkerheden end Padi gør. Sådan var det ihvert fald for nogle få år siden. Jeg ville aldrig turre vælge Padi`s undervisningsform. I mine øjne er den ikke sikker nok.
Med venlig hilsen fra Finn.
Tidligere "Nikon " dykker fra Ishøj.
tilføjet af

Ude er lige så godt..

Jeg har selv taget mit første Open Water dykkercertifikat i Egypten og dernæst taget mit Advanced certifikat i Thailand. Begge steder har jeg haft danske og meget dygtige dykkerinstruktører.
Jeg vil 100% mene at det er lige så godt at tage det ud som hjemme. HUSK på at det ofte er billigere at tage det i udlandet og at der er mere at kigge på, mens man lærer det!
Besøg min profilside på:
http://profil.sol.dk/Randipigen
tilføjet af

Certifikat

Hej Marie
Først vil jeg meget gerne aflive myten om at CMAS er klart bedre end PADI!
Det skal først lige siges at jeg faktisk er CMAS instruktør.
Grunden til misforståelsen er at man i DK i mange år har kørt uddannelsen i klubberne og uddannet elever op til et ret højt niveau sammenlignet med PADI's Open Water (første trin)
Det er forkert at sammenligne PADI Open Water uddannelsen med CMAS 2 stjernet. Det er at sammenligne en grund uddannelse med en længere varende.
Endvidere er mange at de ting folk i DK fremhæver som forskelle mellem CMAS og PADI faktisk blot fordi at CMAS klubberne i DK har organiseret sig i Dansk Sportsdykker forbund og efterlever deres sikkerheds anbefalinger.
Men tilbage til dit spørgsmål :o)
Jeg vil anbefale dig at uddanne dig i DK. Du vil blive uddannet på dansk og du vil komme til at dykke under relativt dårlige forhold (tyk dragt og handsker, nedsat sigt m.v.) Det betyder at du er meget bedre rustet til at dykke i varmt klart vand.
Det vigtigste der er at huske er at det er DIG der skal sige fra hvis du pludselig kommer ud for forhold som er sværere end hvad du er uddannet til!
De bedste hilsner
Allan
Du er meget velkommen til at skrive på atwr@oceanos.dk hvis du har andre spørgsmål
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.