11tilføjet af

Hold i nakken....ARGH

Jeg har fået hold i nakken...tud. Det er meget meget generende kun at kunne dreje hovedet lidt til den ene side og så er de fornøjelser ellers forbi. Hvad kan jeg gøre med den slags. Har ikke lige råd til at gå til massør eller kiropraktor. Kan man lindre det med varme omslag eller noget? Mit hold i nakken kommer af, at jeg har ligget meget forkert i nat. Vågnede op med hovedet ud over sengekanten (tsk tsk....don´t ask)
tilføjet af

Karate slag?

en ordenlig en på nakken, så det virker!
No crees?
ja, ja, ja..
tilføjet af

nej

jeg vil ikke ende ligesom dig, der stopper legen altså
tilføjet af

LOOL

Den var go, men alligevel synd for den plagede, vis lidt medlidenhed, please.
vølven
tilføjet af

jeg ville

helt klart tage 2 treo og så ellers sørge for at ligge rigtigt i nat.
det er meget trælst, jeg har det tit selv - men det går hurtigt over.
tilføjet af

Tigerbalsam

Har du sådan noget hjemme, det er godt at smøre på stedet, og varmer helt ind i musklen/senerne.
ellers tag et varmt omslag på, hvis du ikke har en varmepude.
God bedring., din stakkel, det er ikke sjovt at have det sådan.
vølven
tilføjet af

mange tak

for jeres svar. Lige bortset fra Karatewoman var det brugbare svar. Jeg har faktisk noget tigerbalsam jeg kan smøre på så det vil jeg prøve. Har ikke nogen varmepude eller varmedunk desværre, men vil tage et halstørklæde på og prøve at holde hovedet indenfor sengekanten i nat :-)
Tak for medlidenhed, det er virkelig irriterende at have hold i nakken :-l
tilføjet af

kender det...

...og lige nu sidder jeg selv med ét. det er bare så irriterende!
jeg har god erfaring med kiropraktor, men jeg giver dig ret i, at det er dyrt. jeg har brugt det de gange, jeg har været mest desperat. men altså, jeg har fået en masse gode råd af min kiropraktor, for mig er det nemlig noget tilbagevendende.
varme kan være godt til at lindre ømme muskler, men is er bedst, hvis du kan sætte en finger på, hvor det gør ondt. altså på med is, på det sted, du føler holdet sidder. hold noget stof imellem isposen og huden. varme kan i værste fald irritere det ømme væv mere, end det gavner. så altså varme til musklerne, der bliver ømme, fordi vi spænder, men is på dét sted, holdet sidder.
som sådan er det ikke et "hold" eller en fastlåsning, men den ledvæske, der normalt holder leddet bevægeligt er blevet for sparsom. leddet danner væske ved bevægelse, og derfor er det godt at lave små øvelser, hvor nakken bevæges i forskellige retninger. også for at forebygge, at "holdet" vender tilbage.
god bedring til os begge!! :-)
tilføjet af

lægens råd!

hej du
jeg fik dette gode råd af min læge og det hjalp fantastisk.
Pres panden mod en væg el. noget andet hårdt, du kan så mærke det spænder omme i nakken, hold presset 10-15 sek. og gentag dette 4-5 gange. øvelsen kan gøres mange gange om dagen efter behov. Held og lykke med det :-)
tilføjet af

hæhæ

Jo tak :-) Jeg ved ikke om det er jeres "god bedring" der virker eller min nakke frygter alle de ting jeg kan finde på at gøre med den, for nu har den det allerede meget bedre :-D Dejligt
tilføjet af

Egen indsats

Det kan altid anbefales at gøre en indsats selv. Man har jo ligesom "kroppen på". Vejledning kan man hente mange steder - bla på min hjemmeside, men også andre steder.
Husk også at når man får et hold i nakken skyldes det ofte at der er lidt rigeligt spændinger i forvejen. Og så er der meget at vinde ved at gøre en indsats.
Så indhent lidt info - og kom i gang!!
tilføjet af

Hold i nakken....ARGH

En ting er sikkert: Treo eller andre smertestillende midler er ikke løsningen! I det store hele handler det om, at identificere årsagerne og behandle eller undgå dem. Ligesom ved al anden sygdom. Læs evt. mere om hold i nakken her
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.