6tilføjet af

Tyran & charmeur - om den "pæne" psykopat

Nu der har været godt kog i debatter om psykopater, kan jeg give en bogtitel til interesserede:
Tyran og charmeur (på menneskesprog af en norsk psykiater, oversat til dansk)
tilføjet af

Hvad

Forfatter, titel, forlag?
tilføjet af

titlen er Tyran og charmeur

resten kan jeg ikke, men titlen er nok til at finde den på bib
tilføjet af

Nope, Charmør og tyran

61.646
Dahl, Alv A.
Charmør og tyran : et indblik i psykopaternes og ofrenes verden / Alv A. Dahl og Aud Dalsegg ; oversat af Knud Michelsen. - 1. udgave. - Kbh. : Munksgaard Danmark, 2004. - 299 sider : ill.
Originaltitel: Sjarmør og tyrann
Beskrivelse af psykopati set som et samspil mellem neurologiske, psykologiske og sociale faktorer med indblik i kendetegnene for denne personlighedsforstyrrelse, kriterier for diagnosen, årsager og udbredelse samt en lang række eksempler på psykopaters væremåde og hvordan man som offer kan tackle dem
Tidligere: 1. udgave. 1999. (1.-3. oplag: Kbh. : Munksgaard)
Med litteraturhenvisninger
Emner: psykopati
tilføjet af

Fin, fin

Tak, det lyder spændende
tilføjet af

ret uhyggelig læsning

har været der....chokerende bog
tilføjet af

så skulle du prøve at leve under een!

- for det er ikke bare uhyggeligt, det er totalt nedbrydende for ens person, ens selvværd, ens selvopfattelse, - og til sidst tvivler man sgu på om man nu er blevet skør!
det kræver faktisk hjælp at komme fri, hvis først man er havne rigtigt i familie (forhold) med sådan en mand, og han har haft held med sin stille, men unådelige nedbrydning af kvinden (evt. manden, hvis hun er psykopaten).
det er så hæsligt at det ikke kan beskrives kort. Bare hjælp og lyt og støt hvis du møder nogen der har en "urimeligt urimelig" kæreste, der er SÅÅÅ sød når der er "tilskuere" - og er så ond, nedlandende, krænkende, evt. m. fysisk vold, løgnagtig osv. - bare lyt til hende og TRO vedkommende. - for det er et sandt helvede at leve i det usynlige Kafkaske univers, som et "liv" under sådan en mand er. (også når han er ung, sød, charmerende og i øvrigt fuld af talenter og tolereance - bare ikke lige overfor sin kæreste...)
Tro hende, støt hende. Hun skal støttes i at komme fri.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.