6tilføjet af

spiseforstyrrelse ???

Jeg skriver ongående en veninde som meget gerne ville tabe sig,men vi er ikke enig om den
måde som hun gør det på,hun spiser sundt,gå/løber cm 2 timer om dagen,men hun spiser også
en masse afføringsmiddel piller hun spiser cm 22 stk om dagen,dulcolax,toiax,periax og så
to ander som jeg ikke kender navn på,og har gjort det i næsten et år i januar 07,idet at
hun ikke tabt sig meget den første tid uden piller,der var vagt på 82,hun er 160 høj,hun
er kommet ned på 59 kg,men vil gerne ned på 53-54 kg og så stopper hun det siger hun,men
jeg er ikke sikker på det idet at hun ikke spiser noget videre om dagen.Jeg er bange for
at hun har en spiseforstyrrelse,men det siger hun nej til,men hun siger hun er for tyk,og
at det vil hjælpe med 5-6 kg,men jeg tror ikke at hun stopper der,jeg holder meget af hende og vil gerne hjælpe hende,idet at jeg dersvære tjor at hun er syg,eller på vej hen
hvor hun ikke selv ved.
tilføjet af

Hun stopper ikke

Hun lyder meget syg. I det øjeblik man indtager afføringsmidler som en del af en slankekur, så er der noget galt. Har du mulighed for at tale med hendes forældre? Eller læge?
tilføjet af

Ved ikke

Jeg kan jo ikke afgøre, om hun har en spiseforstyrrelse. Bare fordi hun gerne vil af med de sidste kilo for at komme ned på sin foretrukne vægt, betyder det ikke, at hun har en spiseforstyrrelse. Du er nødt til at vente og se, om hun får hold på det, når hun kommer ned på de 53-54 kg.
Derimod er hun fuldstændig galt på den med alle de afføringsmidler. Hun kan fuldstændig "smadre" sin tarm på den måde. Når hun er færdig med at tabe sig og holder op med pillerne, kan hendes tarm slet ikke finde ud af at virke selv, og så kan hun få en ordentlig gang forstoppelse. Hun skal trappe ud af bruget af afføringspiller, og så skal hun spise kost med en masse fibre, drikke 2-3 liter vand om dagen, og spise nogle svesker eller figner hver dag, indtil tarmen har vænnet sig til tilværelsen uden afføringsmidler. Måske skal hun have hjælp af sin læge til at lave en aftrapning af forbruget.
mvh hønemor1001
tilføjet af

Taler af erfaring

Jeg er 21 og ejer selv en spiseforstyrrelse og din veninde gør noget meget dumt, hun ødelægger sig selv og idet at hun har tabt sig så meget lyder det til for mig at spiseforstyrrelsen er ved el. har taget over og en spiseforstyrrelse bliver aldrig tilfreds, så når hun ned til de 53-54 vil hun ned på de 50 osv. Men du kan fortælle hende at man ikke taber sig ved at spise afføringspiller, maven bliver kun tømt, men alt det hun har spist er blevet optaget, så hun brænder ikke noget fedt af ved at spise dem, de ødelægger kun hendes krop. Jeg spiste selv afføringspiller, ca 30 om dagen og er stoppet for ca. 1.5 mdr siden og kæmper nu med min mave der er totalt ødelagt og et afføringssystem der ikke kan arbejde selv og jeg har tog dem nok i ca. 2 år. Så det skal stoppes.
Ved at jeg har tabt mig så ekstemt meget igennem tiden er det ikke sikkert at jeg kan få børn og risikere at få knogleskørhed som 30 år. Spiseforstyrrelse er djævlen selv og det er en hård kamp. Jeg synes du skal blive ved med at gå til din veninde for jo før hun kommer igang med noget, jo bedre og en dag vil hun takke dig, det ved jeg.
De Bedste tanker Tille
tilføjet af

svar

Jeg har ikke mulighed tale med hendes forældre eller læge, hun er 29 år,jeg tænker også
på at hun ikke stopper,der for jeg synes ikke at hun er for tyk,og selvom det er om kamp så er det også det at hun ikke synes at hun har et problem.
tilføjet af

Jeg synes du tager sorgerne på forskud

- hvad angår vægttabet. Afførringsmidlerne er problematiske, men en særskilt problem, som jeg ser det.
- Hvis man måler 160 cm og vejer 59 kg, så er der stadig så rigeligt at tage af. Du kan begynde at holde øje med hende om 10 kg, men før er der ingen grund til det.
- Selvfølgelig synes hun, ikke det er "noget problem" at tabe sig, hun opnår jo flotte resultater, og det er vel for pokker den vigtigste motivationsfaktor overhovedet, på en slankekur.
- Ros hende til skyerne for tabet, men forklar hende at afførringspillerne bør slutte NU inden hun har lavet skader.
tilføjet af

Meget uenig

Begyndte min veninde at fylde sig med afførringsmidler og tabte sig fra 82 til 59 ved hjælp af dem og stadig ikke var tilfreds, så ville jeg stille mig på bagben og blive meget bekymret.
Sådanne piller er som du også selv skriver, ikke gode for din krop.
De kan smadre dine tarme - samt der ikke kan være nogen tvivl om, at det ikke er en sund måde at tabe sig på, for slet ikke at tale om, hvor mange der falder tilbage til deres udgangsvægt igen, fordi de ikke formår at omlægge deres livsstil.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.