11tilføjet af

Sundt slik???

Hejsa.
Jeg ELSKER slik, men desværre er det for meget sukker osv. i det normale slik. Jeg har derfor kastet mig over sund slik... Som rosiner, tørrede frugter osv. Det man kan købe færdigt på poser. Men jeg har ingen anelse om hvor meget det feder? Er det godt i en slankekur?? Eller er det det samme som "almindeligt" slik?
tilføjet af

slik

uhm slik :P
ved ikke om det fede, men spiser man for mange rosiner tror jeg man får hård mave.. men det smager nu godt sådan noget.
hvad med forskellige frugt stykker, det er også nams.
mh Jacob
tilføjet af

sund slik

Jeg mener at ha hørt at sund slik slet ikke er så sundt som det siges, bla. fordi at sukkerindholdet er meget intenst i det tørrede frugt, da væsken jo er fjernet.
tilføjet af

Spis du bare..

tilføjet af

Mørk Chokolade

- kan du også tillade dig at supplere med (min 70%) - så skulle der ikke rigtig være nogle problemer i det.
- se evt i en kalorietabel, hvis det er vigtigt.
tilføjet af

Hmmm

Tak for det
Købte nogle tørrede bananer og læste bag på kalorieindholdet og der var faktisk noget nær 1000 kalorier i!!!! Det er højere end chips, så jeg har vidst svaret på mit eget spørgsmål... Selvf. hvis jeg skal vælge mellem rigtig slik og sund slik, så er sund slik at foretrække, men det bedste er jo at lade begge ting være!!
tilføjet af

Dobbelt så mange kcal!

Der er vidst også næsten dobbelt så mange kalorier i fx. cashewnødder end i ganske normal slik. Men til gengæld er det 'sunde' kalorier.
Ellers så kig altid på varen, for der skal stå hvad der er i osv. - og i de fleste tilfælde står der også hvor mange kalorier der er i pr. 100 g.
tilføjet af

Æblechips

Chips man ikke decideret kan kalde usunde:
Skær et æble i MEGET tynde skiver - fx. på et rivejern (der er gerne sådan ét stort blad.)
Fordel skiverne på en plade belagt med bagepapir.
Bland SØD (flydende sukkererstatning uden kalorier) op med lidt vand (da det søder 8 gange så meget som alm. sukker), og smør det på skiverne. (Drys evt. også kanel på! Yummy!)
Smæk dem i ovnen ved ca. 80 grader i omkring en time. De bliver lidt sprødere når de køler af.
Så er der gode snacks til en god film!
tilføjet af

den der skrive det med at sundt slik ikk passer det er fordi du ikk ved noget om det

det passer ikk for jeg har om slik og det ved jeg så du skal bare holde din store mund
tilføjet af

sukkerafhængig?

Det med sundt slik kan være lidt af en jungle, men der er nogle ting, der feder mere end andre og ofte afhænger det jo også af mængden, man spiser 🙂
Men du skal have gode fedtstoffer i begrænsede mængder, også hvis du ønsker at tabe dig, fordi dette fedtstof giver dig energi til at forbrænde og blandt andet forhindrer rynker. (der er ikke nogen, der vil være slanke, hvis det betyder, at vi ligner en rosin i hovedet, vel?)
Jeg tror, du har ret i, at uanset hvad, så er sundt slik bedre end 'almindeligt' slik, om ikke andet, så fordi det almindelige er fyldt med stivelse og tilsætningsstoffer, men man kan jo også være så sukker-afhængig, at man bør undvære begge dele i en periode.
Det har jeg læst flere steder bl.a. i bogen "Kernesund familie sådan!" af Ninka-Bernadette Mauritson (2007)
Venligst Lisette
tilføjet af

lækkert

jeg byttede alt mit usunde slik om til frugt og nødder og har tabt 4 kg bare af det !! (er 1.72 og vejer nu 60) så det ikke fordi jeg er meget overvægtig og kiloene de raslede alligevel bare af, kun pga det!!
ellers så kan man lave tærter hvor bunden kun er lavet af mayonæse og mel (det feder meget mindre end magarine og olie) og putte noget lækkert i den🙂det lyder måske ikke så appetitligt men smager skønt!
man kan også skrælle nogle gullerødder og lave noget fedtfattig dip.. det smager også ret godt efter min mening :D
eller lave smoothies..! der er en masse fede blandinger hvor man slet ikke behøver sukker for at gøre det sødt.. og så er det jo kun frugtsukker.😃eller bruge yoghurt evt.
eller hjemmelavede popcorn, hvor du ikke bruger særlig meget olie eller noget mindre fedende fedtstof.. der er heller ikke meget fedt/sukker i.
jeg ved ikke om honning er sundere ?? ellers er det vel også et alternativ..
Mvh. Kira 😉
tilføjet af

tørret frugt

det tørret frugt er i sig selv sundere end normalt slik fordi der er frugtsukker i og frugtsukker feder mindre og det er en meget sundere sukker. i tørret frugt er der heller ikke sødestoffer, tilsætninge stoffer eller farvestoffer. der er godt nok i noget tørret frugt hvor der er konserveringsmidler men det er der jo også i normalt slik.
så blev med med at spise sundt slik det er kun en god ting🙂🙂🙂
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.