15tilføjet af

cykellapning

Jeg er så træt af, at min og mine børns cykler punkterer heletiden.
Det koster mig omkring 75kr hvergang at få det lappet..... skride dyrt.
Hvordan lærer jeg selv at lappe en cykel? Lappegrej er jo ikke dyrt, men kan jeg lære det og hvem skal lære mig det, synes ikke ejg kender noget der vilo hjælpe.
tilføjet af

Lidt hjælp at hente

http://www.cykelviden.eu/lapning.html
(Næsten) alt der er værd at vide om den slags.
tilføjet af

ingen hjælp

det link kan ikke hjælpe nogen til at lære at lappe en cykel. Du bliver nødt til at finde en der kan, og så sætte dig ned og kigge godt efter....Sådan gjorde jeg....så jeg kan godt, men gider ikke, så jeg har fundet en pensionist der kører rundt på cykel og lapper for ........20 kr
tilføjet af

Det tager 10min at lappe cykel

Du lukker luften ud af slangen, løsner dækket og tager slangen ud. Så tager du en balje med vand og lokaliserer hullet ved at fylde luft i slangen. Så tager du 'slibeværktøjet' eller sandpapir i lappegrejet og kører et par gange rundt ved hullet.
Så tager du limen og tværer en klat ud og på med lappen og holder fast indtil den sidder fast. Så kommer du slangen tilbage i dækket og sætter dækket på igen. Efter en pumpning er du køreklar.
tilføjet af

hvad med hjulet

skal hjulet af, for at jeg kan tage slangen ud?
tilføjet af

Nej

Nej, hjulet skal du bare lade blive på, det er langt det nemmeste på de fleste cykler.
tilføjet af

Lapning

Viser dig gerne hvordan, det er meget meget let og tager ingen tid, mine børn lærte at gøre det selv da de var 7 år gamle.
1. Benyt dækjern eller andet ikke skrpt værktøj til få dækket af.
2. Tag slangen ud, her skal du også skrue ventilen løs fra hjulet og bagefter sætte den i slangen igen.
3. Pump luft i slangen og bevæg den rundt i en spand vand indtil du finder hullet. Har du ikke en spand vand kan du køre den rundt foran dine fugtede læber og du kan så mærke hvor luften siver ud og kontrollere stedet med lidt spyt.
4. Slib stedet omkring hullet rent med lidt sanndpapir.
5. Kom solition på (lim) og lad det tørre.
6. Pres lappen mod hold den fast og arbejd lidt med området så du er sikker på lappen sidder godt.
7. Kontroller med en finger rundt i dækkets inderside at der ikke sidder en skarp sten eller andet der kan punktere slangen igen.
8. Gør ventilen fast i fælgens ventilhul igen og pump slangen op.
9. Læg slangen ind på plads omkring fælgen.
10. Tag lidt luft ud af slangen.
11. Pres dækket på plads (husk at den bedste plads til dette har du når begge dækkets kanter er så tæt på fælgens midte som muligt).
12. Benyt evt. dækjern igen til at presse dækket helt på plads, brug aldrig skarpt værktøj der kan punktere slangen igen.
13. Pump slangen op til det ønskede tryk igen og kontroller dækket sidder rigtigt, hjælp evt. ved at slå lidt på det hvis det ser ud til at lave en bule ved fælgkanterne.
14. Når slangen er pumpet op igen, sæt dig op på cyklen og kør efter at have ryddet op efter dig.
🙂
tilføjet af

Lap PÅ Lap

På tekniks skole cykkelsmedlinien. 😮 😃
tilføjet af

Lap på Lap

jeg må henlede din opmærksomhed på to ting.
Lap på Lap er aæltså en bryllupsnat i Finland.
Det hedder ikke faglære når du taler om en person men derimod faglærer.
tilføjet af

cykellapning

Hej..
Jeg kan desværre ikke fortælle dig, hvordan du lapper din cykel. Men har for nylig selv benyttet mig af et firma som kommer ud til dig og lapper din cykel (Cykellapning.dk). Super smart. Booker og betaler på nettet og den er lappet indenfor 24timer.
tilføjet af

Übung macht dem Meister

Selv har jeg stået for familiens cykellapning så længe jeg kan huske, dvs. lige siden jeg lærte det af min far i vel ca. 1980. Da han fandt ud af, at jeg mestrede dette, så gad han ikke længere 😃 Men idag er det stadig mig, der "hænger på den".
Übung macht dem Meister og al begyndelse er svær 😃 Det er et håndelag, som det er lidt sværere at surfe sig til på nettet. Phuskers link til vededning er da udmærket, men du skulle vide, hvor mange hunkøn jeg har forsøgt at sende diverse links over nettet og så har jeg alligevel skullet smutte over for at hjælpe dem.
Nogen gange drejer det sig også om viljen til det. For det kræver nemlig øvelse. En "klassiker" er f.eks. at rigtig mange får sat slangen skævt på, så der opstår et nyt hul i slangen. Eller ikke sætter lappen under pres, når limen skal hærde - dette klarer jeg f.eks. på kanten af bordet i mit redskabsskur med min røde 5kgs håndvægt over, gerne i 10 min.
...og så er der den lette løsning: køb en ny slange. Idag kan du få 5 slanger for 100kr i mange cykelbutikker. Så er det kun kunsten med at sætte slangen korrekt på - pump slangen lidt op før du sætter den i dækket, derved undgår du at den vrider 😉
tilføjet af

cykellapning

:D hvis du kender en landmand kender han sikkert en dæk montør som kan give dig lidt af det skum som er i dækkene til blandt andet traktore osv. så en sort 500,- mand er givet godt ud på længere sigt. ps skummet er ikke som det almindelige billige det er professionelt og lapper huller på op til 0,8 mm og du når ikke engang at opdage du er punkteret.
tilføjet af

Bymennesker aargh

Tænk, at en helt almindelig cykellapning idag kaldes en højere videnskab....
Og hvad skulle problemet være i at tage hjulet af? Det gør jeg da altid, så får man både tjekket fælgen og cykeldækket grundigt ved samme lejlighed.....
Men typisk bymennesker, der har angst for at få olie på fingrene....over noget så simpelt som en cykellapning....der er vist ikke andet end at sige "pfffft!".
Sorry mine fordomme, men vi ender som et land med bløde smukke hænder som ingenting kan, nærmst som hobitter - hvis vi ikke allerede er der. Undskyld.
tilføjet af

Køb slanger, det er mere holdbart

hvis altså, du sætter dem rigtigt på.
Hely nye cykelslanger kan fås for en billig penge nuomdage og endda af OK kvalitet.
Eneste, du skal lære, er at montere slangerne korrekt. Pump den nye slange let op, før du sætter den ind under dækket. Start fra ende til anden og flugt med dine tommelfingre, brug et enkelt dækjern til at smyge dækket på til sidst, her er det selvfølgelig vigtigt, at du ikke "bider" slangen. Tager max 30 sekunder og 2 min ialt. Gør det selv af og til når jeg står "ude i marken" på mine motionsture og er kommet til at køre med tynde racerdæk i regnvejr.
Kræver lidt øvelse de første gange, men ellers er det stadig nemmere end at lappe en cykelslange, det er vist de færreste, der gør det idag. Selv gjorde jeg det meget indtil ca. 1994, derefter har jeg bare skiftet slange - netop pga. slangeprisen er blevet så lav.
tilføjet af

Køb Politikens Cykelhåndbog

Hvis den da stadig udgives. Her står mange gode råd i.
tilføjet af

Jeg haaber, at singlekvinden kan sit kram nu

idet hun nu har haft 2 aar og 4mdr til at finde ud af det....
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.