22tilføjet af

Sur smiley til smiley ordningen

"Smiley-ordningen skulle være forbrugernes garanti for, at tingene er i orden, når de køber ind, men det kan den ikke længere opfylde, mener rådet."
Efter kødskandalen hvor Super Best blandt andet har fået en elite smiley er der sået tvivl om kvaliteten af ordningen.
Hvad mener I?
Er det den rigtige løsning at stoppe statsstøtten til Smiley ordningen eller skal der mere intelligent kontrol og hyppigere besøg til for at dæmme op for nogle virksomheders tvivlsomme moral?
tilføjet af

110% iorden

De fleste ser jo knapt på smiley-sedlerne længere, jeg gjorde måske på restauranter for 11 år siden, da det var nyt, men nu? nej og slet ikke i fødevarebutikker. Og hvor mange besværer sig lige med at futte over i nyt supermarked, når de ser en mellemfornøjet smiley? Kun meget, meget få!
Det er penge lige ud af statskassen, jeg så hellere at der blev ofret flere penge på fødevarekontroller og strengere straffe. Det er noget supermarkederne og restauranterne respekterer, når de rammes stærkt på pengepungen. Og 10.000kr er intet for en stor supermarkedkæde fordi de bliver opdaget i at sætte falsk datostempel på fiskefars, hvilket bliver yderst sundhedsskadeligt.
Så mit svar: afskaf smiley-ordningen og brug pengene på strengere kontrol.
tilføjet af

Får Smileyen statsstøtte?

Det anede jeg ikke. Mere småbarnlig "kontrolordning" skal man da lede længe efter...
tilføjet af

Jeg er enig

De kan jo risikere en sur smiley, hvis der er en smule med regnskabet og det mener jeg slet ikke skulle høre ind under under smiley-ordningen.
Jeg troede, til at begynde med, det kun drejede sig om der var rent i forretningen.

Så ja, afskaf det pjat.
Den regering, vi har nu, afskaffede jo mange af de mennesker, der skulle holde kontrol . Det var simpelthen så dumt. 😕
tilføjet af

Sosse-tosserne

har smidt et forslag på bordet vedrørende bødestørrelser.
De foreslår at en butik idømmes 1 dags omsætning i bøde for overtrædelser. Det er helt i orden med mig. Og anden gang kan denne bøde tidobles.
Men i sidste ende får vi jo endnu en gang bekræftet at myndighederne kun sidder der for at give borgerne en falsk tro på at vi kan være trygge, når blot myndighederne vogter over forbrydere😃Intet kunne være mere usandt.
Ram forbrydere på pengepungen! - dét virker på de fleste. Hvis det ikke virker er straffen for ubetydelig. Jeg er sikker på de i dag indkalkulerer disse mikrobøder i avancen.
Smid ledere og ministre, som ikke tager deres opgave seriøst, ud med alt det andet kødaffald.😃De fortjener ikke at arbejde på befolkningens vegne.
tilføjet af

Ad for søren

klamt puha.😕
tilføjet af

Skamplet og svindel

Kaster op.🙁
tilføjet af

Fri os for alle de mærkninger....

Nu kan det snart ikke alde sig gøre at købe små pakker med mad til en enkelt person... Og hvorfor..?? Jo, pakken er simpelthen for lille til at rumme alle de mærgker der snart fylder op på alle indpakninger.
Ja, mam kommer fandme også til at betale kilo pris for indpakningen også. Og er der nogen der har tænkt på al den CO2 der medgår til at producere alle de forpulede klistermærker og al den lim der sidder på bagsiden af disse.???
Smiley af forskellige grader fra sure til super glade, % fedt mærker, ægte slagter mærker, håndværksbageren, indholdsfortegnelser og kalorie mærker på alle sprog, svanemærker, margrethe mærker, tilbudsmærker, FRISK mærker, pris mærker, Køb Dansk mærker med små dannebrogsflag, fødselsdagstilbud, lørdagskylling, kalorielet, alergitestet og så videre og så videre og så videre......😕😕😕😕😕
tilføjet af

Er i tvivl

Du siger at efter kødskandalen, har Smiley ordningen mistet sin berettigelse? Kommer det ikke an på hvorfor Smileyen oprindeligt blev indført? Hvad hvis den blev indført for at levnedsmiddel branchen skulle holde den optimale hygiejne og de rigtige opbevaringsforhold for levnedsmidlerne?
Kan det tænkes at det aldrig har været fødevarestyrelsens intention at Smileyen skulle gives for svindel med blanding af kød? At den langt mere skulle gives for at temperatur og opbevaring generelt skulle være i orden?
Det som så kan virke grotesk, er at en købmand kan få en sur Smiley fordi der mangler dokumentation for egenkontrol, samtidig med at han kan have bundråddent kød liggende i kølemontren. At et enkelt papir er vigtigere end køddets kvalitet. Hvad er mere skadeligt for kundernes helbred, et stykke papir som mangler, eller noget kød som næsten er blevet levende i kølemontren?
MM
tilføjet af

Lidt selvmodsigende?

Du skriver at "sosse-tosserne" kommer med et forslag om bødeforlæg. Det lyder som om du kritiserer det, ihvertfald tyder dit sprogbrug i den retning. Dernæst skriver du at du finder at det er en god løsning. Hvordan skal jeg forstå de to meldinger?
MM
PS: også jeg synes at den idé er okay. Det eneste sted du kan ramme dagligvarebranchen og slagterne, er på pengepungen. Det er jo også grunden til at at bliver fiflet med kødkvaliteten (eller mangel på samme)
tilføjet af

Ikke enig

Det er fristende at hoppe på dine påstande. Nu er stemningen jo ikke så god i den branche, så kan man ligeså godt give dem en bonusoverhaling? Du taler meget om etiketter. Men det du lidt overser, er hvad der står på de etiketter? Der står en NETTO pris, som ikke har med NETTO kæden at gøre. Naturligvis kræver myndighederne at prisen for SELVE kødet skal stå klart og tydeligt på pakken. Og det gør der.
tilføjet af

:-)

Havde socialkrabaterne været i regering og Venstre havde smidt forslaget på bordet havde jeg døbt dem Roehakkerne eller bondekrigerne!
Jeg har nul respekt for politiske partier. De har overlevet sig selv for årtier siden.
Til din kommentar: Tænk at et stort politisk parti kan tænke så store visioner at de foreslår man hæver bøderne for kødfusk. Den konklusion kunne et barn i 1. klasse også nå frem til. Som sædvanlig frikender de deres eget højt besungne system - myndighederne - her personoficeret i form af fødevarestyrelsen!
Politikere kigger aldrig sig selv i spejlet og erkender at de ikke kan løse folks problemer. De lever jo af at påstå de netop kan løse problemer hvilket er en blåøjet livsfilosofi. Løs dine egne problemer og hjælp andre hvis du har overskud til det. Men lad være med at påstå du ved hvad der er godt for andre. Så godt kan du aldrig komme til at kende et andet menneske.
Jeg mener det blot viser politisk arbejde i Danmark er bagudvendt arbejde tilsat flere tons populisme eller leflen for stemmekvægene. Det er ikke visionært eller forebyggende på nogen måde.
Senest har DSU og VU slået sig sammen og oprettet en hjemmeside hvor de nu klynker over politiske kommentatorer og deres fokus på spin og populisme på Christiansborg. Det er da også træls kan jeg godt se. Tænk at nogen vil påstå politikere medvirker til urent trav når enhver burde kunne se, at de er rene engle med hjertet på rette sted. De har dog en pointe. Den tiltagende fordummelse af folket kan ikke længere skjules. Men det er ikke deres ærinde med hjemmesiden. De føler sig blot dårligt behandlet. :-)
tilføjet af

ringede til fødevarerstyrelsen igår...

Jeg var i en super best igår og handle - og det skal siges det er så ringe en butik - frugt og grønt afd - har aldrig set noget lignende!!! føøj . Så skulle købe noget hakkekød, da jeg gik og kiggede ned i deres kølebokse bare for at se hvad de havde af udvalg... fandt nogle bøffer med tre stk i en pakke, der var dato pakket den 26. og ku holde til den 30....
bøfferne var uden overdrivelse SORTE!! en blanding af lilla og sort og det så ud til at hvis man knallede bøffen i bordet ville det være HÅRDT!! så tog pakken og spurgte en medarbejder hvad de bildte sig ind og om han selv ville købe dette.. og så havde de endda sat det fra 65 kr til 50 kr!! hvorfor gøre det hvis det kun har ligget der for 2. dag??? så er det jo fordi det er ompakket!!! MERE END EN GANG!!!
han svarede neeeej han kunne godt se det så lidt træt ud! LIDT???? sagde han sku gå ind til slagteren med det med det samme for deres egen skyld, især efter alle de ting nyhederne!!!! efter 2 minutter var medarbejderen blevet sendt ud af slagteren i butikken og fjernede de andre 6 pakker der stadig lå der!! hvor til grint er det ikke....
så jeg var så tosset at jeg ringede til fødevarerstyrelsen og klagede!!! SÅ KAN DE LÆRE DET!! det er ikke første gang jeg ser sådan ting i deres bokse. og jeg har aldrig og vil aldrig købe kød nede hos dem...
tilføjet af

pizza

Jeg mener, som snart 20 års restauratør, at denne smiley ordning var det der skulle til for at rense de små grill-bar og pizzariaer ud. Jeg har med mit netværk aldrig oplevet så meget pres, på butiksindehaver med en anden etnisk baggrund via smiley ordningen. Men heldigvis gik den galt, forhåbentlig slipper jeg nu for de kæmpe uretfærdige bøder.
Så drop venligst racismen, JEG kan simpelthen ikke klare den mere.
tilføjet af

Hmmm.

Jeg er selv med arbejder i super best og vil bestemt ikke retfærdiggøre alt det fusk mange butikker har haft gang i den seneste tid.
Jeg kan helt og holdent forstå at du ringede til kontrollen det havde jeg også selv gjort.
Jeg syns bare det største problem er at når en eller flere butikker som dette tilfælde bliver taget i fusk så bliver hele kæden automatisk stemplet som uduelig og det synes jeg er synd.
For der er altså nogle reelle slagtere i vores kæde.
Læste en artikel idag hvor der stod at de ikke kunne forstå at super best slagterne ikke stoppede med at hakke kød og købe det gas pakkede i stedet. Meeeen fars der kan holde sig i 5 dage er det bedre, nej det foretrækker jeg ikke...
Giv jeres super best en chance og spørg endelig medarbejderne de vil med glæde hjælpe og svare på spørgsmål....
En anden på tråden skriver at ediketter osv er noget fis pga co2, altså vil lige sige at forbrugeren jo bliver informeret om alt lige fra pris og dato til hvor koen er vokset op.
Der er noget på alle vægte som hedder tara og den er indstillet til det bakke, film, låg eller hva der er af emballage det vejer så du betaler ikke for det som sådan men det er jo regnet med i den komplette kg pris og det er på ALT i en butik.
Håber dette hjælper lidt på det.
Jeg køber iøvrigt selv kød i super best!!!🙂
tilføjet af

jaa......

jeg synes også det er noget lort at en hel kæde bliver beskyldt fordi nogen idiotslagter gør det..
men denne superbest jeg har her nede hos mig, er lort på lort. butikken er så grim, og grønten er sååå dårlig mann det er uacceptabelt!!
og slagteren?????????? omg!!

så havde de endda sat et mærke på hvor der stod: se dato!!! HVORFOR FUCK SE DATO NÅR DET ER PAKKET FOR TO DAGE SIDEN?!?!?! og hvor tilgrin de stadig tør ompakke når der er alt dette i nyhederne for tiden.. tsk tsk....
tilføjet af

skandale

Jeg synes det er en skandale at man som forretning kan få en elite smiley, og samtidig have råddent ød i disken. der skal strammes op!!!! Forbrugeren har krav på at have indblik i hvordan forretningen de handler i håntere deres råvarer, så derfor skal der en strengere indsats til!!
tilføjet af

"skriget"...

..ville være passende at indføre på kødpakkerne
tilføjet af

holder ingen steder.

Nu arbejder jeg selv i en super best. og ved hvordan det fåregård med disse smiley ordninger. og fatter simpelhen ikke hvordan det kan komme bag på de mennekser, at den smiley ordning på ingen måder holder nolge steder.
Når vores dyrlæge kommer i vores delikatesse, tester han tempraturen, kigger inden i kølerummet engang, og kigger lidt rundt, alt i alt bruger han hæjst 5-10 min på at tjekke at alt er iorden, også går han igen. Jeg tænker lidt, hvordan kan de overhovet nå at finde fejl osv når de ikke gider bruge mere tid. så er der da ikke noget mærkeligt i at der er mange der får elete smiley selvom de fusker af H til.
Jeg synes det er smader synd at super best er blivet hængt sådan ud. og synes det er trist at folk nu ikke tør købe kød i super best også render ned i deres lokate slagter og køber det i den tro at det er bedre der. men ak nej, er jo bare meget være.
Jeg var i en kort periode i en slagterbutik. en der enda havde rigtig god omtale. havde den nok ik haft hvis kunderne så bag lokalerne. rådne grønsagder og frugt der blev vasket og hakket ud og solgt i deres mega dyre burgere. ja der arbejder jeg en uge, det ku jeg ikke holde ud.
kom jeg i lære i super best, og må sige at det var noget helt andet, der gik man sgu op i kvaliteten var god, og var man det mindte i tvil om en vare var dårlig, blev den smidt ud med det sammme.
Dog vil jeg sige at reglerne inde for holdbarhed datoer osv, er altså meget svært at finde ud af. især fordi du ikke rigtig kan finde reglerne nolge steder, og ringer man og høre dem af får man forskellige svar alt efter hvem man snakker med... mærkeligt at man bliver forviret?
men synes os det er noget svinerri med de butikker der ompakker deres fars. og især dem der snyder med at påstå noget er friland, når det slet ikke er. De burde sgu fyres...
men synes fødevarestyrelsen sgu se at få en snak med deres dyrlæge halæj der tager ud og tjekker butikkerne. De burde havde opdaget fejlene for længst i de butikker hvor den er hel gal... synes egnetlig de burde få en fyresedl, ligesom de slagtere der blev opdaget i at fuske... ihverflad min mening...
tilføjet af

Passende straf ved overtrædelse luk en eller 2 dag

det man skulle var at man ved 2 overtrædelse havde myndighed til at lukke HELE eller dele af forretningen så de mister salg i de eller den ene dag. At det virkeligt koster på penge pungen så de kan lære det.
tilføjet af

Det sk´ være så godt og så ....

Fødevarestyrelsen bruger mere tid på at se efter i folks egne lejligheder+ om varene er i orden end på at kontrollere hos leverandørerne. De er sikkert betalt af virksomhederne til at holde øjene lukket for at undgå vrøvl. Men den få de jo så når tv-stationerne [sol] tager et emme op.(+= bocentere og plejehjem. Flere at disse kontrollanter burde betale deres løn tilbage eller tage deres afsked. Det er penge lige ud af statskassen at forsætte men denne ordning. Nu har 2 borgerlige ministre været lige ved at miste taburet-ten. [f]
tilføjet af

Noget om kød....

Nu skal jeg lige spørge om noget, at det der kød der var gammelt, hvor gammel var det? - Fordi reelt set så skal kød være lidt rådnet og gammelt, før vi mennesker kan tygge det og spise det, fordi vores tænder er ikke skarpe nok til at kunne tygge helt frisk mørt kød. Hmm... Det kød som vi normalt spiser, er i hvert fald et par måneder gammelt, inden den spises. Det SKAL det være. Mennesket kan ikke spise mørt kød. - Så teknisk set er det kød vi spiser gammelt i forvejen.
- Emilie
tilføjet af

Nemlig...

Det har du helt ret i men det er nu kun oksekødet der er hængt som det hedder. Men svinekødet er altså helt frisk.
Men nogle kunder går jo også helt op i limningen hvis der en lille brun eller mørk plet i farsen fordi super best er hængt sådan ud, og der er jo ingen ild i bunden af bakken så det er jo klart der vil være lidt.
Men læste i ekstra bladet i sidste uge at BILKA var blevet taget af en kunde. Der var en vacuumpakket okseculotte i en bakke medd film og edikette på. Datoen på vacuumpakken stemte ikke overens med datoen på ediketten. Hverken pakkedato eller holdbarhedsdato. Men nej nej det skulle der ikke laves noget ud af. Der blev ikke snakket mere om det.
Men hva vi overlever nok.
Hilsen en super best med arbejder😕
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.