99tilføjet af

Rygestop i S-toge

Ihh hvor jeg glæder mig til at der bliver totalt røgfrit i S-togene. Jeg kører med S-tog hver dag til og fra arbejde og skal nogle gange igennem hele toget for at være i den rigtige ende af toget. Det er en svinesti at gå igennem rygerkupeen og der lugter. Reelt set har jeg intet imod rygere, men hvorfor skal der skodes på gulvet og på sæderne. Det er ALTID ulækkert at gå igennem den kupé. Der ligger også altid mere skrald på gulvet.
Jeg syntes det er en god ide, for det er godt nok synd for rengøringspersonalet der skal gøre rent efter de svin. Jeg kan samtidig med også godt forstå at DSB lader rygekupeerne være i IC3-togene samt andre langdistancetog.
tilføjet af

Jep

Er fuldstænding enig. Tager godt nok ikke toget så tit, men der er lidt klamt inde i rygerkupéen.
tilføjet af

Måske er det en dårlig ide

Har selv rejst daglig med S-tog, og jeg er enig i at det sviner i rygerkupeen, men mit indtryk er at der også kunne være flere egnede pladser at stumpe smøgen i rygerkupeen samt bedre udluftning. Forbudet vil måske kunne medføre at der er flere der i protest ryger flere steder i toget og således generer mange flere. Selv om jeg er 100 % antiryger og gerne stikker rygere en flabet kommentar med på vejen, så synes jeg alligevel det er synd at rygerkupeerne afskaffes. Er modstander af disse "norske" tilstande.
tilføjet af

Røgfri restauranter

Ja, det bliver rart at kunne tage et røgfrit tog.
Nu mangler vi bare flere restauranter, der tør forbyde rygning.
Politikerne tør tilsyneladende ikke lave et lovkrav på dette område.
tilføjet af

GULD VÆRD

Ja, det er dejlgt med rygestop - håber at det også bliver ulovligt at ryge :D
tilføjet af

Rygning forbudt.

Det er lækkert at der er rygeforbud i flyene.At komme ind i et rengjort fly,er rejsen værd.Al rygning burde forbydes ved lov på offentlige steder.Den grimme lugt som røgen giver,hænger alle vegne.
Er exryger,så derfor er jeg særlig opmærksom på røg.Lugten af røg er modbydelig.Så idag undre jeg mig over,hvordan jeg kunne holde mig selv og røgen ud.Smag/lugt/er blevet bedre.Nej,ryge det er et overstået kapitel i mit liv.Jeg stoppede d 22-2-004.Jeg er nok blevet hysterisk exryger,men sådan er det.
tilføjet af

Helt ok.

Jeg synes også at det er godt at det bliver forbudt at ryge i S-togene.
Rygerne burde vel også kunne undvære en cigaret i den tid de er i et tog, de dør jo ikke af at skulle undvære cigaretterne, tværtimod.
tilføjet af

Gør som i USA

Jeg vil gerne kunne rejse i fred, og spise min mad ugeneret når jeg er ude.
Selv på skoler og hjem hvor ens børn færdes, bliver der røget. Jeg er ligeglad med hvad folk gør derhjemme, men gør det uden at genere andre.
tilføjet af

Eller som i Tyskland?

Deutsche Bahn har også indført rygeforbud på stationerne. Det koster en bøde på 150 kr. hvis man bliver taget. Ekspempel til DSB?
tilføjet af

ikke større svin end andre

som ryger vil jeg give dig ret i at de kupeer som regel er temmelig ulækre mht at folk har svært ved at bruge askebægeret, hvilket selvfølgelig ikke er acceptabelt.
men mht mere skrald på gulvet end i andre kupeer vil jeg gerne forsvare med at det er sjældent der hænger skraldeposer i de kupeer. gjorde der det var der samdsynligvis mindre på gulvet.
man starter med at bruge askebægeret til sit affald men når de er fyldte er der nok mange der bruger gulvet så det var da en start.
desuden synes jeg det er et latterligt forbud.
lad folk ryge hvis det passer dem og man har altid en anden mulighed end at gå igennem rygeren.
du kunne stige på, på den anden side af kupeen så du ikke skal igennem den når du skal af.....
tilføjet af

Hvor er respekten og hensynet blevet af?

Det er utroligt at det skal være nødvendigt at lovgive for at få de hensynsløse rygere til at opføre sig ordentligt og respektere andre mennesker. Der ER jo askebægre i rygerkupeerne :o/
Det er også så hyggeligt når det regner, og der står en og punser på en ildelugtende cerut eller hvad nu og lugter hele busstoppestedet til så alle andre må stå ude i regnen for at slippe. Hvor er hensynet til andre mennesker blevet af?
tilføjet af

latterligt

synes ærlig talt, det er for latterligt at forbyde rygere at ryge hvor de vil!!!
er helt enig i at de stinker i en rygekupe, men hvor skal de så være ??? rygere er jo også mennesker...
skal man så også til at forbyde rygere at gå på diskotek og værtshuse???
Og det der med at restauranter skal forbyde rygning, ville jo være dumt, for næsten halvdelen af Danmarks befolkning ryger... ergo de går konkurs
Så take it easy...
tilføjet af

Hvad?

For det første forbyder man ikke rygere i s-togene bare fordi man ikke må ryge der længere - de få minutter det tager mens man skal med s-toget kan en ryger vel godt styre sin trang... Eller hvad?
For det andet så er det ikke næsten halvdelen af den danske befolkning der ryger - det var det måske for mange år siden, men faktum er, at i dag er der heldigvis kun omkring 1/4 der ryger. Og de fleste rygere er faktisk folk der ikke er veluddannede... Tænk lidt på det næste gang du tænder en smøg;o)
tilføjet af

Der dør mere 15.000 om året af rygning i DK alene

Lad i det mindste ikke rygerne have et valg selv.
Skal de ikke have lov til at gå i byen mv.
tilføjet af

stop med at ryge.

jeg er en pige, som ryger aldrig. kan ikke tåle.... men jeg synes at s tog er røgfri....fordi der er alt for mange støv og røg...
tilføjet af

Så lad da være!

Jeg er selv ryger. Men når jeg har min datter med i toget, så går jeg aldrig igennem rygerkupéen (og ryger i øvrigt ikke i nærheden af hende).
Du kan da lade være med at gå igennem, det kan da ikke være så svært. De er altså forholdsvis tydeligt markeret, og ellers burde lugten afsløre, at du er på vej ind i den forkerte kupé.
I øvrigt, i regionaltoget mellem Helsingør og Helsingborg er der totalt rygeforbud i hele toget. Det betyder, at nogle rygere, som ikke kan holde sig i skindet, benytter sig af toilettet, når de skal ryge. I starten gik hele toget i stå, hver gang dette skete, men den "fail-safe" er slået fra nu pga. de mange forsinkelser, det medførte. Så nu stinker der bare af røg på toiletterne, som alle i princippet benytter. Var det så ikke et bedre alternativ at lade rygekupéen være, hvor den er?
tilføjet af

Hør nu lie her ikk?

Jeg glæder mig os til at det stopper!...og håber os det sker på restauranter o.s.v...hva med alle os der ikk ryger og ik bryder os om stanken?..
Lidt til eftertanke..
tilføjet af

Jamen, hvis det er sådan...

Har de fleste veluddannede ikke bil? Det er dyrt at have bil i Danmark og det er dyrt at ryge. Så mon ikke de fleste rygere tager S-toget, når de nu samtidig ikke er så højtuddannede/højtlønnede?
Udfra dette må man kunne konkludere, at størstedelen af de danske rygere også er brugere af offentlige transportmidler. Og hvis det forholder sig sådan, så er det vel meget rimeligt, at s-togene bliver indrettet til fordel for ALLE passagerne. Det betyder en enkelt rygerkupé til glæde for rygerne, og så en tydelig afmærkning, så ikke-rygerne ikke forvilder sig ind i rygerkupéerne.
tilføjet af

Møller

Restaurenterne bestemmer vel selv, om de vil gøres røg-fri. Hvorfor skal politikkerne blande sig i det? Hvis politikkerne forbyder rygning disse steder, så er disse steder da først på røven.
tilføjet af

Helt ærligt

.. og jeg vil gerne drikke øl i toget, men derfor kommer der jo ikke øl og flaskeautomater af den grund. Det er noget fis hvis der skal tages så meget hensyn til rygerne...
tilføjet af

Hensyn?

Er det ikke primært af hensyn til ikke-rygerne, at man har lavet rygerkupéerne? Jeg mener, hvis ingen gad tage hensyn, og det gider du jo ikke, så ville rygerne jo bare ryge i hele toget istedet!
tilføjet af

Hæ!

Ikke-rygerne dør vel heller ikke af at skulle bevæge sig de par meter uden om en rygerkupé! Tvært imod! :-)
Hensyn går begge veje!
tilføjet af

Hensyn?

Så hensynsløse håber jeg da ikke at rygerne er!!! Rygere ved at de udsætter ikke-rygerne for noget dødsens farligt, så det er jo faktisk rent egoistisk at ryge i andres nærvær. Og hvis rygere er så selviske at de begynder at ryge på steder hvor der er rygeforbud, håber jeg virkelig der kommer en lov imod rygning så de kan få bøder for det...
tilføjet af

Nope...

Restauranter og caféer ville faktisk nok blive endnu mere besøgt hvis de var røgfri, for størstedelen af danskere ryger ikke mere. Hvis du ser på New York hvor det er helt forbudt at ryge indendørs, så funker det helt perfekt! Og hvor er det skønt at kunne gå på bar og i byen når der ikke bliver røget:o) Rygerne har simpelthen lært at føje sig - og sådan vil det også blive i DK - før eller siden! Det er sundhedsskadeligt at ryge, og indenfor de nærmeste år vil rygerne virkelig være en uddøende race.
tilføjet af

Måske ikke, men...

I de gamle s-tog lugter hele vognen faktisk, selvom der er et ryger-afsnit. Rygerne lukker ikke dørene og det stinker i hele vognen... Tænk lige over det næste gang!
tilføjet af

Hvem holder længst :-)

Ja vi kan jo se hvem der holder længst...
Hvis DSB skal gå konkurs må det jo være fordi rygerne boykoter DSB. Ergo de boykoter deres transport til arbejde og så videre. Derfor må de jo bruge andre transport muligheder, og da det ikke er alle der har råd til bil (i og med at rygning også koster ekstra), må de jo tage cyklen, og da rygning giver dårlig form tror jeg ikke det varer længe før at rygerne står af og affinder sig med at de ikke må ryge imens de kører i tog, men må finde de 2 min det tager at ryge en smøg før eller efter tog turen.
Og hvorfor er det lige at HT ikke er gået konkurs? De har jo også ryge forbud.
Skal vi sige at den påstand er blevet fulgt til dørs :-)
Mvh.
tilføjet af

HALLO

Hvis det skal være forbudt at ryge, så skal alt alkohol jo også være forbudt.....kan man sige.....så lidt svagt argument du har....prøv at komme op med noget bedre
tilføjet af

Prøv dette

Du skulle måske bare lade være med at gå igennem rygerkupeen så.....prøv det.....og så lad resten være op til rygerne
tilføjet af

Ikke enig!

Rygerne har haft alt for meget at sige i alt for lang tid - det er på tide at der bliver taget hensyn til det store flertal i befolkningen der hedder ikke-rygere. Og det kan kun gå for langsomt! Godt DSB endelig tør stå frem og sige fra - nu er det kun et spørgsmål om tid før det bliver forbudt på alle offentlige indendørs steder:o)
tilføjet af

Seriøst

Selvfølgelig er rygere da mennesker! Men jeg kan sgu ikke forstå at man absolut ikke kan vente med at ryge til man kommer hjem. Så har man jo et misbrug.
Jeg synes at det ville være en god idé at lave en afdeling til rygere og en afdeling til ikke rygere, da det ikke lige er så fedt at begynde at hoste og miste appetitten, fordi der er en ryger, som åbenbart er så afhængig af det stads, at personen ikke engang kan vente til han/hun kommer hjem.
tilføjet af

Hvorfor det?

Hvad har alkohol med det at gøre? Dine omgivelser bliver vel ikke syge og dør, fordi du er alkoholiker, eller???? Den var vist ikke særlig gennemtænkt.
tilføjet af

Taler ikke om rygeforbud

Hvem taler om rygeforbud?
Nu er det jo altså sådan, at rygerkupéerne kom, så rygerne netop ikke sad iblandt ikke-rygende passagerer. Det anser jeg for at være et tiltag til fordel for ikke-rygerne.
tilføjet af

Næste gang hvad?

Altså der er - mig bekendt - to døre mellem en ryger- og en ikke-ryger kupé. Hvis rygerkupéens dør er åben, så kan du jo altså selv lukke døren til ikke-rygerkupéen.
Hvad er det, du vil have mig til at tænke over?
tilføjet af

Aha?

Jamen, hvis det er så stor en fordel for caféer restaurenterne at blive røgfri, hvorfor er der så ikke flere, der er blevet det?
Hvad holder dem tilbage?
tilføjet af

Hvorfor kun flertallet?

Hvad med at tage hensyn til HELE befolkningen? Hvad med at finde løsninger, som gavner alle, istedet for denne bitre "hævn-aktion"...
Det kan ikke være så svært at komme på idéer, som alle vil kunne leve med.
tilføjet af

ja ja ja

jeg kan forstå at du bliver sikaneret af røg
Men hvis man ser efter i dsb`s egne regler så har en ryger rat til et sted at ryge hvis turern tager over 15 minutter. det gælder ic3 og s tog.

så hvis man lukker ryger kupen så vil rygerne bare ryge i rasten af toget.
angående skrald: du har rat i af der sviner meget i ryger kupen men det gør der også i andre kupere, men hvorfor det ser ud til at det sviner mere der er nok forde ad rygerne har kun den ene kupe hvor i ikke ryger har rasten af toget så hvis man ser sådan på det så sviner ikke ryger ligeså meget som ryger.
tilføjet af

Hvor må rygerne snart være?

Jeg er selv ikke ryger!!! Men det undre mig at alle snart er efter rygerne, for de må ikke ryge på offentlige steder, og snart må de vel heller ikke ryge på spise stedder. Så Jeg kan KUN Spørge: Hvor må de være henne? og er det ikke dem selv der betaler for deres smøjer????? Jeg spør bare???
tilføjet af

hensyn

En lille kommentar.
Vi hører meget om at rygere skal være hensynsfulde.
Har vi nogensinde hørt om hensynsfulde ikke-rygere?
tilføjet af

Dårlig idé

Jeg synes at det er en utrolig dårlig idé!! Jeg er ikke selv ryger. Jeg kører ofte med tog (Arriva) og der er der ikke længere rygerkupé. Det tager rygerne sig bare ikke af! De ryger bare i alle kupéerne nu, og nogle bliver ligefrem agressive hvis man beder dem om at slukke for smøgen. Specielt misbrugere vil have lov til at ryge deres smøger, og de er altså ikke altid lige sjove at diskutere med. Jeg synes at der skal være en rugerkupé i alle togene igen, for så risikere vi ikke-rygere i det mindste ikke at blive oset i ansigtet!
tilføjet af

Det ER forbudt!

Ikke for at skyde dit argument i sænk, men... Nåh ja, nu gør jeg det altså alligevel.
Alkohol er faktisk forbudt i S-toget. Det er bare ikke altid, det bliver overholdt. Men alkohol udgør - ved indtagelse - ikke en fysisk gene eller risiko for medpassagererne. Derimod kan det være meget generende at sidde i kupé med en fuld idiot, som begynder at lave en scene. Her ville jeg så foretrække at være i selskab med en ryger. De er i det mindste rolige og afslappede... :-)
Men som sagt, det er allerede forbudt i S-toget.
tilføjet af

Lad dog barnet

Lad dog dem ryge - jo mere de ryger jo hurtigt dør de - og så bliver der masser af plads til os andre - forbyder vi dem at ryge går der mange år før den sidste ryger er væk
tilføjet af

Du skriver faktisk:

"Hej ryger! Jeg ville faktisk ønske, at du var død, KUN fordi du er ryger!"
Gad vide, om der er en grund tl, at nogle rygere ikke har lyst til at tage hensyn?
tilføjet af

vågn op

man/jeg kan ikke vente med at ryge for rygning er et misbrug, ellers ville man jo ikke blive ved selv om man får dårlige lunger og ondt i halsen.
så nej man kan ik bare vente til man kommer hjem
tilføjet af

...

Du siger at det burde være ulovligt at ryge, mon ik det bare er fordi at du ik selv ryger, så burde man jo også gøre det ulovligt at indtage alkohol og kaffe, det er jo også sundhedsskadene og til gene for nogle, og hvis det blev ulovligt hvad skulle straffen så være, skulle man komme i fængsel for at ryge en smøg.
helt ærligt det er sgu folks eget valg om man vil ryge eller ej..
man får sgu helt lyst til at slå på sådan nogle overdrevet antiryger som dig.
du kan forbyde røg i dit eget hjem, men bare prøv på at straffe mig for at ryge offenligt, og så se hvad der sker med dig...
tilføjet af

.......

jeg har også ret til at ryge i toget..
ifølge DSB`s eget politik har alle der skal køre med toget i over 15 minutter ret til at ryge en smøg
tilføjet af

bøde.. ha ha

ha hvis der kommer en kontrolør og prøver på at gi mig en bøde for at ryge, så ville jeg også slukke min smøg, men det ville være på hans fucking tøj, og så ville jeg tænde en ny og sige at han skulle skride inden han fik en flad
tilføjet af

Endelig!!! Stop svineriet.

Det bliver skønt. De rygerkopeer er ulækre at gå igemmen.
Det kan måske få billetpriserne ned. For vi er jo med til erstatte det, der bliver ødelagt.
Man kan jo bare stå af, hvis man er smøgstrængene, og køre videre på sammen billet.
Håber det gennemføres.
L.P
tilføjet af

Så stor i munden....

Kompencerer du for noget andet?
tilføjet af

Din ret?

Det er jo så en politik, DSB selv kan vælge at lave om.
tilføjet af

det værste svineri

Egentlig synes jeg, at det er en udemærket idé at beholde i det mindste en rygervogn i hvert tog. Jeg har ofte kørt med kystbanen og kender generne, der kommer af helt at forbyde rygning.
Dertil skal så også lige spørges. Hvordan kan det være, at rygere sviner så meget med deres skodder??? Hvorend man går - ikke bare i toge - men også stoppesteder og på fortorve rundt omkring flyder det med cigaretskodder!!! Jeg kan da ikke være den eneste, der føler mig generet af at rygeaffald flyder over det hele. Er det fordi, at det er blevet gjort så længe nu, at rygerne tror, at bare fordi det er et cigaretskod så er det usynligt???
Det er dog det værste svineri!!!
tilføjet af

Offentlige asketræer?

Har du et forslag til, hvor rygerne skulle gøre af skodderne? Det er i dag de færreste skraldespande på gaderne, der også indeholder askebære. Man kunne så tage skodderne med sig, men det lugter. Det er ikke en lugt, der generer rygeren selv nær så meget, som det vil genere en ikke-ryger at være i nærheden af. Een ting er, når en ryger lugter af røg. Det bliver langt værre, når den sure lugt af skodder også kommer med.
tilføjet af

Usunde vaner

Hvad med indtagelse af slik og fede sager! Ja lad os forbyde alle usunde vaner, og bygge nogle flere fængsler, for det bliver der brug for.
tilføjet af

Slik er et dårligt eksempel

Det er ikke usundt at sidde ved siden af en, som spiser slik.
Men biler! Biler er usunde for fodgængerne. At bo lige ud til en stærkt befærdet vej er mere eller mindre lige så skadeligt som at ryge. Og mange bilister kunne godt trænge til at tage cyklen engang imellem. Det er en dårlig vane lige at tage bilen ned til byen, når der ikke er længere end at man kan gå (eller cykle). Og så er der alle de trafikuheld, vi ser hver dag.
Jeg tror faktisk, at de fleste bilejere er afhængige af denne usunde, forgiftende og farlige vane. Men hvem brokker sig over det...
tilføjet af

Klamt ! fra Kbh Til Jylland!

jeg sad i toget hjem fra Kbh til Jylland, jeg sad lii på det sæde op til rygerkupeen.. Nej hvor var det klamt! jeg blev nød til a sidde med jakke og trøje for munden hver gang døren blev åbnet.. (gjorde den RIGTIG tit) og nej hvor var det ulækkert... aldrig har jeg prøvet noget mere kalmt! der var en hel røgsky derinde fra! Fy For Den!
Håber sq Det blir stoppet, som en anden har skrevet i et indlæg, sys jeg os bar rygerne kan stå a ved næste statioen, og gå ud a ryge. det er Jo ikk vores problem at de begyndte a ryge vel?
tilføjet af

JEP

ja det kan de godt men så skal de også regne med at miste en masse kunder, bare se på HT der må man ik ryge og de er blevet nød ti lat skrære meget ned.
så tager jeg bare sportsvognen istedet for
tilføjet af

hvad

hvad mener
du???
tilføjet af

.........

Det må du squ selv ligge og rode med!!!!!!!!!!!!!!!!
tilføjet af

din mor

din mor er ulækker og det er for neder at lukke ryger kuperne...!!! hæhæ hvor skal man ellers ryge en fed henne når man er på vej til fest... kedelige mennesker i er....!!😃...
tilføjet af

Hmm

De kan da ikke stå af, når det er et tog fra KBH til Jylland! Det er uheldigt, at du har måtte opleve det, det lyder bestemt ikke behageligt. Men skriv da et læserbrev til DSB istedet.
Det burde også være muligt at lave bedre udluftning i den slags tog.
tilføjet af

Ha ha hi hi

Folk tager bus og tog, fordi de som regel er nød til det. Der er ikke færre passagerer på kystbanen, fordi man ikke kan ryge i de tog.
Restaurenter og caféer er noget andet. Tog og bus tager de fleste mennesker, fordi de er nød til det.
tilføjet af

Jeg mener...

at folk, som oftest brøler op om at ville smadre alt og alle, det er som regel folk med meget lavt selvværd. Vold virker som en løsning, fordi personen ikke evner at sætte ord på sine følelser.
Det er det første indtryk jeg får, når du snakker om at ville smadre folk. Ikke særlig positivt, men det må du jo selv om.
tilføjet af

JA JA

Jeg slår jo heller ikke bare løs, vil bare sige til folk at de skal skride, har slået sådan en før, men han stod altså også og skabte sig i 10 minutter og så tog han smøgen ud af munden på mig , og det finder jeg mig ik i.......
tilføjet af

.....

og så hårdt slog jeg ham ik, han fik bare en lussing
tilføjet af

så slemt var det ik

og så hårdt slog jeg ham ik, han fik bare en lussing
tilføjet af

Vågn op?

Nu findes der altså folk som GODT kan vente til de kommer hjem. Og det er da noget vrøvl, selvfølgelig KAN man, med mindre man er helt ude i tovene, og dybt afhængig af det stads.
tilføjet af

Hørt!!

Det er fuldstændig rigtigt, det er det mest fornuftige indlæg jeg har set i denne der lortedebat.
Hvorfor kan folk ikke få deres frihed når det påstås at vi har så meget frihed.
tilføjet af

Bare en lussing?

Det er stadig vold! Og du har ikke ændret min opfattelse af dig, ved at bagatellisere det på denne måde. Tvært imod!
tilføjet af

Frihed?

Hvad med friheden til selv at vælge, om man vil udsættes for røg?
tilføjet af

Ville du...

... også stikke mig en flad hvis jeg bad dig om at slukke din cigaret på Nørreport Station. Her er nemlig rygeforbud, men det bliver bestemt ikke overholdt.
Synes det er ubehageligt at stå der "under jorden" med min datter i barnevogn og blive ufrivilligt udsat for passiv rygning..
Mvh Stine
tilføjet af

hvad skulle jeg

hvad skulle jeg gør? sagsøge ham for en en smøg eller hvad. hvad ville du måske gøre hvis jeg tog en eler flere af dine ting og bare ødelagde dem??
tilføjet af

nej

nej jeg ville da ik slå dig bare fordi at du at du ville have mig til at slukke min smøg, og for det andet ville jeg hellere ikke gå over til en lille barn med en smøg og så osse det lige i hovedet.
når jeg ryger sådan nogle steder finder jeg et af de steder hvor det er til gene for så få som muligt.
tilføjet af

hvad ville du gøre

had ville du gøre hvis der var en der iriterede dig i total lang tid, og som ikke gad skrubbe af når du bad dem om det, og som fulgte efter dig når du valgte at gå væk fra personen, sådan er der total mange ældre mennesker der er, dem kunne jeg dog ik finde på at slå, for jeg har respekt for de ældre, og børn
tilføjet af

Lad vær...

.. med at ryge hvor du ikke må :0) Og opfør dig som et civiliseret menneske, det har du ikke gjort i denne debat. Og hvis du er på den måde ude i virkelighedens verden, ja så fatter jeg faktisk ikke at nogen ville turde at følge efter dig..
tilføjet af

så er der meget der skal være ulovligt

så skulle man også forbyde biler, busser, fly, ja enda de kræftværker der laver strøm og varmt vand, det er jo alt sammen usundt i den sidste ende.
kan du ik godt se at det holder ik nogle steder
tilføjet af

så slem er jeg ik

så slem er jeg jo hellere ikke, jeg starter jo med at prøve at løse problemerne med min mund, det er kun hvis folk er total idioter og ik fatter at jeg aligevel ikke gider at høre på dem, selvom jeg siger det op til flere gange, det er først der jeg bliver sur...
jeg advare altså også folk før jeg gør dem noget, for så kan de nå at stoppe...
tilføjet af

ligt ego

er det ik en lidt ego holdning, bare fordi at du ik ryger, jeg kan dog godt forstå at røgen iretere dig, men du siger hvad med os der ik ryger, hvad med os der ryger, det er en ting som vi er afhængige af, så skulle det måske også være ulovligt at drikke øl for det stinker af lort...
tilføjet af

retten er ikke på din side,

Ikke når du ryger, hvor det er forbudt.
Jeg ville ikke bringe mig selv i en situation, hvor det kunne ske. Hvis du ødelagde en genstand af værdig, så ville jeg anmelde dig.
tilføjet af

Vi bliver squ...

...udsat for så meget for tiden at røg fra alm. cigaretter er et af de mindste problemer vi har. Du kan dø af alt. Du kan få kræft af at spise div. madvarer, få kræft ved solstråler osv. Lad rygerne dog ryge, de gør jo ikke os andre ikke-rygere noget når alt kommer til alt. Det virker ligt som om at folk bare skal have et eller andet at brokke sig over efterhånden.
Det er først inden for de sidste par år at dette er blevet så stort et emne, for ti år siden var der ingen der brokkede sig over at der var ryger afdeling i restauranterne og rygerkupé i togene!
tilføjet af

Rygere er egoistiske og tankeløse !

Rygere er egoistiske og tankeløse !
Hvor er der bare klamt i rygernes kupé!
En ting er - at de stinker af røg og sure skodder, når de står og hoster lungerne op om morgenen.
Noget andet er at det er totalt klamt at skodde alle andre steder end i askebægeret. Helt ærligt, når man er så dum at fylde lungerne med tjære, så kan man lige så godt fralægge sig alt andet ansvar!
Hvem skal betale for deres lungeautomater og hjemmehjælp, når de sidder og ikke kan trække vejret selv, de skal vi andre !
tilføjet af

Hvorfor....

...skal ikke-rygere betale prisen for at DU ikke kan vente med at ryge ???
tilføjet af

rejser på 3. klasse

Jeg hørte en kalde rygerafdelingen for 3. klasse: og sjovt nok er det lige præcis hvad jeg har tænkt! Der er et vist sammenfald af at at hele togets mest kiksede passagerer sidder i rygerkupeerne. Alle dem der i fedtet tøj snakker med sig selv, dem der har behov for at puste deres ego voldsomt op og dem hvis IQ ikke kom helt med ud ved fødslen. Det er nok ret groft karrikeret, men ikke desto mindre nogenlunde hvad jeg har oplevet efter 10 år som pendler. Røgen og skoddene er hvad det er, men jeg er lidt rystet over at samfundets opdelinger er så tydelige i så tilforladeligt sted som i toget.
tilføjet af

Ik noget problem mere

Ik noget problem mere efter den 1.1.2005, da er der rygeforbud i S-togene. Tak for det...
tilføjet af

Hvorfor tror du det?

Nej, det skal I ikke! Rygerne betaler selv for deres fremtidige sygdomme igennem afgifterne på cigarretterne. Hvis det var en underskudsforretning for den danske stat, så var rygning blevet forbudt ved lov.
tilføjet af

???

Det gør ikke-rygerne heller ikke, så længe der stadig er rygekupéer! Gå dog udenom, det kan ikke være så svært!
tilføjet af

For ti år siden,

...var det også tilladt at slå sine egne børn. Samfundet ændrer sig, indse det!
Jeg er ryger, hvis du ikke fangede det i mine tidligere indlæg.
Men jeg er også mor. Og jeg ville meget gerne give min datter den frihed, ikke at skulle udsættes for skadelig røg. Netop det at vi bliver udsat for så mange skadelige stoffer, e.g. biler og fabrikker, burde være et meget godt argument for at udvise lidt hensyn, hvor man kan.
Jeg er ryger, men det er mit valg. Jeg syntes, der er meget stor hetz på rygerne, men nogle rygere - som du kan se udfra debatten - har også selv bedt om det.
Hvis alle rygere udviste hensyn, så ville et rygeforbud ikke være nødvendigt. Og hvis ikke-rygerne kunne holde sig fra at køre demonstrative hævntugter mod rygerne, så kunne det være, vi ville kunne opnå et tåleligt resultat for alle parter.
tilføjet af

En subjektiv opfattelse

Jeg troede ellers, at de fleste rygere bestilte ikke-rygerpladser i toget, og så benyttede rygerkupéerne engang imellem. I så fald betyder det jo, at de "almindelige" rygere, altså dem som faktisk ER intelligente, bare ikke sidder fast i rygerkupéen.
Hvis du ikke selv er een af dem, som sidder fast "på 3. klasse", så kan det jo heller ikke være til at gennemskue, at det foregår på den måde.
tilføjet af

Du er da lidt ved siden af....

Nu har jeg læst dine indslag og om hvor farlig du er. Emnet handler om rygeforbud i S-togene og ikke om hvor mange skaller du er i stand til at gi´.
Jeg er selv ryger og forstår udmærket godt de rygere som ikke tåler røg. Vi rygere skal også tage et hensyn og det er helt okay at forbyde røg i S-togene.
At ikke rygerne så bliver nødt til at accepterer vi ryger hvor det er tilladt, er så en anden sag, som de indimellem kan have svært ved at forstå....måske på grund af stærke "drenge" som dig. Tror du har givet FOR mange skaller, lader til hjernen er gået lidt i stå.
tilføjet af

Pga børnene...

Det er da netop på grund af børnene der har deres ret til selv at vælge, at jeg mener at der burde være rygerkupéer i togene, for det er ligepludselig ikke valgfrit mere når der stadig bliver røget i togene på trods af et forbud. Og ja, vi burde tage hensyn til hinanden, men det gør vi bare ikke! Og det skal squ da ikke gå ud over fx børnene at de voksne ikke kan tage hensyn, og opføre sig efter deres alder. Hvis da tror at folk pga et rygeforbud holder op med at ryge på diverse offentlige steder, så er du godtroende. Vi er nogle egoistiske sataner der kun tænker på os selv, og er ærligt talt lige glade med om børnene bliver udsat for en farlig røg. Måske er du ikke så egoistisk, men det er befolkningen som helhed det handler om, og vi må se i øjnene at vi ikke er så venlige og hensynsfulde som vi så gerne vil prale af!
tilføjet af

Der hvor....

...de ikke generer andre !!!
tilføjet af

hysterisk

Dine kommentarer er så hysteriske, at det viser jo hvor hensynsløs du måtte være. Man skal da ikke kigge ret langt for at se gamle skodder og uhensynsfulde rygere. De er jo alle vegne og lader til at hele Danmark er til at svine til. Altså, jeg har nogle venner der ryger, de ser det samme om dem selv.
tilføjet af

Ah, ok!

Det gør de jo sådan set heller ikke i en rygerkupé!
tilføjet af

Hysterisk?

Kan du ikke nøjes med at angribe mine argumenter? Hvorfor tror du, at jeg er hensynsløs? Har jeg påstået, at der ikke ligger cigaretskodder rundt omkring? Har jeg påstået, at der ikke findes hensynsløse rygere?
Hvis du tror det, så kan du altså ikke have læst mine indlæg særlig nøje. Og hvis det er tilfældet, så lad venligst være med at dømme mig som værende hysterisk og hensynsløs. Jeg syntes personligt, at jeg forsøger at se sagen fra begge sider og har ikke udelukkende argumenteret for eller imod rygeforbud!
tilføjet af

hvordan??

hvordan ville du andmelde mig når du ikke ville vide hvem jeg er
tilføjet af

Ud med røg!!

det er fint at du vil lade ryger ryge hvor de vil, men faktum er at der findes folk, (jeg selv feks.) som bliver generet pga. astma og migræne, pga. tobaksrøg. Dvs. jeg er nødt til at skynde mig at spise færdig når vi er på restauranter, som ikke har ikkeryger afdelinger, hvis der kommer en ryger ved siden af hvor vi sidder. OSV. Mine børn har "arvet" mine tilbøjelighedder for astme, og de vil hvis der er udsat for røg helt sikkert udvikle astma. Er det rimeligt at jeg skal fravælge så mange ting, og restauranter pga. andre folk ryger. HMM jeg synes det ikke. Så rygeforbud i det offentlige rum har 100% min opbakning.
tilføjet af

Skodder?

Man kunne gøre som mig... Når jeg er færdig med min smøg, river jeg filtret af og smider skoddet i skraldespanden..
tilføjet af

Dum idé!

Du risikerer stadig, at der sidder en glød tilbage. Det er ikke nok at rive filteret at. (siger min brandmand ved siden af mig)
tilføjet af

Hvor denne hetz mod rygerne - tag dog debatten seriøst???

Selv dengang at det var normalen at folk røg, var der plads til ikke rygerne. Det er ligesom denne hetz mod rygere tangerer mod en diskrimination af et folkefærd.
I danmark siges der er at være 27% rygere. Og hvad så. Det må være rygernes egen sag! Argumentationen med at det lugter kan ingen mene seriøst. Det er da væsentligt meget værre at komme ind i en bus, sidde tæt på en person der lugter langt væk af hvidløg.
Argumentationen med stanken når en ikkeryger forvilder sig igennem rygerkupeen, holder til i samme kategori! Hvad skal ikke rygerne, hvis de ved de skal i den anden ende af toget, så er det jo en reel mulighed at stige på toget i den ende hvor man ønsker at befinde sig. Rygerne er derimod tvunget til at være heldig at stå lige det sted hvor rygerkupeen er.
DSB's statistikker giver jeg ikke meget for, jeg vil mene det er muligt at lave en statistik der viser vi bør have flere rygerkupeer. det handler jo alene om hvem man har spurgt.
At rygerne er et jaget folk, fint nok med mig. Vi må jo passe på jer sundhedsapostle, også selvom i muligvis er overvægtige, kaffedrikkende, alkoholdrikkende, eller har andre vaner i ikke bare lige kan lægge på hylden. Jeg spørger bare, skal vi også til at nægte overvægtige plads i toget, bare fordi det er grimt at se på, eller fordi deres vægt slider mere på interieur?
Jeg håber seriøst der sker det samme, som der skete da dsb forsøgte at gøre lille nord røgfri. En sådan hetz opfordrer til kamp, og så bliver hele toget fyldt med røg.... Er det ikke bedre at det stadig kun er en lille del af toget der er inddelt til rygerkupe, og at vi rygerer kan acceptere denne begrænsede plads, og at vi dermed alle kan være der.
????
tilføjet af

KLAMT?

Hej alle
Ja et eller andet sted skal DSB jo rydde op. Virksomheden er jo røget nok i forvejen. En statsfunktion hvor pengene bare fosser ud - TRO MIG!
At det så lige skal gå ud over rygerene - jøsses kineser.
DSB BLIVER ALDRIG KLOGERE! DET ER STATEN VI HAR MED AT GØRE- Næ gør det privat hele lortet - dette vil klart medføre billigere tog billetter.
Så alt i alt - FUCK DSB -
tilføjet af

Hetz mod rygerne?

Det er overhovedt ikke det der er på tale.
Det er simpelthen bare kampen for et røgfrit miljø der for alvor er gået igang.
Du må såmænd godt ryge. Hjertens gerne. Bare du ikke gør det der hvor jeg er er. Jeg vil nemlig have et røgfrit indenmiljø. Det er min ret, fuldkommen lige som det er din ret at ryge.
Men du har IKKE ret til at tilsvine mine lunger, og udsætte mit helbred for en risiko.
Det er muligt du mener jeg udgør en risiko, fordi jeg drikker kaffe. Men det er vist udelukkende mig selv jeg generer der, ingen andre.
Røg generer alle. Derfor kan du ikke længere forvente at du kan ryge hvor og når du har lyst.
Men ryge det kan du - alt det du overhovedet orker. UDENFOR OG I DIT EGET HJEM samt steder hvor det endnu er tilladt.
Nyd det - for snart er det slut med rygning på offentlig tilgængelige steder.
Jeg glæder mig.
tilføjet af

Rygestop i S-toge

I anti-ryger tosser er forhåbentlig blevet klogere, nu hvor I kan se alle de forbud som hagler ned over os alle - pga sådan nogle som JER, som skriger efter flere og flere forbud lige indtil de rammer jer selv.
Jeg er flov over at dele land med en flok får. Galskaben burde været forblevet i USA.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.