6tilføjet af

El-forbrug

Hej,
Min kæreste og jeg bor i et rækkehus og har i løbet af et halvt år et elforbrug på 500 kwh, er det meget?
tilføjet af

El-forbrug

Tror du ikke du mener 5000❓
500, så har i dårligt lys i en pære...
Boede i et på 68 m2 og der brugte vi 7-8000 kilowatttimer. om året. Så hvis jeres er i samme størrelse er det i overkanten. Er der ordneligt isoleret? I bruger forhåbenligt ikke el-radiatorer? Hvis i gør så køb en varmepumpe, det koster ikke kun en tredjedel, den kan også køle på en varm sommerdag og holde luften ren...
Første år med elradiatorer fik vi en efterregning på 8000 kr, så fik vi varmepumpen, og så gik det lige op.... Overvej også solceller...
tilføjet af

El-forbrug

Tjaeh,uden TV og computer, varm madspisning ude i byen og LED-pærer over hele linien der kun er tændt nogle timer i døgnet kan det nok lade sig gøre at komme ned på 500 kWh på et halvt år.
tilføjet af

El-forbrug

Ok mit forbrug ligger så på omkring 1100 kwh om året. Jeg har opvaskemaskine, og bruger computeren og tv'et hver dag. Jeg har også en router til internet og tlf der står tændt hele døgnet, det er den jo nødt til fordi telefonen er tilsluttet der. Jeg bor sammen med min søster. Jeg vil ikke sige jeg ligefrem storforbruger strøm, men der er altså lys tændt hver dag. Jeg bruger da også mit komfur hver dag, nogle gange både morgen og aften. Min lejlighed er 68m/2. Jeg synes et forbrug på 5000 kwh er komplet sindssygt.
tilføjet af

El-forbrug

Hmm... det synes jeg alligevel lyder af utroligt lidt. Jeg kunne ikke presse den under 5000 uanset hvor god jeg blev til at slukke lyset, og ikke have varme på hvor det ikke behøves osv.
Og det var også med sparepærer osv.
Men ok nu havde jeg så også pænt meget elektronik-grej som stod tændt 24-7, og det har jeg stadig.
Fordelen er nu at jeg ikke betaler ekstra for el eller vand eller varme, det er inkluderet i huslejen ;)
tilføjet af

El-forbrug

Nu er det selvfølgelig en STOR fordel, at det er inkluderet i huslejen.
Ud over det vil jeg alment sige, at det nok kan svare sig set over mange år, at man har et par lamper tændt om natten. Altså hvis man ønsker at spare indboforsikringen. 😉
MVH
Megaprofilos
tilføjet af

El-forbrug

Tænker du på risikoen for indbrud eller hvad? i så fald er det allerbedst at alliere sig med naboerne hvis man er væk hjemmefra i længere tid. Siger til dem - hvis der går nogen ind, eller forsøger på det, så er det IKKE noget de har fået lov til.
Og huske så lige at sige hvis din mor kommer og fodrer katten, hun må jo godt ;)
Nu har jeg så ingen kat.
Blev lidt forskrækket da min dør stod åben da jeg kom hjem fra fængslet, men det var bare min udlejer som havde været nødt til at gå ind, fordi vinduerne skal være åbne når man maler dem, men... alligevel... lidt skummelt, er ikke sikker på om jeg fik gemt al min porno væk ;)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.