14tilføjet af

Regning fra håndværker

Jeg fik udført et stykke arbejde af en håndværker. Da det var færdig ventede jeg på regningen, men der kom ingen. Jeg spurgte efter den , og fik at vide at den var på vej. Den kom ikke , jeg henvente mig til ham ,og han sagde at nu skulle han nok få den lavet. DER GIK 5ÅR INDEN JEG FIK DEN. Så nu spørger jeg om jeg skal betale den , da den er forældet ?????
tilføjet af

Jeg tror at

dine rykkere, hvor håndværkeren har svaret, at den kommer, kan medføre, at kravet forlænges 5 år fra sidste rykker.
tilføjet af

Betal eller ikke ?

Som jeg læser forældelsesloven af 1908 så skal du ikke betale !
Men du kan selv prøve at se om du når frem til samme konklusion
http://www.flere-penge.dk/For%C3%A6ldelseAfG%C3%A6ld.htm
tilføjet af

det plejer

at være 5 år der er grænsen for forældelse, når det gælder regninger.
men jeg skal ærligt indrømme at jeg ikke ved hvordan reglerne er for håndværkere - men jeg gætter på at det er det samme.
der må være nogle juridiske hjemmesider du vil kunne finde udaf dette på.
ellers kunne du tage kontakt til en advokat, du skal nok alligevel ha' fat i en i forbindelse med denne sag (jeg går udfra at håndværkeren, ikke bare lige sådan accepterer at du ikke betaler - selvom det er hans egen skyld)
tilføjet af

rykkere ?

Med mindre at man har været så "dum" at sende noget på skrift til håndværkeren kan vedkommende ikke komme 5 år senere og kræve noget som helst !
"Den i § 1 fastsatte kortere forældelsesfrist regnes fra den tid, da fordringen af fordringshaveren kan kræves betalt. Fordringen fortabes, medmindre fordringshaveren inden fristens udløb enten erhverver skyldnerens erkendelse af gælden eller foretager retslige skridt mod ham og uden ufornødent ophold forfølger disse til erhvervelse af forlig, dom eller anden retsafgørelse."
UDDRAG FRA FORÆLDELSESLOVEN AF 1908
tilføjet af

Bare betal.

Det er jo fint du har fået lidt tid til at betale regningen, men du er åbenbart tilfreds med arbejdet, så hvorfor vil du snyde håndværkeren????
Vidste du forresten at håndværkeren har betalt både skat og moms på fakturaen? Så bare betal ved kasse 1, ellers tror jeg du har fået en uven for livet. Jeg er ligeglad med hvad loven siger, for det er rimeligt at du betaler.
tilføjet af

Skat og moms

Ja hvis han bare har betalt det, så kunne jeg gå med til det, men det har han ikke !
tilføjet af

Han har intet krav mod dig...

...ud fra loven, som Kloge Åges refererer til.
Fristen løber fra arbejdet blev udført, og den forlænges IKKE af dine henvendelser til håndværkeren, da intet beløb er specificeret eller opkrævet. Derved har kreditor heller ikke formået at erhverve skyldnerens, altså din, erkendelse af gælden, kun bekræftelse på at et stykke arbejde er udført. Ydermere taler loven om ufornødent ophold i opkrævning og retsforfølgelse af skyldneren, og 5 år er i hvert fald langt ud over grænsen.
Men uanset hvor stærkt du står lovmæssigt, hvorfor undlade at betale, når regningen er reel nok? Måske er håndværkeren ikke videre kvik, men dumhed har vel aldrig gjort det forkerte rigtigt? ;O)
Du må vist kæmpe lidt med din samvittighed og så håbe, hvis du vælger ikke at betale, at du ALDRIG får brug for en håndværker fra hans kreds. ;O)
Mvh. Deci
tilføjet af

alligevel

Selv om vedkommende ikke har betalt skat og moms. Så har han alligevel udført et stykke arbejde for dig. Naturligvis skal du da betale for det! Alt andet er da snyd.
vichri
tilføjet af

han kan

ikke være så ivrig efter at få penge for sit arbejde, hvis det har taget ham 5 år om at udskrive en regning.
nu ved jeg ikke hvad størelsen på jobbet var, men det er jo ikke ligefrem billigt at have håndværkere, så på trods af at jeg godt kan se hvor du kommer fra mht. at betale ham for et tilfredsstillende stykke arbejde, så mener jeg alligevel, at man ikke kan bliver ved med at skyde fx. 20.000,- hen - 5 år det er lang tid, hvor man sagtens kunne få brug for 20,000,- til noget andet, hvis en håndværker tilsyneladende er ligeglad med at få sine penge.
tilføjet af

jeg tror....

at hvis han ikke har sendt noget til dig,,,altså hvis han ikke har en rykker eller andet på skrift, som beviser at han har rykket for pengene, så har han intet at komme efter,,,
tilføjet af

Hvis ikke

Håndværkeren har gidet gøre sig den ulejlighed at sende dig en regning før efter FEM ÅR va fanden har han tænkt sig, så havde jeg heller ikke gidet at batale, det kunne jo tænkes at du havde brugt pengene til noget andet.
Glem ham og tag dig en bytur
tilføjet af

hvorfor

fanden vil du ikke betale for det udførte arbejde??. Du er da dybt useriøs,hvad tænker du på.
Hvis du ikke får din løn til tiden,står du garanteret og brokker dig.Lad være med at være så egoistisk.
tilføjet af

Selvfølgelig skal du det

Du har jo modtageten ydelse
så der er jo nok en juridisk side der kunne fritage dig for at betale
men ærlig talt er regningen rigmelig
så synes jeg du er en skidt karl hvis du ikkebetaler du har jo alle rede fået en klar gevinst ved 5 års kredit
men synes du at regningen er lige i den høje ende ku du jo lige prikke til ham og klemme den lidt ...
tilføjet af

betal

du kan godt betale den for hvis du hviste hvordan det er at vær håndværker, man kan ikke sende en regning til kunden før man selv har fået en fra det firma som man har købt ting fra
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.