4tilføjet af

jeg skal bruge 1l bouillon

Jeg er ved at lave suppe, og der nu er jeg kommet til et punkt i opskriften at jeg skal bruge 1 liter bouilon men hvordan laver jeg det❓😖
tilføjet af

Boullion

Du skal bruge en boullionterning se på pakken hvor mange du skal bruge til 1 liter.
tilføjet af

der er fire slags boulion

hvid - lys kogt på fisk, fisk - fikseben må kun koge langsomt i højst 20 min, ellers bliver fonden bitter.
kylligefond, kyllingen koges i ca. 45 min, så er kødet færdig, og du kan tage kødet af skroget, du bruger begge hænder, evt. med handsker på og sætter hænderne ind ved halsen og vrider brystet løst, derefter tager du bagdelen på samme måde så der kun er et helt skrog tilbage, det kan du godt koge videre på med friske suppe urter.
så er der brun fond, du køber nogle kalve eller okseben, gerne med marv og bruger dem i ovnen inden du koger dem i ca 12 timer så al kraften er ude af benene, du kan også brune og koge skært kød med, men kun til det er fordigkogt, da det ellers vil gøre fonden grumset, den sidste time koger du det med grønsager.
så er der almindelig kalvefond, hvor du bare koger benene og evt. sener i 8 timer med meget svag varme.
far alle fonder gælder det, at du kan sigte dem igennem en fugtig stof ble eller et fugtigt viskestykke.
hvis fonden skal være 100 % klar, så må du lade fonden afkøle til næste dag, hvor du tager en ren gryde og pisker nogle æggehvider i, derefter hælder du fonden forsigtigt på, og lader det koge langsomt op, så æggehviderne kan fange grumset.
du kan også snyde med suppeterninger, men det er en dårlig ide, da de er meget salte, og kan ødelægge retten, afhængig af hvad du skal bruge fonden til.
tilføjet af

Med en Maggie-terning

eller to.
Der står Knoor på pakken, fås som okse, hønse eller grøntsagsbouillon.
Måske er Du heldig at et supermarked har åbent til kl. 19 i dag, jeg ved at SPAR har, eller en af naboerne har et par terninger.....Du har lissom ikke andre muligheder bortset fra hvis Du havde lavet suppen fra bunden, altså kogt nogle ben sammen med en suppehvisk, men det tager også en halv dag.
tilføjet af

sorry, bruner i ovnen

ok.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.