3tilføjet af

hjælp til min chokolademousse!

Hej med jer..🙂:)
jeg har prøvet et par gange at lave chokolademousse med husblas i , for at give den den gode konsistens så en bliver luftig.. Men hver gang bliver husblassen bare tgil klumper..🙁 og den får ikke den ønskede konsistens..
Hvad kan man gøre? Ved i noget om hvad man IKKE må gåøre eller hvad man skal gøre for at undgå dette?:):)
Mange hilsner madelskeren:)
tilføjet af

har du prøvet...

Hvis du nu sørger for at smelte husblassen, som man jo egentligt skal,
så burde der ikke komme klumper?
Varm noget fløde, bare en smule, når der er godt lunken skal du putte husblassen i..
Du skal dog lige huske at ligge det i blød i kold vand ti minutter først :)
tilføjet af

Som Camilla siger

det du skal passe på er at smelte den rigtigt.
Vigtigt: Den må ikke være for varm, når du hælder den i den kolde dessert, for så klumper den. Det er der, du især skal passe på.
tilføjet af

Hvorfor overhovedet putte....

....husblas i? Du kan sagtens få en fromage-agtig konsistens uden brug af det.
100 gram mørk (mindst 50% kakao) chokolade smeltes
4 past. æggeblommer piskes med 4 spsk sukker til det er hvidt og luftigt
1-2 past. æggehvider piskes stive hvorefter 3-4 spsk sukker tilsættes og det piskes til marengs
1/4 l fløde piskes til skum
De piskede æggeblommer vendes forsigtigt i chokoladen. Derefter vendes æggehviderne i og til sidst flødeskummet. Sørg for at konsistensen bliver ensartet. Stilles køligt i mindst 12 timer.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.