8tilføjet af

Blodsukker regulering.

Hej.
Jeg har problemer med at styre mit blodsukker. Selvom jeg spiser ca. hver 3. time, kan jeg alligevel blive frygtelig sulten, få hovedpine og blive utilpas. Jeg er pt. på mælkefri diæt.
tilføjet af

prøv at spise nødder ind i mellem

paranødder, valnødder og hasselnødder. Ikke jordnødder, da det lader til, at mange udvikler allergi overfor jordnødder (eller peanuts).
Jeg tænkte på, om du spiser meget kulhydratrigt - hvis du gør, kan det have betydning for dit blodsukker. Du kan læse om det her: http://www.webwitch.info/Vitaminer/valger_du_de_rigtige_vitaminer.htm
tilføjet af

diagnoser ?

Hvad er din diagnose - 1 eller 2 - hvorfor mælkefri diæt, hvis du (kun) er diabetiker ?
Måler du selv dit BS, og hvad svinger det så mellem?
Du må frem med flere oplysninger.
tilføjet af

Lidt historie...

Jeg fik , i oktober, fjernet 20 cm. af tyktarmen, pga. af udposninger (godartet). Efterfølgende har jeg ikke haft normalt afføring (det er meget svært at komme af med). Derfor forslog min læge at prøve at undgå mælk. Dette har betydet en ændring, den er bare ikke optimal. Samtidig er det så at mit blodsukker ikke ligger stabilt. Jeg har ikke målt BS, det kun udfra hvad jeg har fortalt min læge. Næste skridt er måske stenalderkost...
tilføjet af

spørgsmål

Jeg er altid sulten, er det blodsukkeret der er skyld i det ??
tilføjet af

Det kan det godt være

Hvis du spiser meget af "de hvide kulhydrater" også kaldet de hurtige kulhydrater, som f.eks. hvid brød, hvide ris, spagetti og sukker, ryger dit blodsukker i vejret lynhurtigt, for derefter meget hurtigt at falde igen når kulhydraterne er blevet omsat (og som regel afsat som fedt i depoterne). Kroppen vil så gerne have mere sukker/stivelse og fortæller dig, at den er sulten og gerne vil have flere kulhydrater. På den måde ryger man lynhurtigt ind i en slags afhængighed af de hurtige kulhydrater.
Nu ved jeg jo ikke hvad du plejer at spise men dette kunne være forklaringen. Prøv at kaste et kritisk blik på dine madvaner og se, om ikke svaret skulle ligge der.
tilføjet af

Du skriver...

at du ikke har målt BS, du skønner kun ud fra, hvad du har fortalt din læge. Er det rigtig forstået?
Hvad med at få det målt? Ret beset kan du jo have diabetes, selvom det intet har med din tyktarmsoperation at gøre. Din læge har remedierne, og det tager under 1 minut.
En rask bugspytkirtel burde kunne kompencere, om du så sprang alle dagens måltider over.
tilføjet af

Tak...

for dine svar. Jeg tror faktisk jeg vil tale med min læge om at få målt mit BS. Og det med bugspytkirtlen, var også noget der ville være relevant at få undersøgt nærmere. Da du lyder kompetent, bliver jeg nødt til at spørge om du har baggrund i lægeverdenen eller "bare" har interesse derfor?
tilføjet af

Årsagen er måske et svingende blodsukker...

Hej
Det er rigtigt at hovedpine og utilpashed kan hænge sammen med et svingende blodsukker. Der kan dog også være mange andre årsager f.eks ophobning af affaldsstoffer, hvilket kan hænge sammen med din din træge afføring. Har man ikke afføring dagligt kan nogle af affaldsstofferne blive optaget igen og dermed belaste systemet en ekstra gang.
Du skriver ikke noget om hvad du spiser, så det er ikke muligt for mig at sige om du kan gøre noget mere ved det.
Husk at få
Rigeligt med fibre fra grove grøntsager, rugbrød, brune ris osv.
Godt fedt fra nødder, mandler,kerner, oliven, pesto, koldpressede olier.
Drik vand eller urtethe/grøn the - ca. 2 liter dagligt

Du kan evt. få inspiration til måltiderne på: www.madogtrivsel.dk
Få også daglig motion, det er med til at holde maven igang.
Mange hilsner
Malene
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.