8tilføjet af

anoreksi

Jeg elsker min kæreste, men hun lider af anoreksi og er helt ufattelig tynd, jeg kan ikke have sex med hende, for jeg kan mærke samtlige af hendes knogler når jeg rører hende og det tænder mig overhovdet ikke, jeg har fortalt hende at hvis hun ikke snart søger hjælp så er jeg ikke sikker på at jeg kan klare mere og have mere med hende at gøre, men hvis hun får hjælp så vil jeg støtte hende hele vejen og hjælpe hende så godt jeg kan....problemet er at hun ikke selv kan se at hun har et problem, hvor er det dog en sindsyg sygdom.
tilføjet af

ja, det er jo en alvorlig sag!

Hvis du virkelig mener at din kærste har anoreksi, så synes jeg at du må handle på det. Faktum er at jo tidligere en person kommer i behandlig, jo bedre er prognosen. I første omgang tænker jeg på samtale. Det er imidlertid uhyre vigtigt at vægten holdes over en BMI på 18 - mener jeg det er...:)
Kommer vægten under dette kritiske punkt, står hjernen mere eller mindre af, og personen kan simpelthen ikke tænke rationelt længere. og så er det jo at tvangs ernæring, medicinering og alt det "grimme" kommer på banen.....meget trtist skulle jeg hilse og sige!
Så på med vandten makker....
tilføjet af

nogle gode råd..

Jeg har selv hart anoreksi og jeg ved hvor svært det er. du må ikke gå fra hende det vil bare gøre det meget værre.dengang jeg havde det sagde lægerne at jeg kun havde en uge tilbage men så mødte jeg en sød fyr og derfor begyndte jeg at spise igen.det er svært at komme i gang med det igen men det vil hjælpe hvis du var meget sød ved hende og du ville sige at hun er køn men bare lidt for tynd.. men husk en ting det har meget med hvordan man har det inden i håber det her bare kan hjælpe lidt og få hende til at forstå at hun har brug for hjælp. med venlig hilsen en Lonni
tilføjet af

har været der..

anorexi er en sindsygdom/lidelse, som vare hele livet..
man forstår ikke der er noget galt...
jeg har selv haft det, og man kan ikke sætte sig rigtig ind i det, ved mindre man har været der..
Men man skal "tvinge" hende til hjælp... for hun vil nægte det hvis du beder hende, da anorexi for hendes side er en "kontrol" over sig selv, som hun tror hun har, og den giver man ikke bare slip på. men hun har ikke kontrol, så kontak hendes nærmeste, f.eks. forældre, selv om hun er over 18 så ville det hjælpe. hvis du er bange for det skal ødelægge jeres forhold, så forstår jeg det godt, men det er bedst.. hun ved ikke hvad hun er oppe i mod.
Hvis det er, så prøv at overbevise hende om hun skal tage en test hos lægen eller på hostpitalet, for der kan man få det som diagnose, og så kan der måske gå et lys op, det gjorde der for mig.
anorexi er en uhyggelig sindslidelse, som man har hele livet, man kommer sig ikke bare over det.. jeg har det fint i dag, efter 6 års kæmpen med sygdommen.
du skal få hende til at få noget hjælp.
men pas på med at troe hende med at gå fra hende, da det vil bekrafte hende i hendes #kontrol."
håber du kan bruge mine svar..
hilsen jannie
tilføjet af

næsten rigtig..

det er rigtig man er undervægtig når den er under 18, på den gennemsnitlige dansker.. så er der jo knogler osv.
men skal være nede på 15 for at havde anoreksi, altså havde mistet 15% af ens vægt.. men ellers rigtig :)
tilføjet af

Miste kontrollen

Hvis hun ikke længere kan styre andre, hvad sker der så?
Du gør lige det modsatte af, hvad hun forventer! På den
måde mister hun kontrollen, og så stopper anorexien med
det samme. Når formålet med spise kontrollen er væk, så
kan hun lige så godt spise normalt.
Jeg har selv knækket psykopater med en metode, og den virker
hver eneste gang.
tilføjet af

Det skal bare tages alvorligt

Jeg synes at du skal overveje at få hende tvangsindlagt. Det er muligt, da man jo godt kan sige at hun er til fare for sig selv. Det er sådan, at kroppen har brug for et vis antal kalorier hver dag for at organer osv. kan fungere. Det er vigtigt at der bliver gjort noget hurtigt, ellers kan det være umuligt at få hende helskidet ud at det. HELD OG LYKKE TIL JER BEGGE.
tilføjet af

ikke psykopater!

hun har en psykisk lidelse.. hun skal ikke knækkes, det kan gå gruelig galt.. hun skal havde profetionel hjælp!
tilføjet af

Behandlingen er forkert

Anorexi er en sindsygdom, der har et fælles træk
med psykopater. Når det handler om kontrol af
omgivelserne, og over sig selv.
Hvis behandlerne bryder den kontrol, så bliver
personen meget hurtigere rask. Dvs. at du skal
få patienten til at indse, at de ikke har nogen kontrol
over deres liv og omgivelser.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.