3tilføjet af

Pinochet

en af Latinmerikasdiktatorer døde.
Han han ansvaret af 3000-3500 døde. Så han vil ikke blive savnet.
En anden diktator i Latinamerika Castro er nu svag. Han har ansvaret for omkring 17.000 døde. Vil han blive savnet?
tilføjet af

Ja-

.... Castro vil blive savnet af millioner af mennesker i regionen. Uanset hvad man måtte mene om ham, er hans popularitet enorm i de fattige dele af de latinske befolkninger.
På Cuba er han også enorm populær og opfattes af mange som landsfaderen. Snakker man med menige Cubanere vil man ofte høre det paradoks, at de foragter regeringen/partiet men elsker Castro - især blandt de ældre der kan huske hvordan der var før Csatro.
Cuba er på mange måder stadig modellen til efterfølgelse i de fattige lande her. Som mange siger her i mellemamerika. Vi har frihed til dette og hint, men vi er fattige, har ikke råd til ordentlig mad, sundhed og uddannelse .......... men det har de i Cuba!
1-2-3
tilføjet af

Alle er næppe glade

Cuba har relativt en af største flygtningestrømme i nyere tid
Castro ska dog ha en mindre stjerne fra mig. Da Che Guevara ville skabe et rigtigt Sovjetunionen på Cuba først i 1960erne, standsede Castro processen. Che Guevaras linje ville udentvivl ha skabt et regulært folkemord
tilføjet af

Korrekt

... at der er mange der forlader Cuba, om de er egentlige "flygtninge" ved jeg ikke nok om. Hvis det er flugt mod bedre muligheder deler de skæbne med millioner af andre i regionen der udvandrer af økonomiske årsager. I Nicaragua fx. lever 1/5 del af befolkningen i andre lande
1-2-3
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.