6tilføjet af

pilleovn

Jeg overvejer at købe en pilleovn da jeg syndes at gas regningen er blevet for stor,jeg har et 2 plans hus og den skulle gerne kunne varme den nederste plan op som er på ca 75 kvm .hvor stor skal den være og kan de kun tage 6 mm piller eller kan man få nogle som tager 8 mm.jeg er interesert i alle gode råd
tilføjet af

Hvad mener du

Der findes top slags. En brændeovn der kan fyre med træpiller. Den er ligeglad med størrelsen. Et træpillefyr, som erstatter oliefyret, kan for så vidt også køre med begge pillestørrelser.
tilføjet af

Dyr i anskaffelse

billig i drift.
Jeg har træpillefy. Fik installeret ny sidste sommer. Kostede ca 60.000,- kr. Køber træpiller til 1100 kr pr tons + moms, det er 1467 kr pr tons. Der går 2,5 tons pr 1000 liter fyringsolie, det er 3667 kr. Hvad står 1000 liter fyringsolie i nu om dage? Godt 7000 kr. Så besparelsen er da til at få øje på. Med et forbrug på 2000 liter olie om året vil fyret være tjent ind på 8-9 år.
tilføjet af

Wodtke

Den bedste pilleovn er Wodtke den tager fungere fint med 8mm selv om de skriver 6mm. De fleste skriver 6mm men hvis motoren på sneglen er ok kraftig er det ingen problem med 8mm. 6mm ligger lidt tættere i tanken der er ikke så meget luft imellem og derfor kan der være mere i.
Men det du skal være mest opmærksom på er hvor mange bevægelige dele der er altså sliddele og så hvor meget støj den laver.
Da en pilleovn brænder med en blæser i skal nman ikke side lige op af den.
Det er en klar fordel at få en med rumtermostat den klare sig selv bare du heller piller på.
tilføjet af

træpillebrændeovn

Det er en træpillebrændeovn jeg mener
tilføjet af

korn

kan den også tage korn
tilføjet af

Pille, køb den hos byggestore.dk

Den behover nu ikke være alt for dyr i anskaffelse.
Jeg købte min pilleovn hos byggestore.dk, og der sparede jeg 5000 kroner på pilleovnen.
Du kan se deres udvalg her http://www.byggestore.dk/pl/Brændeovne_803.aspx
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.