5tilføjet af

God 3-retters menu ønskes

Jeg er netop flyttet i egen lejlighed, og skal for første gang invitere mine forældre hjem og spise 😮.
Jeg vil gerne byde dem på en værdig men også overkommelig 3-retters menu, med den sædvanlige forret, hovedret og dessert.
Men jeg må indrømme, at jeg er fuldstændig grøn på det gastronomiske område, når kokke-kompetencerne skal op over spaghetti med kødsauce og frikadelle-niveauet.
Såeh... Jeg ville blive glad hvis nogle kunne foreslå mig en 3-retters menu, hvor retterne harmonerer godt med hinanden, og som med en rimelig sandsynlighed kan tilberedes af en "grøn kok" uden at det hele brænder på og koger over 🙂.
Alle forslag modtages med taknemmelighed, dog er jeg ikke specielt vild med fisk og fjerkræ. Derudover ville jeg gerne lave noget andet end decideret okse- og svinesteg, da det som regel er dét jeg får når jeg er på besøg hos mine forældre. Dermed ikke sagt at jeg vil udelukke okse- og svinekød, det skal bare være i en kreativ udgave så 😃.
Derudover skal det nævnes at mit komfur består af 3 (ikke 4) kogeplader + en ovn. Maden skal række til 5 personer, da min søster og hendes kæreste også kommer.
Har i forslag til drikkelse der passer godt til retterne (hvilken rødvin etc), må I gerne skrive det også.
Håber I kan hjælpe mig 🙂.
tilføjet af

fra en lige så grøn kok!

Ok, du er ikke så vild med fisk og fjerkræ, så måske er du ikek så vild med mit forslag. Men nu får du det alligevel, for jeg er nemlig total umulig til at lave mad, og dette her går ALDRIG GALT!
Forret: Kog nogle lasagneplader, lad dem dryppe af. De smøres med et tyndt lag af en dild-cremefraichedressing og så ligger du røget laks (fra nettos køledisk) og avocado i. Rul dem sammen og hold dem samlet som en rulle i noget husholdningsfilm. Smæk dem i køleskabet, så de holder formen. Du kan lave dem nogel timer i forvejen, så har du ikke det at spekulere på, når tiden for gæsterne nærmer sig. Når de er godt afkølet, skærer du dem i ca 1. cm tykke skiver, ligger det flot på en tallerken med en lille klat dressing ved siden af og evt. en dild-kvist. Det er ikke så fisket som en rigtig fiskeforret... Og det er nemt og ser flot ud!
Hovedret: Fyldte peberfrugter.
Kog noget ris. Hak et løg og svits det sammen med noget kylling i tern (du kan sikkert også bruge noget andet kød, men jeg har altid kun lavet det med kylling) Sørg for at krydre det nu, hvis du vil ha' det krydret. Hæld noget mælk eller fløde i (alt efter hvor fedt-forskrækket du er) og lad det simre. tilsæt de grøntsager, du godt kan li. Flæk nogle peberfrugter i halve og fyld ris og grøntsags-kødfyld i. Hæld revet ost henover, stik det i en varm ovn, ca 20 min - ½ time. Så er der også tid til at vaske op, inden de kommer. Server evt. med godt brød til (Nettos ciabatta til 6 kr er tip-top!)
DEssert: Frugtsalat med råcreme, find opskriften på Karolines. Kan også laves i god tid, så du ikke har noget at stresse over lige før de kommer. Eller creme brulee, det er lækkert, men jeg ved ikk ehvordan du lige laver det.
Held og lykke!
Anne
tilføjet af

måske dette?

Forret:
Ostesuppe:
Ingredienser:
25 g smør
2 spsk. mel
1 liter bouillon (terninger + vand)
200g flødeost naturel ( evt. phillidelphia)
1-2 dl fløde
2-4 porrer i tynde ringe
½ tsk. groft salt + peber
Fremgangsmåde:
lav en opbagning af smør og mel og tilsæt bouillon
Tilsæt osten og fløde...
Når osten er smeltet puttes porrerne i og den smages til med salt og peber og kogt nogle minutter inden den serveres..
Evt. med brød til

Hovedret:
Svinekød i wok med grønsager:
Ingredienser (4 pers)
400 g svinekød i strimler
5 cm frisk ingefær
1 spsk. frisk rosmarinblade el 1 tsk tørret rosmarin
2 spsk. Soya
saften af en citron
500 g nudler
1 porre
10 mini gulerødder
2 selleri stilke
1 grøn peberfrugt
300 g baby majs
Fremgangsmåde:
Skræl ingefæren og skær den i tynde strimler. Bland ingefær, rosmarin og Soya og frisk presset citron saft, læg kødet i marinaden og sørg for at alt kødet er dækket. Marinere i køleskabet i 1 time el natten over.
Kog nudlerne og lad dem dryppe godt af. Gør porren i stand og skær i tynde skiver, skyld gulerødderne og skær enderne af. Skyld sellerien og peberfrugten og skær dem i tynde skiver.
Opvarm wokken. lad kødet dryppe af og gem marinaden. Steg kødet til det er gylden ca. 3 min
Skyl majsene og kom grønsagerne i wokken. brun under omrøring til grønsagerne er næsten færdige, 4 -5 min Hæld marinaden i wokken og lad den simre i 1 min.
Servere nudlerne til .

finder lige en dessert til....
Orkideen28
tilføjet af

desserten

tilføjet af

alternativ

Glemte lige at sige, at grunden til jeg er umulig til at lave mad er, at det er kæresten der står for det. I aften serverede han koteletter i fad, og på torsdag når vi ksal ha' gæster snakkede han om en lammekølle, så er du fri for fjerkræ...
Kh Anne.
tilføjet af

Den ultra nemme...

Hvis det skal være rigtig lækkert, og super nemt, så er denne menu god:
Forret: Melon og skinke. Beregn ca. 1/4 melon og 2-3 skiver skinke pr. person. Vælg en god canteloupe eller galia melon, og en god skinke f.eks. parma. Melon skæres i skiver og skrælles, skinke vikles rundt om. Anret på tallerkener, 2-3 stykker til hver. Dertil er det hyggeligt med lidt fingerhapser: Køb de små tørre minitoast, og Irmas bedste oliventapenade, samt eventuelt artiskokpuré el. lign. guf. Smør på toast og server. Drik hvidvin til, Chardonnay eller Gewürztraminer.
Hovedret: Røde bøffer med ovnbagte kartofler og hvidløgssmør, samt grønne bønner.
Beregn min. én stor bagekartoffel pr. person. Kartoflerne bages i ca. 5 kvarter ved 200 grader. Stik i dem for at mærke, om de er møre. En pakke stuevarmt smør røres med så mange fed pressede hvidløg, som du kan lide. Nok 2 fed. Og lidt salt. Bønnerne skal være rå, ikke frosne. Brug ca. 500 gram. Nip stilke af, og kog dem i 5-6 minutter i letsaltet vand. Bøfferne duppes tørre i køkkenrulle og porerne lukkes ved at du lægger bøfferne på en tør, brandvarm pande i 2 sekunder. Dette gør man for at undgå at bøfferne kommer til at koge i deres egen saft istedet for at stege. De krydres med salt, peber og hvidløg, og steger i smør (aldrig margarine eller blandingsprodukter, for så koger bøffen også) i ca. 1 1/2 minut, alt efter tykkelsen. Drik rødvin til, gerne en kraftig italiensk. Hvis du har råd, så en Amarone.
Dessert: Vælg en god dessert i Irma, f.eks. Tiramisu-kage. Drik dertil en hedvin, gerne Vino Santo, ellers en tawny portvin.
Denne menu er garanteret let og imponerende. Held og lykke.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.