13tilføjet af

er Sushi sundt?

...... jeg har tit tænkt over det?
der er den sunde fisk og de gode grøntsager - men så er der risene i deres marinade...?

så er det sundt eller usundt?
tilføjet af

rå fisk

giver parasitter i kroppen, det kan næppe kaldes sundt?
tilføjet af

Ja, det er jo så ikke skidesundt for fiskene

... men for dig mener jeg at det helt oki. Meget nærende.
tilføjet af

Parasitter ??

Nu vrøvler du vidst !!!
Fiskene er selvfølgelig nøje udvalgt før de bliver serveret.
Jeg ved ikke om du er klar over det, MEN vi har faktisk en LOVGIVNING omkring servering og tilberedning af rå fødevarer !!
tilføjet af

råt kød =

parasitter..
sådan er livet dog..
tilføjet af

Så en udsendelse fra tv3 sverige

Der blev sushi bandlyst pga højt sukker indhold.
Så helt sundt er det vist ikke.
tilføjet af

Sundt

Hverken ris eller marinade er usundt.
tilføjet af

frosne

Fiskene skal fryses før de kan blive brugt, da det dræber parasitterne. Efter det er der ingen riskiko for, at blive syg.
tilføjet af

fisk er fulde af parasitter

Til sushi bruges ferske rå fisk og skaldyr. Der bruges især helleflynder, pighvar, laks, rød-fisk, makrel, multe, tun samt rejer og kammuslinger. Man skal imidlertid være opmærksom på, at rå fisk jo ikke har fået den traditionelle varmebehandling, hvorfor eventuelle parasitter kan forekomme i fisken. Disse parasitter (marine rundorm) kan give sygdom, hvis de findes i fisken. Parasitterne dræbes imidlertid ved nedfrysning (-20° C i mindst 24 timer), og det er derfor et krav til restauranter og øvrige virksomheder, der serverer eller fremstiller sushi.
Brug råvarer af høj hygiejnisk kvalitet til Sushi
Rå fisk kan naturligvis også indeholde sygdomsfremkaldende bakterier og virus. Det er imidlertid muligt at begrænse denne sygdomsrisiko ved at anvende råvarer af en høj hygiejnisk kvalitet.
Ingen er stærkere end det svageste led - hvorfor mon der bliver givet så mange dårlige smileys - tror du alle over overholder reglerne?
Ellers spørg lægen hvormange recepter der bliver udskrevet på orme- og parasitmidler!
tilføjet af

sushi er opstået for at konservere fisk

vdr. parasitter: for det første dør parasitter i fryseren, i modsætning til bakterier. Men der er også en grund til det at wasabi høre til sushi. Wasabi indeholder nogle stoffer der slår parasitter og bakterier ihjel, (det blev faktisk brugt mod madforgiftning helt op til slutningen af det 1900 århundrede.) dernæst er sushi-ris marineret i eddike og salt det slår også parasitter ihjel.
Sushi er blevet spidst i mange mange år, hvis det var så usundt, er det lidt mærkeligt at japaner har den længste leve alder af noget folkeslag på jorden, desuden ville folk jo falde om som fluer, specielt før man havde mulighed for at fryse fisken. sushi (gæret ris)er faktisk opstået som en måde at konservere fisk på, tænk lige på det, inden du bliver alt for bange for at spise sushi.
tilføjet af

Hvad kalder du marinerede sild?

- kogt? Jeg tror ikke du har sat dig ind i shusiens vidunderlige og snedige verden. Som du drikker brændevin til den marinerede sild, for at modvirke fedtet (iøvrigt også tidligere til mange af de gamle "fede" bonderetter) så er tilbehøret med til at modvirke de bivirkninger, der ikke findes, hvis du fryser fisken først.
- Så er der iøvrigt ikke så mange af dine nævnte fiskearter i farvandene
omkring Japan😃
tilføjet af

Det ER ved Gud sundt

Sushi er sundt...det er det jo i beherskede mængter self. , men det er meget sundt og RIGTIG sushi er ikke tilsat sukker vil jeg lige sige OG ris er sunde der er mange kulhydrater som kroppen har brug [f]for...
tilføjet af

Sushi sundt

Det er da sikkert lige så sundt som al anden proteinrig mad.
Men heller ikke mere. Derimod løber man en stor risiko for at få farlige parasitter/ ormesygdomme, det er almindelig kendt- det er jo ubehandlet fisk. !
Det der undrer mig, er at så mange hopper på det skidt, bare fordi det er mode..
Kejserens nye klæder... folk vil bedrages.
tilføjet af

Sushi ris, usundt.

Nej. Risene og marinaden er ikke sund, men det er alt det andet jo 🙂. Nu kan man faktisk bestille sushi med sorte ris. Man kan også selv lave det. Men sorte ris, er den sundeste ris man kan spise. Så køb eller lav sushi med sorte ris [l]
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.