7tilføjet af

Danske murere de bedste i Europa

En rapport, der sammenligner 8 europæiske landes mureruddannelser, placere Danmark forrest i feltet.
Danske murere er gode håndværkere, sammenlignet med mange europæiske kolleger.
- Vi hører ofte, at danske murere ikke er effektive nok og at produktionen i byggeriet stagnere. Men i rapporten fremgår det bl.a., at tyske og danske murere producere henholdsvis 39% og 50 % mere end de engelske murere.
I rapporten konkluderes det, at årsagen til at danske murere står så stærkt sammenlignet med andre europæiske lande, i høj grad skyldes arbejdsgiveren og lønmodtagernes indflydelse på uddannelsen - og den brede mureruddannelse. I både Polen og England kan arbejdsgiverne og lønmodtagerne netop ikke påvirke strukturen og indholdet i uddannelserne, som vi kan i Danmark.
I polen består mureruddannelsen af en 3 årig erhvervsuddannelse. Årene på teknisk skole er teori, og først ude i virksomhederne kommer lærlingene i gang med at bruge håndværket. Uddannelsen er derfor ikke særlig attraktiv.
Du kan finde de 8 landes rapporter på www.bricklayer-llp.eu
Læs artiklen her: http://www.scribd.com/full/52679467?access_key=key-qdx52h0rb4j8w8bhwdl
tilføjet af

Ja.

Man kan jo når man arbejder sammen med Polske kolleger, tager de kun det vi kalder lige ud arbejde, der går en Danske murer til makronerne, om det er slidlag med fald, eller klinke flise arbejde, kvaderpuds rulle skifter, og i det hele taget al murerarbejde, styrken ligger i uddannelsen, de tekniske skoler, og så ud i den virkelige verden, med alle de udfordringer der er i et vært byggeri, det er kun fordi at vi ikke kan arbejde til 50 kr i timen, at der er østeuropæiske håndværker på de Danske byggepladser, men med det omkostnings niveau der er i DK, skal lønnen være til at leve af, en dag stiger prisniveauet også i Polen, så til sidst må man hente fattige såkaldte murer fra BanglaDesh.
tilføjet af

Hvis danske murer er de

bedste må det stå ekstremt dårligt til i de andre europæiske lande.
Danske håndværkere har ikke nogen grund til at føle sig hævet over udenlandske.
tilføjet af

Tjaaa, jooo, muligvis

Nu driver jeg selv en lille forretning på 15. år, og det er ret blandet med deres dygtighed og selvkritik.
Jeg har haft et par virkelig dygtige gutter, der var helt ok. MEN.
Generelt vil jeg påstå, at de murere der udlæres i dag ikke er ret selvstændige og videre dygtige. Ikke dem jeg har set. De skal nurses i hoved og r.. , har man de simpleste spørgsmål til, hvorfor de ikke har gjort et eller andet, eller er 117 år om noget jeg selv kan lave på ingen tid, bliver de fornærmede og melder sig syge. Osv, osv.
HUSK NU : Jeg siger udtrykkelig dem JEG har set på 10-15 år. IKKE alle.
Da jeg var udlært i 1983, var det en selvfølge, at man mødte og gik til tiden, holdt de rigtige pauser (mobiltlf var der ikke noget af, af gode grunde)arbejde mellem pauserne, kunne man selv se noget var galt rettede man det selv, manglede man ½ time i at være færdig, lavede man det færdigt, og gik før en anden dag. Var der noget man ikke kunne magte, meldte man selv fra, og lod en mere garvet makker overtage i stedet for at spille verdensmester. Det er ganske anderledes nu om dage, hvorfor jeg kun har lejlighedsvis indlejet mandskab, der er til at slippe af med igen, og man ikke skal betale omgående, hvis der er kritik.
Jeg er fuldt klar over nogen vil føle sig groft provokeret over mit indlæg. Men det er bare min ærlige mening. Nogle vi så påstå jeg ikke behandler mine folk ordentlig, men det er heller ikke korrekt. Det ved jeg fra folk jeg har haft, som kom fra andre firmaer, og roste mine arbejdsforhold.
Afslutningsvis generelt : De fleste nyudlærte eller yngre svende, har alle været med til at bygge den kinesiske mur, og ordet selvkritik og rimelighed i begge retninger er totalt fremmede for dem.
God søndag🙂
tilføjet af

Jo såmen.

Men mange 1/2 tons firmaer, altså små mester, bliver jo også kun mester fordi de ikke selv kan indrette sig under en anden mester, de rigtige gode firmaer i KBH for eksempel, har altid dygtige håndværker, hvor små spjæld mester, altid prøver nye folk, det er der en grund til, man kan bare kikke på sig selv i spejlet, men en hver håndværker burde lave ordentligt arbejde, og alle ved også godt, hvor lang tid det tager, at lave kvalitet arbejde, i de her krise tider, skal tingende laves hurtiger end det som regel er muligt, og endlig vil man have de bedste håndværker, koster kvalitet også her grunker.
tilføjet af

Øhhh, nå..........

Jeg ved ikke lige, hvad du sigter til i dine første linier, mht hvorfor man bliver lille selvstændig. Du aner jo ikke et klap om, hvorfor jeg blev selvstændig og, hvor mange folk jeg har haft. Så glem lige det ævl.
Dernæst er det tankevækkende, hvorfor jeg jævnligt bliver spurgt, om jeg ikke vil tage opgaver i København, fordi kunderne ikke er tilfredse med de tilstedeværende murere.
Men som jeg skrev tidligere, er jeg godt klar over at min mening vil falde nogen for brystet. Og hvad så ?
Og det sidste har du helt ret i, nemlig at rimelig kvalitet koster penge. Det er så her jeg påstår at murere generelt burde kende deres egne begrænsninger, og selv sige fra når, de roder sig ud i noget de ikke magter, og ikke bare tåge videre som om alt er i skønneste orden.
Og jeg gentager : Det er ikke møntet på alle murere, for gu er der da knalddygtige og seriøse af slagsen.
Men efter godt og vel 30 år i faget, må jeg fastholde, at der bliver længere og længere mellem snapsene.
tilføjet af

Tilbøjlig til at give dig ret...

i det meste af det du skriver. Mentaliteten fra dengang vi var i lære (udlært ´88) og så til idag har ændret sig meget. Det er som om en del af de unge ikke helt forstår hvad det vil sige at gå på arbejde. Det handler for dem mere om at få aftalerne på plads med deres kammersjukker til fritiden, ved hjælp af sms'er i arbejdstiden eller køre både til bager/slagter inden hver pause fordi de ikke har orket at tilberede madpakke. Arbejde og skulle tjene til føden, virker næsten som tortur for en hel del af dem!
Men lad os nu ikke fordrive tiden med de bøvhoveder... det er jo nok bare en del af opdragelsen som vi alligevel ikke kan gøre ret meget ved. De har sikkert haft det for let igennem skoleforløbet, hvorfor de ikke er forberedt til arbejdsmarkedet, så jeg tror det er generelt inden for alle erhverv, faglig som boglig og ikke kun noget der hører håndværksfagene til. Vi har ihvertfald tit talt om det på arbejdet, og det er et problem over hele linjen.
Så lad os nu rulle os lidt i "guldstøvet" ved at vi generelt slet ikke er så dårlige herhjemme som vi bliver gjort til igennem programmer som Klamphuggerne. Og ja... jeg elsker programmet... for det er da utroligt hvad nogle bygherre og håndværkere kan præstere af dumdristighedder.
Jeg har gudskelog haft mange gode kolleger i mange forskellige firmaer jeg har arbejdet. Og jeg har arbejdet både i københavn, i jylland og på fyn. Selvom mentaliteten er lidt forskellig fra landsdel til landsdel, så mærker jeg ikke den store forskel når det kommer til gode dygtige kolleger og dårlige ugidelige kolleger. Det er stort set ens uanset hvor man arbejder.
tilføjet af

Jeg tror egentlig

Vi to er meget enige🙂
Ja Klamphuggerne er klasse.
Jeg ligger flad af grin over, hvad både bygherrer og entreprenører tror de kan slippe af sted med.
Hygge🙂
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.