0tilføjet af

Parken ligner Hafnia-sagen fra 1992

Den kommende kapitaludvidelse i Parken ligner ifølge en professor Hafnia-sagen fra 1992, der endte med konkurs trods en milliardstor pengeindsprøjtning.
Der er lighedspunkter mellem den kommende storemission i Parken Sport & Entertainment og Hafnia-skandalen fra 1992, der endte med en omdiskuteret konkurs.
Sådan lyder vurderingen fra professor Paul Krüger Andersen fra Handelshøjskolen i Århus overfor Nyhedsbrev for Bestyrelser.
Paul Krüger Andersen peger på, at Danske Bank både stod som største kreditor og som emissionsbank for Hafnia i 1992. Investorer skød et milliardbeløb i virksomheden få måneder, før forsikringskoncernen krakkede. Banken blev ved en efterfølgende retssag frikendt for prospektansvar.
I dag står Nordea både som kreditor og emissionsbank i Parken Sport & Entertainment.
- Sagerne ligner hinanden på den måde, at kreditorerne har været meget interesseret i at redde deres eget tilgodehavende. Og der er ingen tvivl om, at hvis Hafnia-sagen havde fået et andet udfald, så ville der i dag have været meget mere debat med valg af emissionsbank - med fokus på uafhængighed, siger Paul Krüger Andersen til Nyhedsbrev for Bestyrelser.
- Der er ingen tvivl om, at Nordea i den konkrete sag har særinteresser som største kreditor. Derfor er der en interessekonflikt i forhold til, at emissionsbanken også skal være med til at udarbejde et retvisende billede af virksomhedens situation og fremtidsudsigter. Der er ingen tvivl om, at interessekonflikter kan påvirke den måde, prospektet bliver affattet på, siger han.
- Som investor ville jeg have været mere tryg, hvis det havde været en anden end den største kreditor, altså Nordea, der havde stået bag emissionen, siger han.
Parken Sport & Entertainment kom ud af 2009 med et underskud på cirka 250 millioner kroner. Koncernen håber at hente 500 millioner kroner på den kommende emission.
/ritzau/
http://www.sporten.dk/fodbold/sas-ligaen-2009-2010/professor-parken-ligner-hafnia
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.