10tilføjet af

mælk?

Hvilken mælk foretrækker du?, hvis du da overhovedet drikker den.
Og med mælk mener jeg både vegetabilsk og animalsk.
Og hvad tror du er sundest?
tilføjet af

minimælk

foretrækker jeg - ved ikke hvad der er sundest, men tror heller ikke det har den store betydning bare man drikker det.
tilføjet af

drikker minimælk

både discounten som har været "dage" undervejs og den "almindelige" som klarer turen på 24 timer.
Drikker det fordi der er mindre fedt i end letmælk, og stort set har samme følelese i munden.
Men et stort glas kold sødmælk eller rigtig komælk, er heller ikke at fornægte
I øvrigt drikker jeg godt og vel 2 liter mælk om dagen, hvis det ellers er noget på lager, hehe.
Hvad der er sundest? Er ligeglad, det får ikke mig til at skifte alligevel, i såfald den vegetabilske "vinder".
tilføjet af

øko-skum

Har holdt mig til økologisk skummetmælk de seneste mindst 10 år. Om det er sundt? tjah, lav fedtprocent er vel ikke at kimse af....
tilføjet af

Skummetmælk

..og kærnemælk..ikke økologisk.
Lavt fedtindhold, og smager godt !
tilføjet af

Hej "NINJAGRY" hør lige her!!!

Jeg er aldrig blevet klog på begreberne "vegetar" og "vegeaner".
Men da jeg stod for et cateringarrengement til et par hundrede mennesker, lammede dobbeltmoralen mig lige i synet. Vegetarerne havde åbentbart "undtagelsestilstand", så der var ikke mad nok til os kødædere, mens vegetarfoderet stod uberørt!.
Men til dit spørgsmål om mælk må jeg røbe, at der er præcis samme ernæringsværdi i alle varianter og farver. Kalorier/joule er sammensat som henholdsvis:
* Fedt
* kulhydrater
* proteiner
Den eneste af ovenstående "faktorer" er faktisk fedtprocenten.
Og netop denne har mange gode grunde til at pege på skummemælk.
Om man vælger økologi eller ej, er - nesten et moralsk dilemma.
Men "traditionel" mælk bliver homogeniseret, hvilket på dansk vil sige, at fedtmolekylerne bliver smadret til plukfisk, og således kommer ud i vores blodårer/vener, hvor det mildest talt ikke gavner hjerte/kar-sagen!.
Så velbekomme - og hit med økologisk mælk for mit vedkommende!.
tilføjet af

er du sikker

på, at det med homogeniseringen og at det dermed kommer ud i blodkar og vener, at det er rigtigt???
tilføjet af

Ja!, læs statistikken igennem!

Fedt vil naturligt "flyde oven på".
Men netop homogeneseringsprocessen´s ædle formål er at skabe et "ensartet" produkt.
Før verden var af lave, og mælkemanden stillede flasker ved havelågen, prikkede fuglene "fedtet".
Men til dit spørgsmål:
Ja, desværrer dør ca. 32% af hjerte/kar lidelser.
Tilsvarende tal dør af canser
Resten dør af alt andet end ovenstående.
Men før du dør af skræk, må jeg tilføje omkring hjerte/kar lidelser, at den største dræber desangående, faktisk er fysisk passivitet.
Det er således videnskabeligt bevist, at det er bedre at være fed og fysisk aktiv, end at være åleslank og passiv!.
tilføjet af

homogenisering

jeg ser nu ikke den store forskel på om fedtmolekylerne bliver mindre ved homogenisering eller i vores tarm. Både i homogeniseret mælk og uhomogeniseret mælk er fedtmolekylerne for store til at fordøje direkte, der skal derfor galdesyre til for at gøre fedtmolekylerne mindre, og skabe en vandopløselig overflade. Hvorefter enzymer sætter sig på overfladen af de små fedtmolekyler og begynde at spalte dem ned til enkelte dele af triglycerider. Herefter bliver det absorberet i tarmen, først gennem tarmen og derefter over i blodbanen.
Når mælkefedtet ikke er godt for blodkar og hjerte er skyldes det nærmere at det er mættet fedt. Og netop derfor bør man ikke drikke sødmælk og fløde på daglig basis, men primært, skummetmælk, kærnemælk og minimælk. Endvidere skal man heller ikke drikke mere end den ½ liter dagligt der anbefales. Sundhedsværdien i mælken ligger i mælkens calciumindhold - den calcium der er i mælk er lettere optagelig end den form der er i grøntsager.
Behovet for calcium vil blive dækket ved ½ liter mælk om dagen.
tilføjet af

Sojamælk

Jeg foretrækker sojamælk, da det er vegetabislk Det er desuden fri for "det dårlige" kolesterol. Det indeholder omkring 2 gram fedt pr. 100 gram,, hvilket er at foretrække. Efter min overbevisning er soyamælk (eller andre vegetabilske kilder) sundere end konventionelt komælk, da soyamælk som hovedregl er økologisk og frit for laktose.
Til Profeten - for at gøre rede på begreberne vegetar og veganer:
En vegetar spiser ikke noget, der har medført et dyrs død. F.eks. kød, fisk, fjerkræ og biprodukter som gelatine, shellak osv.
En veganer spiser ingen animalske produkter. Altså kød, fisk, fjerkræ, mejeriprodukter, æg og alle andre biprodukter af animalsk oprindelse.
Håber dette hjalp på forståelsen!?
tilføjet af

sludder?

"statistiken" siger således ikke en skid om dit påstand om mælken og homogeniseringens fare.
så profetere videre men prøv ikke argumentere for det duger dine kilder åbenbart ikke til
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.