7tilføjet af

Forlsag til hovedret?

Hej
Jeg kunne godt bruge nogle forslag til hvad jeg kan servere som hovedret til mine gæster næste weekend. Har bestemt forret og dessert, som er følgende:
Forret: Tortilla-rulle med røget laks, pesto, creme fraice og dild.
Dessert: Chokoladekage med is.
Jeg har ovevervejet en pastaret, men gæsterne drikker helst rødvin og passer dette godt til pastaret i ovn med f.eks. kalkun og bacon??
Håber I har nogle forslag.
V.h.
Trune
tilføjet af

Da jeg så...

...din forret, fik jeg lige pludselig lyst til lammekølle. Så det er mit forslag.
Passer jo også sig selv i ovnen oven på et fad skivede kartofler. Nemt. Lækkert.
tilføjet af

Sjovt nok...

..så fik jeg også lyst til lammekød...
Jeg vil dog lige nævne, at det næsten kun er i norden at hvid og rødvin er så skarpt delt op til menuerne.....du kan sagtens bruge en rødvin til det du allerde har bestemt ...men lad den være et par grader køligere end det vi normalt bruger....i syden er rødvin lidt køligere når den skænkes, og det smager faktisk godt.
tilføjet af

Vin, kvinder og sang.

HEJSA,"Trunte-pigen", menuen er på forhånd godkendt, måske Julie vil supplere med gode råd, med hensyn til chokoladekagen.
Men dine venner tager ikke fejl. Det er kun skandinaver, og Per Pallesen, der kan finde på at servere rødvin i stuetemperatur.
I Syden drikker vi den ved 14-16 grader. Prøv selv!
tilføjet af

Mmmmm.....Chokolade!

Profeten har (af og til...:-) ret!
Jeg er vild med mørk kvalitetschokolade, og chokoladekage er og bliver én af mine foretrukne desserter!
Senest da jeg stod med mel i håret - og bagte på en chokoladekage, var det efter Claus Meyer Nielsens opskrift - og hver en krumme blev spist!.......
Finder lige opskriften.............fra "Chokolade"

****************************************************

Chokoladekage med kardemomme og mokka
(6-8 personer)
150 g mørk chokolade
180 g smør
5 æg
200 g. melis
4 cl. kold stærk kaffe
2 tsk knust kardemomme
50 g hvedemel
50 g hvedemel
Forvarm ovnen til 175 grader.
Smør en springform på ca. 24 cm i diameter, drys den med mel og stil den til side.
Hak chokoladen groft, kom den i en skål sammen med smørret og smelt det hele i vandbad. - Rør jævnligt,
Pisk de hele æg med sukker i en stor skål over vandbad til de er luftige. Tag skålen op og pisk massen kold.
Pisk det smeltede chokolade/smør i. Tilsæt kaffen lidt ad gangen sammen med knust kardemomme.
Sigt hvedemel og kakopulver sammen i en skål.
Sigt derefter blandingen over i dejen og vend det i til den er ensartet.
Kom dejen i den smurte springform og bag kagen i 30-40 minutter.
Lad kagen køle af i formen.
****************************************************
Efterfølgende dryssede jeg med flormelis.
Prøv den! - Den er virkelig lækker!
Men jeg foretrækker den altså sammen med frisk frugt.(Appelsin og/eller mandarin- filéter)
Mange hilsner
JULIE......(Julemandens kone)
tilføjet af

Julie, du har reddet festen

Julie! - du har uden tvivl reddet festen, med dit seneste chokolade-indspark.
Faktisk vil jeg benytte lejligheden til at begå din opskrift, velvidende, jeg er født med en turbo-forbrænder - så jeg æder mig som en båndsav gennem buffeten, uden at tage på.
Og du har faktisk ret - både citrus/appelsin og nødder, integreres naturligt i chokolade.
Og lige på det rene julie! - er vi enige om at nægte, at indtage chokolade under 70% cacao!
Velbecome.
tilføjet af

God fest!

Jo, Svendsen!...
Vi ER HELT enige om, at kun den allerbedste chokolade er god nok til vore fintfølende smagsløg og maver.
Hvis du med det samme finder ærmeskånere og forklæde frem, kan du og dine gæster vist nå at nyde den til 12.afsnit af "KRØNIKEN".....;-)
Lad os høre om resultatet...med eller uden billeder!
tilføjet af

VIGTIGT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Der har indsneget sig en tastefejl i ingredienslisten!
Til allersidst skulle der selvfølgelig stå:
50 g. kakaopulver
(Kom til at skrive 50 g. hvedemel, 2 gange! - Sorry!)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.