8tilføjet af

oppustet mave

Overskriften siger vist sig selv. min mave er oppustet-meget endda. Jeg bliver tit spurgt om jeg er gravid. Jeg er ellers almindelig af bygning, men maven kan ligne en gravids i 9. måned.
Kender I til om det skal være noget mad, jeg skal holde mig fra, eller om der er noget mad der kan hjælpe på det. eller det simpelthen bare handler om at jeg skal ned på gulvet og lave mavebøjninger. Det går mig meget på fordi jeg altid er nødt til at gå i løst hængende bluser fordi min mave titter så meget frem og synes jeg er blevet spurgt til graviditet nok gange.
Håber I har ideer😖
tilføjet af

samme problem

Har præcis samme problem. Ligner også en gravid.Følger lige med om der er nogle gode råd. Ved selvfølgelig godt jeg mangler motion, men det kan da ikke kun være det.
tilføjet af

oppustet mave

som ofte skyldes luft og fedt. har du højst sansynligt fået på grund af uregelmæssige spisetider. det kan også være at du sluger for meget luft når du synker eller drikker.
tygger du tyggegummi???
det du skal starte med er at spise fornuftige fødevarer med flere fibre end fedt. spis små med ofte måltider.
desuden kan æblejuice skabe øget lufdannelse i maven..
endelig kan du være overfølsom for en bestemt fødevare.
prøv at skrive ned hvad du spiser for at finde ud af om du i perioder er mere plaget af maven, på den måde kan du få en fornemmelse af hvad du ikke skal spise/drikke.
har selv lidt oppustet mave, men det er kun hvis jeg drikker cola har jeg fundet ud af🙂
mavebøjninger er jo en god ide uanset hvad, jeg laver 20 om morgenen og 20 om aftenen. det er ik meget men det hjælper med at holde maven lidt nede😃
tilføjet af

Rigtig godt svar

Jeg lider også af oppustet mave engang i mellem.
Jeg har erfaret at f.eks tyggegummi er noget som min mave ikke længere tolererer.
tilføjet af

God Dansk Mad.

Hej ja jeg er også i besiddelse af sådan en vom, men det er på grund af rygestop, så der bliver kokkereret til den store guldmedalje i køknet, og så bliver det også til nogle øl i weekenden, men det er godt nok ireterne når der ryger en knap i de nye fløjlsbukser.
tilføjet af

gærmave? el. måske irritabel tyktarm?

Jeg har oz problemer med oppustet mave og bliver også af og til spurgt om jeg er gravid.
Jeg har fået konstateret irritabel tyktarm, hvor oppustethed er et af symptomerne. Man producerer samme mængde luft, men kan ikke komme af med det - det er en meget smertefuld tilstand. Er en lettelse når trykket letter. Især tyggegummi og kulsyre i drikke er slemme.
Andre gange er maven bare stor. Fx når det er menses-tid og efter et solidt måltid. Er ligesom om systemet bare ikke er så effektivt til at minske det hurtigt nok.
Der findes også noget der hedder gærmave - hvor maven så at sige gærer for meget. Fx hvis man spiser for meget gær i form af brød og for meget sukker. Løsningen skulle vist nok være dels at ændre kosten og dels af spise kaneltabletter. Der findes et håndkøbsmiddel der lever højt på at påstå at de kan afhjælpe det.
Men hvis der ikke er en medicinsk årsag, så prøv med noget mere motion. Det sætter gang i systemet og når der er mere bevægelse indvendigt😉 er det nemmere for luften at komme ud 😉😖🙂
tilføjet af

tak for svar

Det er dejligt der gang i debatten og jeg ikke er den eneste. Jeg vil ihvertfaæd prøve mig frem med nogle af forslagene. Jeg har nemlig også tit tænkt på om det var noget medtarmen, men er fordårlig til at komme til lægen, glemmer det. Men får ondt hver gang jeg trykker på maven.
Jeg er glad for sukker og har bestemt skåret ned på det forbrug på det seneste, jeg ryger heller ikke og har ikke gjort det, men men, det er nok god gammeldags motion der skal til. skal lige ud af starthullet, synes det er højt oppe 😉
Bliv endelig ved med at skrive jeres erfaringer [s]
tilføjet af

Kender det

Jep det kender jeg godt. Jeg har altid været på grensen af at være undervægtig (BMI omkring 18) men min mave ligner en der er gravid! Det er skide irriterende. Jeg spiser ikke tyggegummi, jeg ryger ikke, drikker ikke og jeg dyrker god aerobic 3 gange om ugen og derinde imellem går jeg ture og cykler. Alligevel ligner jeg altid en der er gravid. Kan godt se en gang i mellem at der en er nogle muskler men al den luft jeg har i maven (som jeg har bestemt mig for at det må være) overskygger min ellers fine mave. Jeg er ret sikker på at jeg har irriteret tyktarm men har heller aldrig fået det tjekket. Men i perioder hvor jeg ikke spiser ret meget forsvinder maven. Men jeg har ikke fundet noget der hjælper enddnu. Har hört noget om HUSK. Andre der har erfaring af HUSK? Og Aloe Vera juice skulle også kunne hjælpe.
tilføjet af

Symptomer på oppustet mave

Jeg har også lidt af oppustet mave. Oppustet mave kan skyldes irriteret tyktarm, dårlig fordøjelsesevne, overspisning og indtagelse af mad, der giver luft/gas i maven. Ifølge http://www.sundhedslex.dk/oppustet-mave.htm bør man gå til lægen, hvis man har haft oppustet mave i længere tid end 24 timer.Det virker som om, at du har haft oppustet mave i længere tid, så måske burde du opsøge læge. Det kan også tænkes, at din mave bare er uadstående, hvilket kan skyldes, at din mavesæk er udviddet. Spiser du meget?
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.