17tilføjet af

misbrug/brug?

Jeg er en gut på 20 år, som det seneste år har prøvet lidt forskelligt (speed og coke) det er sket ca. 1 gang i måneden, men de sidste par måneden har det kun være lidt coke en sjældent gang i mellem, da man hurtig mister lysten til speed på grund af de søvnløse nætter og deprimerende tømmermænd det giver... Ville bare høre andres mening om hvor "langt" ude man er? vi kan hurtig blive enige om at det ikke er smart, og at man burde lade være, men som med så mange andre ting (cigaretter og alkohol) gør man det alligevel..
tilføjet af

Et godt råd

lad helt være.....
Det er så forskelligt, om man kan blive ved med at tage det en gang om måneden eller om det bliver mere og mere.
Ok, hvis du har kunnet nøjes med det en gang om måneden i et år, så..... er du nok ikke i farezonen for at bruge det dagligt.
Men alligevel lad helt være..........
tilføjet af

Første tegn på afhængighed

"jeg er ikke afhængig. Jeg kan stoppe, hvis jeg har lyst" Hvis du har tænkt det, så er du på vej ind i en afhængighed. Så snart "stoppe" og "kan" komemr i samme sætning som stoffer, er der grundlag for at du kan udvikle et misbrug. Det har jeg lært af en narkoman og hendes kæreste, som underviser i misbrug, og jeg stoler på det.
tilføjet af

Der er forskel

på afhængighed af stoffer og cigaretter/alkohol.
Men det er ikke det, du spørger om; jeg mener du omgående bør kontakte misbrugcentre som anonymt kan give dig råd og vejledning til at stoppe - selv om det kun er engang om måneden.
Du har sikkert til bevidstløshed hørt om at det du gør er vejen frem til rigtig misbrug, hvilket åbenbart ikke har gjort indtryk på dig.
Det, der til gengæld bør gøre indtryk er at stofferne fratager dig din perception af livet og samfundet, de fratager dig empati og de fratager dig din fri vilje.
Er det et sådant liv du ønsker?
Held og lykke fremover.
Q10
tilføjet af

En sjælden gang imellem

Hvor tit er en sjælden gang i mellem?
Jeg synes du sku starte med at beslutte dig for, at du tager en pause fra div. stoffer, også de "mildere" som hash. Beslut dig for, at der skal gå mindst 3 måneder uden stoffer. Hvis det falder dig svært at overholde det, må du erkende, at du allerede har problemer med stoffer, og så må du søge professionel hjælp inden du kommer endnu længer ud.
Hvis du kan været clean i 3 måneder, er du forhåbentlig blevet så klar over, hvilket skidt stoffer er, at du helt kan holde dig fra det fremover!
Desuden må jeg advarer dig om, at du jo stoler fuldstændig på de personer, der producere stoffet. Hvordan kan du vide dig sikker på, at det ikke indeholder noget frygteligt skidt, der ændrer din personlighed, og får dig til at gøre frygtelige ting mod dine nærmeste - jeg taler her af erfaring fra nærmeste familie:(
Så kom ud af det mens du kan, og det kan ikke gå hurtigt nok!!!!!!
Knus herfra
tilføjet af

tak for jeres hurtige svar!

der blev spurgt til, hvor tit en sjældent gang i mellem er, det er en gang hver eller hver anden måned.. lige når man syntes der er en god lejlighed til det og ikke mindst om økonomien er til det, for det er satme ikke billigt! til det med at tage en pause med stoffer også de milde, er nok en meget smart ide, og kan lige informere om at jeg overhovedet ikke ryger hash længere, så det er ikke det der bliver noget problem..man kan nok hurtig blive enig om, at man bare aldrig skulle have prøvet det første gang, men det var der så mange grunde til at man blev fristet, som man så let bliver i min alder.- føler umiddelbart ikke selv det har været et problem indtil videre, det er ikke nogen jeg skænker en tanke i hverdagen, det er mere når man er til fest, og er i godt humør, at man kommer til at tænke på, at det egentlig kunne være meget sjovt med en lille en til næsen, som man siger, men det er nu ikke så slemt.. syntes trangen til en smøg, når man bliver fuld, er meget større på trods af, at jeg har været ikke ryger i 1½ år.. men tak for alle jeres svar, det var rart lige at høre andres syn på det..
tilføjet af

Hvad er det for noget vås..

Jeg er eks misbruger, har været clean nu i 1,6 år
Man er ikke afhæning af stofferne når man "kun" er på 1 gang i mdr'en, men man er afhæning af det sociale der foregår rundt om stofferne...
Coke har den fantastiske egenskab at man kan risikere at blive steril af det, blive kronisk paranoid og så blir man pisse hurtig afhæning af det dvs man kan ikke få nok og det blir hurtigt til hver weekend derefter forlænger man lige sin weekend med et par dage og vupti så er man på hver dag... og til sidst men ikke mindst..
DU BLIR FATTIG... RØV HAMRENDE FATTIG...
Derefter starter du lidt små salg af stoffet og vupti der står politiet og så er du først på den...

husk på for hver 100 gr de har på dig, ligger der en billet til dig på 1 fucking år....

Stay out.. mit råd efter et liv i helvede STAY OUT...

Venligst Mig..
tilføjet af

Lidt sent svar...

Det kommer os an på hvem du er og hvilken psyke du har. Ikke alle blir afhængig hurtigt. Har selv prøvet cola nogen gange dette stof siger mig faktisk ikk ret meget.
Havde for få år tilbage et par perioder hvor jeg tog mange stoffer. Den første bestod af speed hver weekend i et pænt stykke tid. Så holdte jeg en pause på ca 3 måneder pga jeg skulle op til en prøve i en sportsgren. Så gik jeg igang igen med snusen, og efter kort tid begyndte jeg at tage piller. Hver weekend. Gerne både fredag lørdag og søndag. Kørte altid i min bil ud til diverse steder hvor jeg nu skulle sidde og være blæst. Min bil gik så uheldigvis i stykker nytårsaften for næsten 2 år siden, så jeg kunne ikk rigtig komme nogen steder. På den måde stoppede jeg faktisk med stofferne uden at have de vilde abstinenser. Lidt mærkeligt var det da de første tre uger, men har da vænet mig til det.
Det jeg vil sige er, at du behøver ikk nødvendigvis have et problem selvom du tager stoffer en gang om måneden, eller hver weekend for den sags skyld.
I år har jeg "kun" taget noget to gange hvis vi tæller nytårsaften med.
Men at det er noget rigtig lort som ødelægger er vi helt enige om ;-)
tilføjet af

Et hård og kontant svar

Stop mens du er levende. Livet er alt for kostbart til at lave forsøg med det.
Jeg håber af hele mit hjerte at det lykkes for dig at stoppe før det er for sent.
tilføjet af

Utroligt

Hej mester jeg fester også rigtigt meget hver weekend fredag og lørdag jeg har da røget en del hash sammen med vennerne og det startede på efterskolen self gør det sq tit sådan noget. Jeg ryger hash meget sjældet nu et par gange om året da det ikke siger mig så meget drikker hellere bajere. Stort set alle mine venner tager stoffer i weekenden mest Amf de styre det fint i weekenden og har de gjort i lang tid og gør de alle sammen. Det er helt vildt så mange der tager stoffer af de unge nu til dags vil se de fester jeg går til tager det halve af dem stoffer i weekenden. Ingen gør i hverdagen. Mener ikke du har noget problem med du gør det engang imellem! Jeg har endnu ikke taget noget da jeg ikke rigtigt tør men det kommer måske men vil helst lade være self. Men nu hvor jeg bliver 18 tager vi jo til techno fester i tyskland og holland så ved ik om jeg kan lade være. Dette er bare min mening, det bedste er helt klart at lade være men tror ik der sker det store ved du gør det engang imellem det gør det halve af alle unge danske mennesker vil jeg mene.
tilføjet af

Sommerblomst65

Så lige at du spurgte til coke og fik lige sådan lyst til at sige til dig at bla kokain er meget hurtigt vanedannende der skal ikke mange gange til før du sidder i fælden og vil ha mere.. syntes du skulle prøve at søge under en misbrugs forsker der hedder Henrik Rindom der er helt sikkert nogle svar du kan bruge..
Men mit råd til dig er : Lad vær hold fingerne fra alt det lort, for en ting er sikkert dit liv blir et helved for overlevelse hvis du først blir afhængig og tro mig jeg kender godt den med ja ja jeg har styr på den.... nej der er og blir ikke styr på en skuid , det blir stoffet der får styr på dig... pas på dig det er du værd..
tilføjet af

Hjælp mig med at komme ud af mit misbrug?

Jeg er en ung fyr på 19 år. Jeg har prøvet stort set næsten alt (hash, ecstasy, amfetamin, coke, svampe/LSD. Inden mit misbrug startede var jeg bare en frisk og charmerende fyr, men for li godt et år siden vendte hele mit liv på hovedet. En weekend i marts 2006 skulle jeg til en fest hos nogle af mine venner. Så var der en af mine venner der tilbød mig at prøve at ryge hash, og jeg sagde jo ja til at ville prøve det for vidste jo ikke noget om stoffer. I de efterfølgende weekender stod den på at ryge hash. Men det var ikke nok for mig så ville prøve noget der var lidt sjovere, så fik nogle ecstasy piller, og så det stod på gange men heller ikke det var nok for mig, skulle da prøve noget der var endnu vildere. Så prøvede jeg amfetamin (det stof som jeg har vært mest afhængig af) og det var jo bare som at være i den syvende himmel når jeg tog det, intet kunne stoppe mig troed at jeg kunne klare alt. Men det var jo ikke nok for mig så jeg skulle os li prøve coke, tros den dyrer pris og den utrolige kortvarrige rus nød jeg alligevel at ta stoffet, det stod så kun på i to weekender. Det sidste og det mest sygeste og vildeste jeg har prøvet er LSD, denne gang var det så svampe. Men det skulle jeg aldrig have taget for det er virkelig skræmmende at hører lyde og se ting som ikk er der. Mit misbrug har stået på i et år nu, og det er nok for mig nu kan simpenthel ikke klarer det mere, har en kæreste som jeg elsker utrolig meget højt af hele mit hjerte, og vil ikke miste hende på grund af alt det lort jeg har lavet og vært inde i, hun fortjener ikke at have en som mig der laver sådan noget lort vil bare gerne have mit liv rigtige liv tilbage igen, vil gøre alt for at komme ud af det her miljø. Alt hvad mit hjerte kan klarer,
tilføjet af

løb-- alt hvad du kan!

der er desværre kun en måde at slippe ud af den situation du sidder i og det er at flytte!- væk fra dine sociale kredse. så tag et valg og start på en frisk et nyt sted og vælg så at se dine gamle kamarater når du selv har lyst til og ikke fordi du kun har dem!
brug din tid fornuftigt- du har kun et liv!
k
tilføjet af

Ej nu stopper i

Kom i behandling med dig, det der tager overhånd for dig på et eller andet tidspunkt, man kan jo allerede høre undskyldningerne og din beskyttelse af stofferne fra både dig og de andre. De er ikke det værd, det du har brug for er et smut i behandling og få lidt terapi der kan få dig til at se hvad det er du bøvler med som du åbenbart skjuler med stofferne.
Når du sidder om et år og er gået ned på en depression "bare fordi du havde taget det 1 gang om måneden" så bliver det hurtigt alvor og udvikler sig hurtigere til mere end " en gang i måneden", og når det psykiske er begyndt at krakelere så bliver det endnu hårdere at komme ud af!
tilføjet af

nå ja

Rigtig smart bare at flytte væk fra det hele, hvad med at få kigget på de ting der gør man tager stoffer? Flygte? er det ikke det man gør i stofferne?
Det er fint nok at flytte, men der ligger altid et eller andet til grund for ens misbrug
tilføjet af

Hej

Nu ved jeg ikke hvor du bor, men gå ind på dgs og søg på misbrug i dit område, og tag kontakt, i danmark har vi 14.dages behandlings garanti som betyder at inden for 14dage efter du har søgt behandling skal der være en plan klar og et evt behandlingssted, kom afsted og giv det en chance, du vil aldrig nogensinde fortryde det.
tilføjet af

Den sædvanlige smøre:)

De fleste misbruger betegner dem selv som brugere, og ikke misbrugere, men trods alle de negative konsekvenser af at være fucked gør du det alligevel, det er i mine øjne nok til at være misbruger, som jeg iøvrigt ville kalde alle der gentagne har taget amfetamin, hash u name it, selv mange helt unge i 15-16 års alderen er godt på vej ind i et alkoholsmisbrug når de drikker sig så lamme at de faktisk ikke ved hvad der sker omkring dem, på trods af det sker det fredag og lørdag hver weekend
tilføjet af

svar

jeg har ikke været så langt ude, men jeg har prøvet det meste. jeg er meget enig i det du siger og jeg vil gerne vide hvorfor du har prøvet det?? jeg prøvede det på grund af at min mor var meget efter mig og jeg ville trodse hende. det var da jeg var 18.. nu er jeg også 20 og fortryder det hele..
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.