1tilføjet af

Den danske rekord i ti-kamp?

Hej
Af uransagelige grunde sad jeg lige og kom i tanker om Bo Warming 😃 ) og hans danske rekord i ti-kamp, og måtte lige google efter om den var blevet slået siden. Det er den så ikke.
Det er så også en ret heftig rekord af en dansk atletikudøver, vil jeg sige:
Lars Warming
Personlig rekordserie i tikamp (7.994point)

19. juni 1988 i Götzis i Østrig.
1. dagen
100 meter – 10,82 sekund
Længdespring – 7,44 meter
Kuglestød – 14,21 meter
Højdespring – 2,00 meter
400 meter – 47,76 sekund
2. dagen
110 meter hækkeløb – 14,34 sekund
Diskoskast – 46,54 meter
Stangspring – 4,80 meter
Spydkast – 56,43 meter
1500 meter – 4.17,32 minut
Det er godtnok en hård nyser, men alligevel undrer det mig, at den danske rekord stadig står, her over 25 år senere.
Sidst jeg interesserede mig for danskere i Ti-kamp var netop omkring den tid med Lars Warming, monopolTV og "alle" (i hvert fald atletikinteresserede) fulgte intenst med stjernerne Daley Thompson og Jürgen Hingsen, men jeg har ikke fulgt så meget med efterfølgende.
Hvordan går det de danske ti-kæmpere idag?
Bi-spørgsmål:
Er der egentlig kommet flere, eller er der færre atletikstadions idag, end for 25 år siden?
Kommentar:
Selv var jeg dengang så heldig, at min egen skole brugte det lokale fodboldstadions atletikanlæg med den klassiske 400m cindersbane. Denne cindersbane har nu måttet lade livet til fordel for flere fodboldtilskuere, der åbenbart skal tættere på grønsværen, og i stedet måtte atletikken flytte til fjerne gemakker et afsides sted udenfor byen til et "rent" atletikstadion, men med langt dårligere tilskuerfacilititer.
Sådan er det desværre også gået sådan i mange andre byer, hvor der ellers kunne have været grobund for en videreudvikling af atletikkens verden, der tidligere var en skoleidræt, men nu har måttet lade livet i de fleste folkeskoler til rendyrket holdsport. Det synes jeg er meget synd.
tilføjet af

Den danske rekord i ti-kamp?

Hm, det lader jo efterhånden til at mændendes tikamp er ved at blive faset helt ud af dansk atletik....
Det er svært bare at finde resultater for herreseniorklasserne indenfor de sidste par år, og i stedet for at det, som før i tiden, er en del af DM i atletik, er der nu særskildte mesterskaber med titlen "DM i mangekamp". Jeg kan så forstå, at det har foregået i Herning i år, men bare at udvinde resultater er lidt en "mangekamp" i sig selv!
Bare beskrivelsen til årets mesterskaber tyder desværre på, at disciplinen slet ikke har samme prestige som under Lars Warmings dage:
Weekenden 10.-11.aug. afholdes der DM i Mangekamp på Herning Atletikstadion med HGF Atletik/Motion som arrangører, og det tegner til at blive et spændende mesterskab.
Størst interesse samler der sig om kvindernes 7-kamp, hvor den forsvarende mester Tine Bach Ejlersen fra Århus 1900 går efter at sætte ny dansk rekord. Den tilhører Dorte Klein fra Esbjerg og stammer helt tilbage fra 1983 og lyder på 5722 point. Tines årsbedste lyder på 5528 point, så der skal 200 point flere til for at sætte rekord. Og der er ingen tvivl om, at Tine kan gøre det, hvis alt flasker sig. I vinter lykkedes det hende at sætte dansk rekord i den indendørs mangekamp, en 5-kamp, og nu er det så den udendørs 7-kamp, det gælder. Og da Tine er tilbage på den atletikbane, hvor hun begyndte sin karriere, er der ingen tvivl om, at hun vil gøre sit yderste for at det skal lykkes. Og hun skal nok blive presset, da hun får rigtig god konkurrence af en islandsk deltager, Sveinbjörg Zophoniasdottir, som kommer med et årsbedste på 5435 point.
Og mændene skal jo igennem 10 øvelser, før de kan sikre sig titlen, og den er der konkurrence om, selv om deltagerne ikke helt har kvindernes niveau, endnu i hvert fald. Der kæmpes også i ungdomsrækkerne, og der er ingen tvivl om, at alle vil gøre deres bedste.

http://hgf-am.dk/blog/2013/8/8/nyt-om-dm-mangekamp-2013
Fint nok, at der har været noget at kæmpe om for damerne (er stadig ikke lykkedes mig at google mig frem til resultaterne i de enkelte discipliner!), men er da trist at det for herrernes vedkommende og deres tikamp nærmest er at betragte som et sidearrangement, der som det ser ud til foregår nærmest på motionsbasis.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.