4tilføjet af

Nem og billig mad...

Vi står og skal til noget komsammen, hvor vi hver især skal have en ret med, som dækker det antal personer som vi kommer. Det er så meningen, at retten skal på et fællesbord og så spiser man så ellers bare. Men jeg er helt tom for ideer. Da jeg ikke har oceaner af tid skal det helst være noget nemt......nogen forslag?🙂🙂🙂
tilføjet af

Chili con carne

Lav den aftenen før, det bliver den endnu bedre af..
tilføjet af

Slet ikke noget hint

Skal det være fisk? Kødret eller en tilbehørsting? Til hvor mange personer?
Hvis det skal være fisk kan du lave et fad med først dampe de fiskefiletter lagt ovenpå. Tag en dåse ananas og hæld siruppen i en gryde. Opblød et passende antal husblas. Smelt husblas i vandbad og hæld det i ananassiruppen.
Fordel anansstykkerne på fisken, hæld sirup over og lad det hele afkøle. Pynt med en god klat Thousind Island dressing og en bunke rejer.
Kylling og æg i butterdejspakker til 6 personer
1200 g. kylling
6 æg
250 g. champignon i skiver
2 spsk. smør
4 spsk. friskhakket persille
salt/peber
6 plader butterdej
1 tsk. rosmarin
1 spsk. friskrevet parmesan
1 æg til pensling
Fremgangsmåde:
Kog kyllingen mør i letsaltet vand, 45-60 minutter.
Det kan evt. gøres dagen før.
Pluk kyllingen og riv kødet i strimler.
Kog de 6 af æggene 8-10 minutter.
Pil æggene.
Svits champignonskiverne 4-5 minutter i smør og bland dem med den hakkede persille. Drys med salt og peber.

Rul butterdejspladerne ud til 6 kvadrater på ca. 20x20 cm.
Fordel champignon, kylling og de hele kogte æg på midten af pladerne. Fold dejen ind over fyldet fra alle sider og læg pakkerne på bagepapir med sammenføjningen nedad.
Skær 2-3 ridser med en skarp kniv og pensl med det sidste æg. Drys rosmarin og parmesan over og bag pakkerne gyldne og sprøde, ca 20 minutter 200 grader.
Skær dem midt over lige før serveringen, så man ser ægget indeni. Pakkerne smager dejligt både varme og kolde
Tilbehør kan være en grøn kartoffelsalat.
Lav en salat du æææælsker. Brug evt babyspinat. Skiv kolde kogte kartofler i. Lav en dressing af olie/eddike, dijonsennep og hæld over. Drys med friske krydderureter - hvis du har eller hakket - gerne bredbladet persille.
tilføjet af

Leverpostej og brød

evt. en pakke sky til, hvis det skal være rigtig fint, men ikke noget krav.
tilføjet af

kinesisk

Prøv med kinesiske sisau frikadeller også med nogle oste kartofler til, hvis du vil bruge denne ret så skriv venligst tilbage og så får du opskriften af mig...
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.