3tilføjet af

kvinden og aben

Hej folkens..
jeg er ny bruger her, så dette er mit første indlæg.
Jeg søger nogen som har læst Peter Høegs roman "Kvinden og aben", og som har nogen tips og måske nogen gode notater.. det ville være rigtig dejligt med en god debat om romanen..
f.eks. hvad er abens rolle i romanen?
jeg går i 3.g og skal i næste uge skrive min 3.g opgave om Peter Høegs forfatterskab med kvinden og aben som hovedetema..
håber virkeligt nogen er med på lidt roman snak...
tilføjet af

Halloooooo

Folkens er her slet ingen som har læst denne udmærkede roman?
tilføjet af

Jo, jeg har læst den

Men det er nogle år siden. Du lægger op til en snak om den, og så meget kan jeg ikke huske tror jeg.
Jeg læste den fordi jeg havde læst "Frk Smillas fornemmelse for sne"..og jeg var ret verrasket over at de var så forskellige de to romaner.
Kvinden og aben er MEGET symbolsk, og jeg følte faktisk at kvindens forhold til aben var lidt ulækkert. De flytter sammen og bliver elskere i den der indhegning...det kan jeg altså ikke rigtig have! Men efterhånden fik jeg mere og mere sympati for aben...og jeg kan huske den endte lidt i et antiklimaks...en grå og kedelig slutning...ikke fordi det er en kedelig historie...men det var bare ikke la grande finale...fes mere ud i ingenting.
Bogen er ikke i sig selv så briliant som "Frk. Smilla..."...men P.H. skriver godt og mestrer det symbolske....jeg kan huske jeg fik den idé, mens jeg læste bogen, at vende kønnene om...sådan at hun i virkeligheden var en mand og aben hunhøn...der var nogle ting jeg fik til at stemme bedre, og det var måske også meningen med hele bogen, at det hele skule vendes om...men jeg kan altså ikke huske det i detaljer....
Det er derfor jeg ikke har skrevet noget til dig...så godt dit indlæg for et stykke tid siden. Men jeg synes jo ikke jeg kan give dig modspil nok til at det kan matche en afsluttende opgave..såååhhh jeg håber det her var lidt, selvom det ikke så meget.
Held og lykke med opgaven....;o)
tilføjet af

Nu er din opgave forhåbentlig skrevet

... så jeg ikke kan lede dig på vildspor :-)
Peter Høeg er en spændende forfatter, og man ved aldrig, hvad man får i hans næste bog. Men indtil nu er jeg aldrig blevet skuffet.
Jeg har læst "Kvinden og aben" for nogle år siden, og jeg har ingen notater om dem :-) Men som jeg husker den, er den lidt dobbelt.
1. Aben har (min fortolkning, husk lige det) lidt af den samme rolle som Heathcliff i "Stormfulde højder" af Emily Bronte: den mørke, farlige vilde, som det etablerede samfund ikke forstår, men som virker dragende på kvinden. Der er måske 3 % mere mand i ham end i dem, hun ellers kender til, og det er rigeligt til, at han er "drømmen".
2. Det uciviliserede samfund støder sammen med den europæiske kultur, og den europæiske kultur forsøger at underkaste "det fremmede", dels af angst, dels af misforstået selvforherligelse.
Det er vanskeligt at se, hvordan det skulle kunne føre frem til en "happy ending".
Bogen kunne faktisk godt anvendes som et indlæg i dagens integrations-debat, hvis ikke det var fordi den skal fortolkes, og derfor ville dens pointer ikke kunne trænge igennem de forhærdede fronter og den skyttegravskrig, vi oplever i dag.
Hvis du er kommet igennem din opgave, ville det faktisk interessere mig at høre din fortolkning :-)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.