6tilføjet af

gammel bord

vi har et gammelt spisebord fra ca (eget geat)1937.Det er lakeret brunt og det er oprindeligt tungt egetrae.Kan jeg tage lakken af og saa simpelthen male(sprøte male)bordet hvidt,eller hvad? skal al lakken af,eller kan man male noget ovenpaa? Tak for svar.
tilføjet af

Du beskriver ikke bordet ret meget

- man at du tror det er fra sidst i 30´erne, får mig til at tænke på, om det er et af dem med "kugleben" og kraftige "tværbjælker" mellem benene? For så skal du passe lidt på. Bordpladen kan sagtens være fineret og begynder du at afsyre den bobler og sprækker den. Jeg tror iøvrigt at de borde er både bejset og lakerede.
- Hvorom alting er; hvis det er sådan et bord og det skal sprøjtemales, så ville jeg nok affedte det for møbelpolish, give det hæftegrund og så male det.
tilføjet af

Beskrivelsen ganske udmærket.

Vask bordet i grundrens rigtig godt.
Når det er helt tørt(ca 2 døgn),det skal stå et tørt sted,sliber du det med sandpapir af den fineste slags godt og grundig.Husk at der ikke må sidde rester af nogen art på bordet.Vask bordet igen,lad det tørre,og derefter kan du staret med at grundmale bordet og ben,også det skal være helt tørt inden du begunder at male med træmaling.Du kan godt sprøjte male bordet,det er nemmere og mere hurtig.Jeg ville male bordet 3 gange,så er du sikker på at det er gjort grundig og godt.Uanset om du skal have mat eller blank bord,så gør det 3 gange.Held og lykke med det..
tilføjet af

bord

hejsa Dulkis. Jeg tror du har set mit bord,for det er lige nøjagtig som du beskriver det! Det har baade kugleben og tvaerbjaelker.Tror du at det kan betale sig at gaa igang,det lyder som et stort arbejde? Sagen er,at vi har en lillebitte spisestue lige ved siden af køkkenet(lige faaet helt nyt køkken) og det er super sveart at faa et bord som passer til strørrelsen.Bordet vi har,har det rigtige størrelse,men jeg har sandt at sige aldrig set saa grimt et bord! Jeg har opgivet at finde et lille bord til fire personer(plus udtraek til seks/otte personer)derfor taenkte jeg om man istedet skulle prøve at male det o.s.v.
tilføjet af

bord part 2

Tak for svar.Bordet er faktisk som Dulkis har beskrevet og jeg taenker blot om det kan svare sig at gaa i gang med at male det.Maaske man kunne faa nogle proffesionelle til at gøre det? og spørgsmaalet er jo,om resultatet ville blive paent nok. Tak for svar og hvis vi beslutter os til at gaa igang,vil jeg da lige printe dit svar.
tilføjet af

Få en sprøjtemaler

- på opgaven. Jeg har fået lavet flere ting på den måde og det har været i orden. Men det er en god ide at rense det af selv og bare sende det til lakering.
Er det egentlig ikke også "udtræk"?
tilføjet af

bord part 3

jo bordet har udtraek i begge ender og jeg tror at en sprøjtemaler vil komme paa tale.Tak for svaret.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.