7tilføjet af

Haves Oksegrydesteg på 2 kilo - hjælp ønskes

Jeg har en oksegrydesteg på ca. 2 kilo som jeg skal lave i morgen (lørdag 26/5)men jeg er lidt i tvivl om fremgangsmåden. Har søgt på nettet, men nogle siger den skal ha' 4 timer i en gryde - detlyder lidt vildt. Jeg er åben for gode tips.
Please hjælp.
Go'weekend.
tilføjet af

Nam nam

Varm noget olie i en stor tykbundet gryde med lidt hvidløg. Brun stegen på begge sider. Hæld 1½-2 dl. øl og kogende vand ved så det lige netop dækker. Skum omhyggeligt af. laurbærblade, merian, basilikum og evt. hele nelliker. Dæmp varmen og læg låg på gryden. Lad kødet simre ved svag varme i 2-3 timer, afhængigt af dets tykkelse.
Skræl kartofler og gulerødder. Skær kartoflerne i kvarte. Halver gulerødderne og skær dem i kvarte på langs. Læg urterne i gryden ca. 1 time før kødet er mørt. Tilsæt evt. mere væde.
Servering: Tag kødet op og skær det i tynde skiver. Anret det på et varmt fad. Læg kartofler og gulerødder udenom. Si saucen, og tilsæt evt. fløde/mælk/kulør hvis ønskeligt og server den til .
Mmm
tilføjet af

nu er jeg jo gastronom og jeg plejer

brun stegen af i en gryde på alle sider så lukker du kødsaften inde og så hælder du (nu er den jo stor) en halv flaske rødvin ned til den det lader du den stå og boble i en times tid så dækker du den med vand helt(altså oven i røvinen) og lader den boble i det i yderlige 1½ timnes tid
så har du noget at lave sovs af også eller sauce
tilføjet af

prøv

at tilsætte et løg delt i to samt et par laurbær, det giver en fantastisk smag.
tilføjet af

Steg i gryde

Det er bare at brune stegen i gryde, og hæld vand ved så den er halvt dækket bagefter. Put gerne nogle hele gulerødder og hele pillede løg i vandet. Tilsæt lidt kulør, det er med til at give stegen en attraktiv farve, og ikke den kedelige grå. Man kan sprøjte stegen med stegeskyen, det gør man for at den ikke bliver tør. 3-4 timer for meget lavt blus er ikke for meget.
tilføjet af

Det lyder ikke helt åndsvagt

- en gammeldags oksesteg skal jo helst være meget mør, men lad være med at lade varmen være for høj. Den skal småsimre.
- Om den skal i rødvin eller mørkt øl er jo en smagssag, og kan så ganske afhænge af hvilket tilbehør du foretrækker og hvad du har lyst til at drikke til. Drik rødvin til rødvinssaucen og nogle rigtig gode mørke øl til, hvis du laver den til en "høkergryde". og der er så mange at vælge mellem nu.
- Hvis jeg skulle lave den med øl ville jeg brune den på begge sider, som andre også har skrevet og udover øllet tilsætte et par porrer, en gulerod og et stor løg del i to eller fire samt 4 laurbærblade.
- Hertil ville jeg byde nye kartofler med skræl vendt hurtigt i smør og drysset med finthakket persille, let kogte nye gulerødder, glasserede løg og syltede asier og råsyltet agurkesalat
- Skulle det være med rødvin ville jeg bruge samme fremgangsmåde, men til sætte nogle hele fed hvidløg, frisk oregano, lidt frisk gerne bredbladet persille og saften af to eller tre store appelsiner, så ville jeg nok ofre et par glas portvin, når jeg smager sovsen til.
- Hertil ville jeg servere nye kartofler med skræl
- og en salat af 1 bdt. marinerede grønne asparges, skåret i 3 cm længde med 10 sorte oliven, 10 cherrytomater skåret i i halve drysset let med parmasan samt måske eller
- en italiensk appelsinsalat af 2 appelsiner - 1 spsk. rosiner - 8 sorte oliven - 1 spsk. frisk hakket mynte - 2 spsk. god olivenolie 1 spsk portvin og saften af en halv limefrugt og til sidst en håndfuld babyleaves.
- lidt godt italiensk brød (måske hjemmebagt) med en god (rigtig god) olivenolie til at dyppe i.
tilføjet af

Må jeg lige sige...

Wauv...Tusind tak for responsen. Det blev en god steg. Jeg er stadigvæk mæt. *GG*
tilføjet af

grydesteg

Det er ikke helt vildt med 4 timer, men du skal selvfølgelig mærke på den ind imellem.
Jeg er faktisk ved at lave en lige nu, og indtil videre har den stået og simret i 3 timer.
Den skal have lidt mere. Den kan også hvile lidt og så simre videre.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.