11tilføjet af

Er hjernen en muskel?

Ok, nu kan jeg ikke sove.... Er rystet i min barnetro.
To debattøre har her til aften fortalt mig, at hjernen er en muskel.
I min verden bestod den kort fortalt af fedtvæv, en hulens masse nervebaner, væskefyldte hulrum, arterier, hinder, kirtler og celler...altsammen opdelt i sirlig orden med fine navne til de forskellige opgaver, den varetager.
Er der nogen der har et link der kan af- eller bekræfte at hjernen er en muskel?
...mee:-) Hvis hjerne nu kører på højtryk*gg*
tilføjet af

hjernens tonus???

...hej mee;)
jeg har da altid fået af vide at hjernen netop ikke er en muskel. Opbygget ganske som du fortæller. Jeg er med på sidelinien...vil gerne se de svar du får.
Skal ind og sove - kan du sove dejligt, når du kommer dertil :)
Annie :)))
tilføjet af

Rigtige svar

Hejsa,
Jeg er medicinstuderende, og jeg kan fortælle dig, at hjernen ikke er en muskel!
Hjernen indeholder nervevæv. Hvis den skulle have været en muskel, så skulle den have bestået af én af de 3 muskelvæv der findes, men det gør den ikke.
Derimod består hjernen af nervebaner, hinder, centre/kerner, hulrum, nerver, blodkar osv. (som du også selv nævner).
Håber det var til nogen hjælp :-)
Hilsen
Suriyan
tilføjet af

Hvis hjerne ?

Det er ikke helt ligegyldigt hvis jeg skal slå det op i sjoverhåndbogen..?
Der findes både de hjemløse, snylterne,de tomme, de overfyldte, kasserede, ubrugte, røde, lukkede og dem under farligt affald, men ikke om jeg kan finde noget under muskler.
Hjernen er ikke en muskel, bare noget blæver der lader sig styre af basale behov,,, lidt som budding på en tallerken, uden kraniet eller skalllen omkring,, ville den flyde ud og være... blæver uden skal..
Damm, en dårlig forklaring, jeg går i seng inden jeg skal op igen... jeg ringer lige til Madsen imorgen,,,, du ved hjerne madsen, ik?...... Slut ;-))
tilføjet af

Hjernen

Hjernen er hos de fleste mennesker et religiøst tomrum. Dette tomrum benyttes ofte til opbevaring af alkohol og euforiserende stoffer.
Nej, hjernen er ikke en muskel, og mennesker som nikker hinanden skaller lægger ikke hjerne som andre lægger arm.
tilføjet af

Tror at de mener...

Kan de mene at hjernen er som en muskel?
På det sæt, at jo mere du bruger (træner) den jo bedre har den det? I så fald har de ret.
God Jul, ffs
tilføjet af

Hjernegymnastik

Hjernen er en muskel, for man skal bruge hjernen for at få rynker i panden.
tilføjet af

ok så dvs. :

at den er ikke en muskel, men man omtaler den tit som en muskel, fordi man metaforisk set kan optræne den på samme måde som en muskel ?
tilføjet af

nej...

Hejsa,
Nej, man kan ikke optræne den som en muskel. Man kan jo ikke lave øvelser med en hjerne, så den kan blive større og kraftigere.
Hjernen indsamler alle vores sanser, impulser osv, forarbejder de millioner af data som kommer ind via nervebanerne, synet og hørelsen osv, og finder løsninger på hvordan kroppen skal reagere, med hvilken kraft musklerne skal styres osv., og sender sender via nervesystemet info til muskler, kirtler osv.
Hjernen består af nerveceller med aksoner, dendritter osv. Den er derfor både opbygningsmæssigt og funktionsmæssigt forskellig fra muskler.
Hjernen styrer musklerne, kirtlerne osv via nervebanerne. Det er ikke noget en muskel kan :-)
tilføjet af

hehe

tror din kommentar var ment for sjov. Den muskel man bruger for at få rynker i panden hedder Venter frontalis m. occipitalis.
hilsen
Suriyan
tilføjet af

Tja hjernens substans og status?

Nok er det ikke en muskel, men hos nogle har den dog en adfærd, der intekeltuel ligner et lig, som en del bærer rundt på mellem ørerne.
Men ellers består den af væv med neurale biokemiske netværk, med miliarder af nerveceller, hvoraf kun en beskeden del anvendes i varierende grad. };o)
tilføjet af

Ha, ha...jeg er kloge-åge:-)

Mange tak for jeres svar. Hmmm, jeg var også 75% sikker på, at jeg havde ret. Men ville heller undersøge det før, jeg gjorde mig selv til grin ved at påstå noget, der ikke passer.
...det har jeg ikke gjort siden jeg som 23 årig insisterede på at Colombia lå i Afrika overfor 28 medstuderende på voksen-HG...pinligt at opdage at det bare var børnelogik jeg lå inde med og ikke viden. Jeg havde tænkt Colombia=kaffe=afrikansk dame på posen:-(
Tak for svar alle sammen...mee:-)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.