2tilføjet af

Min lille oliven.

Min mand har købt mig et lille oliven træ. Nogle der kan fortælle mig hvordan jeg passer det bedst? Har kun kunne finder sider med pasning af store træer. :)
tilføjet af

Mon ikke ....

.... at et lille træ skal passes ligesom et stort?? Jeg har en idé om at det skal have moderat med vand og gødning, men at det vigigste for dens vækst og trivsel er beskæringen, således at der kommer nye skud i højden. Vildskud på stammen skal nok tages af jævnligt. Vil du have frugter på det en dag, så anbefales det (ihvertfald for større træer) at klippe dem i midten, så der opstår et luftrum i midten af træet. I Frankrig siger man, at der skal kunne flyve en lille fugl rundt i midten af træet.
Hvor stor er det nu? Oliventræet er en sej plante. De kan virkelig blive ældgamle, og smukke er de!
Held og lykke med dit nye "plejebarn"
vh
Michelangelo :)
tilføjet af

det er vel omkring.....

... 30cm højt. Det har fået lidt ivrigt med vand desværre (2 gange om ugen) hvilket i denne priode er alt for meget så den har tabt mange af sine blade. Man må prøve sig lidt frem. Meget let at se hvornår man gør det forkert. :)
Nu er jeg helt ny inden for det her. Hvordan og hvor ofte skal den beskæres?
Den har skudt nogle grene ret vildt ud til siden og op (ser lidt voldsomt ud). Må jeg klippe dem af? Håbede jo nok at den ville gro lidt i brede mere end blot enkelte grene, og de fleste buske, træer m.m skal jo tage i toppen for at kunne få lov at vokse ud i siderne. :)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.