2tilføjet af

min far skriver breve til statsamtet

Har brug for kommentarer til følgende :
Hvad ville i tænke / føle / opfatte hvis i modtog brev fra statsamtet med ansøgning om fælles forældremyndighed og andre ændringer til frit samvær med 7 årig søn når samværsforælderen har mulighed for det og ikke fast, og så ser at håndskriften stammer fra jeres egen far ?
Lyder det forvirrende så forklarer jeg lige her:
Min såkaldte far og min søns far har kontakt til hinanden.
Jeg fraskrev mig al kontakt til min far for flere år siden da jeg ikke kan udholde at være sammen med ham.
Han har igennem hele mit liv udøvet forskellige former for psykiske men´,på både mig og mine andre søskende og mor, og jeg fandt ud af at det eneste der hjalp mig, var at holde afstand.Og jeg er bekymret over at min søns far har kontakten til min far, når han er sammen med min/vores søn, men det kan jeg jo ikke gøre noget ved!!!!
Min søns far har ikke tidligere søgt fælles forældremyndighed og det har været svært at fastholde ham i de aftaler der tidligere har været indgået pga hans arbejde.
Jeg er flere gange blevet kaldt i amtet fordi han ville have ændringer der tilgodeser hans muligheder for samvær.
Nu modtager jeg så endnu et brev hvor der søges om fælles forældremyndighed og at min søns far åbenbart vil ha stadfæstet at han kan se sin søn når hans arbejde gør det muligt. dvs med uregelmæssige turnusser på 3- 4- 5 ugers mellemrum og før en weekend med sin søn kan komme på tale. Altså med andre ord, at han kan komme og gå som det nu passer ind i hans liv.Og det har han jo hele tiden gjort selvom aftalerne i amtet og det han tidligere har bedt om, ikke er blevet overholdt af ham selv.
Det værste er´, at det ikke var min søns far der har formuleret eller skrevet brevet men min egen far ?
Er der nogen her der vil kunne forstå det´ hvis i modtog sådan en henvendelse skrevet af jeres far ?
Håber på nogle synspunkter og at det ikke bare er mig der er ved at få kuk.
Hvordan skal jeg forholde mig til det´?
Hvad ville i gøre?
Har det af helvede til!!!!!
tilføjet af

Stakkels bekymrede mor

Kære bekymrede mor
At være part i en sag som din er noget der trækker søm ud på alle mennesker.
Hvis det er muligt så få hjælp af en der kan være din bisidder i forhold til sagsbehandlingen i statsamtet. Du har mulighed for udvidet aktindsigt og kan formodentlig så finde ud af hvorledes din søns far kommunikerer med statsamtet og hvad hans formål med henvendelsen så er.
Hvis din søns far iøvrigt ikke overholder aftalerne så skal du sørge for at det indgår i sagsbehandlingen om fremtidigt samvær.
Kæmp for det og giv ikke op.
Varmt knus
Gniller
tilføjet af

Det er da noget af en far du har der.

- Er han meget fortørnet over at være "valgt fra" - er egentlig det første jeg tænker, men dernæst spekulerer jeg da også på, hvorfor din søns far ikke selv tager sig af en sag, der er ham magtpåliggende. Hvorfor i alverden har han hyret en "skriver" til det?Jeg ville da straks få mistanke om, at de har besluttet sig for at "få skovlen under mig" og mon ikke, der skulle være nogen på amtet, der også kunne få øje på den facet?
- Fælles forældremyndighed er én ting. Samvær noget andet, så det er altså en "to-takter" han har sat igang.
- Jeg tror, at der, efter den nye lov er trådt i kraft, vil være en del fædre, der på skrømt søger om fælles forældremýndighed, og når det så går op for dem, hvad der egentlig skal til, så forsøger de "at handle" med den. Altså på den måde, "jamen så søger jeg ikke om det, men så skal du gå med til...." hvad det nu er de vil.
- I dit tilfælde kunne de jo se ud som om det er sporadisk samvær, han i realiteten vil pånå. Kunne man forstille sig, at I fik det til at køre, ved at lave en "varslings-aftale", f.eks sådan, at hvis han gerne vil se sin søn i weekenden, så skal det meddeles dig senest den forgående tirsdag? De fleste mennesker er, hvis de vil, i stand til at planlægge tre dage frem i tiden.
- Da vi jo alle - mere eller mindre - er usikre på, hvordan den nye lov vil blive håndteret i forvaltningen, så synes jeg da du skulle prøve at ringe til dem og få præciseret, hvor bekymret du har grund til at være.
- Jeg tror ikke på, at han med et syvårs barn kan gøre sig forhåbninger om en fælles forældremyndighed. Efter den gamle lov, var det jo også sådan, at den kun kunne bestemmes, såfremt der var enighed. Og det er jo ikke tilfældet med dig og din søns far, endvidere vil han ikke kunne få forældremyndigheden flyttet over til sig, når han ikke engang er i stand til, af arbejdsmæssige årsager, at opretholde et fastlagt samvær, så han har altså ikke noget "at handle med".
- Jeg tror, ansøgningen om fælles forældremyndighed er for at ryste dig lidt.
- De er godt nok ikke ret smarte de "to hoveder", men det gør det jo så bare det nemmere for dig.
- Find ud af hvad han reelt vil, når du har talt med amtet, og tag den så derfra, så du ikke bliver fanget i at skulle "handle af" - det fører aldrig noget godt med sig.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.