13tilføjet af

"Metal heals, my son!"

Citat fra Manowar's Brothers Of Metal; "metal heals, my son".. Og de kunne ikke have mere ret!
Sad hele dagen igår og kunne simpelthen ikke vente til kl blev 21:00 og Apocalyptica ville indtage verden. Selv maskinerne jeg arbejdede med kunne mærke at jeg ikke havde min opmærksomhed på dem, for ALT hvad jeg rørte vil på mit arbejde, drillede eller gik i stykker. Som min kære kolega sage på et tidspunkt, 'Jeg tror du skal holde dig fra computere idag'. Så stor var min længsel efter denne vidunderlige aften.
Hen omkring frokost begyndte jeg at blive bange. Jeg begyndte at få advarselssignaler til et kommene migræne anfald, og DET må bare ikke ske på sådan et tidspunkt. I en time gik jeg rundt og var meget opmærksom på diverse ting som kunne tyde på at min aften skulle aflyses over noget så latterligt som migræne. Heldigvis blev det kun til en mindre hovedpine, uden alt det påstyr med synsforstyrelse og følelsløshed i arme og i ansigtet.
Som sagt, frokost! Har de sidste par dage haft problemer med at holde maden nede i maven, men det gik da lige.. til frokost i hvert fald. Senere på aften hvor jeg sammen med nogle venner mødtes med HalfEvil333 til noget aftensmad før koncerten (ENORMT hyggeligt, altså!) fik jeg det igen dårligt. Det må altså (stadig) ikke ske! Og slet ikke lige før koncerten! 5 min. før koncerten var det så slemt, at jeg måtte meget hurtigt finde et toilet, fandt det heldigvis i tide. Pludselig kunne jeg høre musikken starte, og jeg tonsede ned af trapperne og væltede ind i salen, stadig med kvalme og dunkene hoved. Fandt de andre, så op på scenen.. men de var sgu ikke kommet endnu! Phew.. gik ikke glip af noget.
Vi fandt nogle gode pladser tæt på scenen i højre side.. Og så kom de! GUDERNE! Publikum gik amok og jeg så et par stykker helt oppe foran scenen lave tilbedelses bevægelser imod dem. Det bekræftede jo bare at de virklig ER guder! Deres musik er samtidig healende. Der gik ikke lang tid før alt smerte, kvalme, og alt andet dårligt, blev flået ud af kroppen, og man blev fyldt med en vild energi af passion til dette vidunderlige musik. En uforgemmelig aften ud over alle grænser!
Metal heals!
tilføjet af

Ædelmetal

Mit hjerte er i fryd...jeg så dig svede TRAN...midt i min trance fik jeg øje på dig....og det glæder mig vanvittig meget, at det blev bedre for dig. For jeg godt mærke til at du havde det skidt...vidste ikke rigtig, hvad jeg skulle gøre for dig....fra morgenstunden havde jeg jo været i trolde mode af bare spænding! ;o) Og så er jeg sgu bare ude på fis og ballade, og er ikke så god til at nurse folk...
Herhjemme havde jeg hørt Apocalyptica i dagevis...og pludselig, fordi der var nogen her i SOL-en, der linkede til en afstemning, om hvad kvinder synes er det lækre ved fyre er, og der bestemt ikke var NOGEN af dem der kunne tænde mig en skid, så måtte jeg jo lige ind og lægge et link til nogle VIRKELIGT lækre fyre...og den ene er helt sikkert en fætter som Chris Cornell (Soundgarden, Temple of the Dog, Audioslave)...så havde jeg "kommet til" at høre musik med ham...
At skulle ind at dyrke disse finske guder og så kører "Steel Rain" i baghovedet på een?!?!?!
En anelse musikforstyrret styrede jeg til København for at mødes med jer til en virkelig hyggelig middag...total underligt blandet mad (laks, oksekød, salat, ris, oliven, dressing og majsbrød og rødvin) ...lige min stil ;o) Svarede meget godt til min indre tilstand ;o)
Oh...jeg havde glædet mig så vanvittigt til denne aften...jeg kunne virkelig slet ikke sidde stille...havde lyst til at hoppe og danse...
Da vi kom ind i salen i Lille Vega, kunne vi jo se, at det egentlig var Apocalyptica, der var stillet op til..hmmm ingen opvarmning mon? Myssssstisk
Ingen opvarmning. NIX...de kom bare ind...fem mand høj. 4 med hver sin cello og en trommeslager. Fire stole ved siden af hinanden, og så satte de sig. Altså helt ærligt....skal det være FEDT?!?!?
Ohmy...og så gik de sgu bare i gang. Med det samme flåede de bare sjælen ud af den lille kasse, den plejer at ligge i for at beskytte sig selv...sådan dér...ud i luften op og ud at lege med de andre "Ja, ja, jeg kommer nu..." jeg blev sgu nødt til at smide minde drønsmarte, højhælede støvler...meget, meget fine, til at få mig nogenlunde på niveau med jer andre...men åndssvage at gå til koncert med! Jeg kunne sgu da ikke holde balancen!!!...Så af med dem, og "Hvis jeg aldrig ser jer igen så hej hej"...I gulvhøjde er jeg født, der har jeg hjemme ;o) Vi stod heldigvis ret tæt på scenen, så man kunne både se, høre, føle og mærke det hele. Det var SÅ vidunderligt!
Apocalyptica startede med "Harmageddon" fra CD'en "Inquisition Symphony"...og de der celloer der..jamen jeg ved ikke hvad det er med dem, de rammer ligesom en nerve inderst inde i hjertet på een. Paavo Lotjönens cello havde en helt særlig lækker lyd, meget specielt sprød og skøn...og han forstod simpelthen at styre den igennem alle stemninger.
Med Apocalyptica er det sådan at det ikke bare er klassisk konservatorie uddannede hamrende dygtige musikere...men nogle sindssygt følsomme fyre, som virkelig kender hver en afkrog i sjælen og magter at udtrykke det detaljeret igennem deres musik...Så legende let det synes at levere dette guddommelige musik med et smil...What a gift!!!
De spillede "Farewell", som er absolut et af mine yndslingsnumre...åahhh...det var lige så alting smeltede, dirrede i mig, mere, mere mere...Perttu Kivilaakso havde førertrøjen, og da han til sidst gav mig de lyse, lyse blide toner, der strøg jeg sammen med ham op i himlen...Damned hvor var det dygtigt gjort. Han var helt smadret selv bagefter og klappede sammen ned over celloen...måtte lige samle sig sammen for at kunne åbne op igen ud mod publikum...ARRHhhhh der var han igen...og smuk er han...langt mørkebrunt hår med røde striber...som han bare kastede rundt i luften YEAHH!
De spillede "Betrayal"...et vildt råt nummer, og de gav så meget af sig selv...de koksede og spillede fandme så det dampede op af dem! Jeg kom virkelig i trance...jeg vidste på et tidspunkt ikke hvad der var op eller ned...fik set dig, at du gennemblødt af sved var lige så langt væk som jeg var. YESSSS..det var ALLE!
Eicca Toppinen styrede for vildt...Hans lyse hår når helt ned til lænden og det stod som en støvsky rundt om ham, mens han gik helt amok! Musikken buldrede og bragede, det var ligesom TORDENVEJ indendørs...men kontrolleret af disse guder, der fremkaldte det. Jeg var HELT færdig...hylede og skreg, kunne ikke andet...druknede i mængden af alle de andre der også hylede og skreg!
En fyr der stod ved siden af mig...han var da også en herlig gåamok-fætter...han spurgte om ikke det var os, der var med til Sonata Artica ;o)...Høhhh jo Offcourse...vi ved sgu da hvad for noget musik der er godt ;o) Fedt at møde vennerne ;o)
Det var simpelthen varmt, vildt og vådt. Eicca og Perttu smed fandme deres bluser...uh! Ja, jeg ved ikke om fyrene kan være med her...men h h hold da op! Smukke, lækre, langhårede, vilde, powerfulde følsomme, smilende fyre i bar overkrop...der sprang sgu den sidste forbindelse til fornuft og virkelighed....;o)
Men det var sgu kun starten!
Mere, mere, mere...alle sejlede afsted sammen ud i amok...Musikerne gav mere og mere...der var noget jeg aldrig havde drømt om man kunne...men pludselig strøg den ene cello op på Perttus ryg og stod omvendt, altså med bunden på hans skulder, og så spillede han på den derfra...det var satme sejt...Eicca gik helt bananas...nærmest sloges med sin cello...nedlage den, mens han spillede på den HUH! De sprang op på stolene, og fløj rundt med celloerne, helt ud til scenekanten...."Enter Sandman"...Vi saaaaang og de saaaaang! Paavo Skreg og opildnede publikum til at klappe, hoppe, råbe i takt...og det gjorde vi...totalt lydige og hengivne...Damned vi var færdige...og det var de så også...huuuuuuhhhhh bukke og takke.
Klap, klap, klap....så var de ude...og havde været ude i ca 1 sekund da min mund begyndte at skrige efter dem...de andre publikummer, fulgte med....skreg ligeså vildt..tramp, tramp, tramp....tror faktisk ikke de fik mere end højst to minutters pause...SÅ VAR DE DER IGEN FOR OS!
"HALL OF THE MOUNTAIN KING!!!!" Det er det vildeste fedeste og mest følsomme nummer af dem alle...norsk af Grieg!!!! Også spillet af Rainbow i øvrigt, og Electric Light Orchestra...men INGEN spiller det så suverænt som Apocalyptica! De leverede den vildeste afslutning man kan forestille sig til stroboskop og røg...waaauuuwww!
Jeg var svedt, færdig, mæt...de spillede måske et nummer mere...men jeg kan ikke huske det....jeg koblede fra...sjælen fandt tilbage, hjertet faldt på plads...og jeg fandt da simpelthen mine støvler igen ;o)
VAAAAAAAAND...vi gik ind ved siden af og fandt "vandtruget"....Både du og dine venner, var glade, gennemblødte og helt smadrede på den fede måde ;o) Og jeg var HELT trold...ville i byen og alt muligt!!! Altså, tag dig nu sammen Halfevil333!!!...Talant og hans venner skal Arbejde i morgen, og hans veninde skal til eksamen!...(Det er hun lige nu mens jeg skriver dette! Alle de bedste vibrationer herfra til hende ;o))
...Jeg havde planlagt denne totalt lækre slappe af dag...kan godt mærke i kadaveret, at jeg sådan gik amok og vred kroppen af led i et par timer i går aftes...meeeen man er jo i træning så det går sgu fint nok...
Men jeg er altså blevet forelsket i det band...helt vildt dér!...Har faktisk idag gjort det skrubskøre at skrive til dem for at sige tak for denne vidunderlige oplevelse, OG spurgt dem om ikke de kunne tænke sig at fortolke Beethovens "Ruins of Athens".....(der er sgu stadig troldsplinter tilbage i mig...tvivler lidt på de forsvinder helt ;o))
Og på computeren brøler Lauri fra The Rasmus...Apocalypticas Bittersweet....LOST IN THE ARMS OF DESTINY...ja, sådan er det ;o)
tilføjet af

røvmetal

ja, det er altså ikke fordi jeg er bitter eller noget... men HVORFOR er der aldrig (næsten aldrig) fede koncerter i Århus? NU flytter jeg altså snart!!! :-)
FEDT fedt fedt at høre jeres levende og medrivende beskrivelser, de giver mig næring i disse dage hvor jeg er fuldstændigt musikalsk understimuleret!!!
G*
tilføjet af

hehe

Ja, det er ærgeligt at de fleste bands kun spiller i København.. Syntes også godt at de kunne spille både i København og i Århus.. Odense måske også.. Men jeg er nu engang glad for at de spiller i København, frem for Århus, når de nu kun spiller et sted ;)
Mercenary! De er fra Ålborg og er utrolig fede.. de må da komme og spille i Århus engang imellem? Bare så du kan få en lille smule god musik :)
tilføjet af

ja da!

Mercenary kommer og entertainer os til Århus Metalfest (who the .... har fundet på det navn?)i starten af Juni, så det vil jeg se frem til :-) Tak for din omsorg Talant ;-)
Helt understimuleret er jeg heller ikke, Men det er næsten 1 måned siden jeg sidst var til koncert... Glæder mig til massiv overdosis af fede musikoplevelser på Roskilde Festival!
tilføjet af

oh fryd!

Mercenary spiller også på Roskilde Festival! kender faktisk kun ganske lidt til dem, men glæder mig :-)
tilføjet af

De er rigtig fede!

Jeg hørte dem første gang sammen med Maria.. Vi blev begge meget positivt overraskede, og Maria fløj op på første sal og købte et af deres albums lige efter de var gået af scenen. De kommer også til den tyske Wacken Open Air, sammen med mange andre rigtig store navne :)
Jeg tror på at de nok skal komme langt, og de er virklig noget man bør glæde sig til at høre!
tilføjet af

Metal heals all right ;o)

En ting jeg synes måske også er værd at nævne...det der vand i ørerne, undertryk som jeg har været TEMMELIG hæmmet af den sidste uges tid....det var sgu da væk i morges...og IKKE erstattet af tinnitus eller andre tusser ;o)...Jeg kan simpelthen høre ordentligt nu...og DET er sgu ikke det man plejer at høre som eftervirkninger af en heavy-koncert ;o)
Måske var det bare et undertryk, der blev udlignet af et tilpas stort tryk udefra hehe
Metal Heals My Son...Stay Metal, Stay True YEAAAHHHH!!!!
tilføjet af

metal heals

bare ikke mig...
for et år siden havde jeg ondt i øret. Såh tænkte jeg at lidt musik ville hjælpe, og lyttede derfor til det musik jeg altid lytter til, nemlig metal. Desværre hjalp det ikke, og det viste sig så at jeg havde sprunget tromhinden. Da jeg skulle i seng begyndte det at gøre ondt af HELVEDE TIL i 3 timer. Havde det nu været en koncert.... :P
tilføjet af

ØV!

Det var sgu synd for dig...Men lyt intenst til ManOWar...De giver dig MOD, og STYRKE til at kæmpe videre...og det FIK du jo heldigvis ;o) Du er jo en VIRKELIG en af de trofaste metal-freaks! ;o)
Hvad der ikke slår dig ihjel, styrker dig!
Jeg kan altså godt se at illusionen brister lidt. Hvis nu du var gået til koncert med en sprungen trommehinde...så er jeg sgu heller ikke helt sikker på at den var helet i kampens hede!
Men måske ville konceretn have været så LÆKKER så du helt glmete du havde ondt...ligesom det skete for Talant og hans migræne....
Måske var det bare det forkerte metal du brugte dengang :o)
tilføjet af

Undtagelsen..

Det er undtagelsen der bekræfter reglen, ved vi jo godt allesammen.. Tillykke! Du har hermed bekræftet at Metal Heals! ;)
Som Maria skriver, må det havde været det forkerte metal.. Blide sange og toner som gudebandet Apocalyptica ville havde kunne fylde dit sind op med så ufattelige mange følelser og billeder, at det ville virker som no-time-at-all at få den trommehinde vokset ud igen. Uhh.. gid jeg dog bare kunne ligge i min seng i nogle sage og lytte til denne blive, fede, briliante, rå, ufattelig følelses præget, ubeskrivelige vidunderlige musik..
Jeg tror slet ikke folk kan opfatte, hvor stærkt det musik er. Det virker så tamt at læse det som tekst fra nogle som har skrevet det her.. men hvis folk gad at sætte sig ned og LYTTE til det, totalt hengive sig til tonerne, melodien, så ville de efter kort tid kunne mærke den kræft musikken besidder, og efter yderlige et lille stykke tid, ville de være kunne forstå hvad det er få nogle rå mængder af følelser og energi det er vi sidder og skriver så småt om.. hov.. lille sidespring?
tilføjet af

hehe

Tjaa lyttede til noget metallica.. the unforgiven bla.
Det væreste ved det var dog at jeg skulle starte på HTX dagen efter såh jeg blev nød til at gå i skole. Så var der en rystesammentur som også skulle med til(mit eget valg) og bagefter tog jeg også en dag i skolen(det var faktisk min fødselsdag) Såh kunne jeg fandme heller ikke mere....
tilføjet af

Vil væde med..

Jeg vil væde med at du har kunne alt det, på trods af smerten i øret, fordi du lyttede til metal.. det er den eneste logiske forklaring!!! ..eller :P
tilføjet af

nemlig

havde ikke holdt i 4 dage uden metal!
Uden metal= Sygemeldt 1. dage
Med metal= holder meget længere!
QED
:P
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.